Tom Egbers in tv-hit Even Tot Hier vergeleken met Voice-viezeriken

Tom Egbers zal zich gisterenavond een hoedje geschrokken zijn als hij nietsvermoedend op de bank naar Even Tot Hier zat te kijken. Daar werd namelijk een behoorlijk lelijke grap over hem gemaakt.

Even tot Hier en Tom Egbers © NPO

De carrière van Tom Egbers is volledig on hold gezet. De reden? Hij zou zeventien jaar geleden een collega hebben gepest waar hij een romantische affaire mee had. Een comeback lijkt er voorlopig niet in te zitten: de NOS maakte vlak voor het weekend nog bekend dat Dione de Graaff hem zal vervangen bij Andere Tijden Sport.

Tom écht zo’n boeman?

Niet iedereen is ervan overtuigd dat Toms gedrag nou echt zo erg is geweest. “Die Tom Egbers heeft alleen maar iets uit te leggen aan zijn vrouw. Die is vreemdgegaan en die dame waar hij vreemd mee ging, heeft net zoveel schuld, want die wist dat ze met een getrouwde man in zee ging”, zei Johan Derksen bijvoorbeeld in Vandaag Inside.

Die Tom heeft volgens Johan niets fout gedaan. “Als ik hier binnen het bedrijf een relatie met iemand krijg die ook volwassen is en met wederzijds goedvinden, en die relatie wordt verbroken, dan hou je vaak een slechte relatie over. Ik vind het allemaal zo logisch en menselijk wat er gebeurd is.”

Heftige televisiegrap

De meningen over Tom zijn verdeeld, maar dat hij zich lang niet zo erg heeft misdragen als sommige sterren van The Voice of Holland – Ali B en Jeroen Rietbergen worden zelfs vervolgd voor verkrachting – staat natuurlijk als een paal boven water.

Toch durfden de sterren van Even Tot Hier het gisterenavond aan om Tom tijdens een pittige grap over één kam te scheren met de Voice-viezeriken, namelijk toen het ging over de misstanden rondom de Groningse gasboringen.

‘Egbers in The Voice!’

Niels van der Laan tijdens zijn verhaal over Groningen: “Het kabinet ging de productie níet halveren.”

Zijn collega Jeroen Woe: “Sterker nog: ze gingen nóg meer boren.”

Niels: “De oliebedrijven wilden de onderzoeken gaan ‘afzwakken’.”

Jeroen: “Ja, want dan is ‘de gevaarlijkste angel uit de discussie’.”

Niels: “Dus ze zeggen: de waarschuwingen negeren en het gewoon nóg erger maken.”

Jeroen: “Ja, dat is alsof je zegt: The Voice kan tóch terugkomen, maar we zetten er een extra stoel bij voor Tom Egbers!”

Niels: “Dan wordt het aantoonbaar erger, hè!”

Gevoelsleven

Het is een behoorlijk pittige grap van Niels en Jeroen, zeker in de wetenschap dat Tom ontzettend emotioneel in deze kwestie staat. Zo zat hij huilend aan tafel in de talkshow Khalid & Sophie.

Wat Tom van deze grap vindt is onduidelijk, maar het kan voor hem behoorlijk hard aankomen. Hij hoopt op reputatieherstel en dit soort plagerijtjes helpen daar natuurlijk niet bij.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen