Marc-Marie Huijbregts: ‘Nog steeds dol op Matthijs van Nieuwkerk!’

Marc-Marie Huijbregts is nog steeds dol op zijn vroegere tv-maatje Matthijs van Nieuwkerk, ondanks dat de tv-ster zoveel van hun oud-collega’s beschadigd heeft. “Onze vriendschap is er nog steeds.”

Marc-Marie Huijbregts en Matthijs van Nieuwkerk © RTL, NPO

Matthijs van Nieuwkerk is een paar maanden geleden keihard ontmaskerd door de Volkskrant. Hij blijkt zich bij De Wereld Draait Door jarenlang te hebben gedragen als een heuse studiobeul. Opvallend genoeg toont oud-tafelheer Marc-Marie Huijbregts weinig compassie met de talloze oud-collega’s die daardoor emotioneel beschadigd zijn.

Iets te verbergen?

Waar Claudia de Breij zich na lang wachten stevig heeft uitgesproken over Matthijs’ wangedrag, lijkt Marc-Marie vooral veel begrip voor hem te hebben. Sinds de Volkskrant-onthullingen weigert de komediant ieder commentaar: “Ik hou niet van persberichten, ik hou niet van statements, ik hou niet van dat interessante gedoe van… Ik ben Mark Rutte niet.”

Die weigerachtige houding zorgt bij critici voor twijfels. Columnist Jan Dijkgraaf vraagt zich af of Marc-Marie misschien een zogenoemde enabler is geweest, iemand die Matthijs’ wangedrag mogelijk heeft gemaakt. En Telegraaf-journalist Jordi Versteegden: “Ik denk dan: heb je iets te verbergen ofzo?”

Vriendschap met beul

Marc-Marie staat dit weekend met een groot interview in De Telegraaf en ook daarin veroordeelt hij Matthijs’ gedrag niet. ‘Matthijs van Nieuwkerk is een goede vriend van je. Ben je er ook voor hem nu hij door een moeilijke periode gaat?’, vraagt het dagblad hem.

De cabaretier antwoordt: “We hebben samen veel meegemaakt. Na De wereld draait door ging ik altijd met Matthijs en zijn vrouw Karin een hapje eten in de stad. Ik vond het jammer dat het programma stopte, en dat dit wegviel. Maar onze vriendschap is er nog steeds.”

Dol op Matthijs

Matthijs hoort tot de kring van Marc-Marie’s intimi. “Niet dat we elkaar nog wekelijks zien, maar nog wel vaak genoeg. Vrienden ben je in goede en in slechte tijden. Dus waarom zou ik hem nu niet meer zien? Ik ben dol op hem.”

En daar blijft het bij. Matthijs zelf laat overigens ook niets van zich horen. Na de onthullingen over zijn wangedrag bij DWDD heeft de gevallen tv-ster zich volledig teruggetrokken uit het publieke leven. Hij schijnt zelfs niet eens meer zelf boodschappen te doen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marc-Marie Huijbregts heeft zijn benadeelde oud-collega's van DWDD nooit een hart onder de riem gestoken. Kwalijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen