Marc-Marie Huijbregts zorgt voor twijfels: ‘Keek hij weg bij DWDD?’

Marc-Marie Huijbregts zorgt voor twijfels met zijn terughoudende reactie op het wangedrag van zijn goede vriend Matthijs van Nieuwkerk. “In hoeverre is hij een enabler van hem geweest?”

Marc-Marie Huijbregts en Matthijs van Nieuwkerk © BNNVARA

Na een week lang gezwegen te hebben, heeft Marc-Marie Huijbregts zaterdag eindelijk gereageerd op de ontdekkingen over het wangedrag van Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door. Of, nou ja, eigenlijk niet. De komediant liet namelijk alleen maar weten dat hij geen zin heeft om over de presentator ‘heen te plassen‘.

Enabler Marc-Marie?

Het wekt vooral verbazing dat Marc-Marie geen woord van steun uitspreekt aan de slachtoffers van DWDD, terwijl dat toch zijn oud-collega’s zijn. Het roept vragen op bij NieuwNieuws-journalist Bas Paternotte. Hij vraagt zich achter de betaalmuur van zijn podcast Nare Jongens af welke rol Marc-Marie zélf heeft gespeeld in het DWDD-schandaal.

De journalist vertelt: “Hij worstelt natuurlijk met loyaliteit. Op zich is dat wel een valide reden, want hij schijnt dus heel goed bevriend te zijn met die Van Nieuwkerk, maar ja… In hoeverre is Marc-Marie Huijbregts in die honderdduizenden optredens van hem daar enabler geweest van Van Nieuwkerk?”

Laffe praatjes

Bas bedoelt hiermee dat Marc-Marie mogelijk een van de mensen is geweest die het wangedrag van Matthijs mogelijk heeft gemaakt, bijvoorbeeld door bewust niet in te grijpen.

Hij zegt: “Huijbregts moet er natuurlijk ook van geweten hebben dat er niet al te leuk werd omgegaan met redacteuren daar. Ja, ik vind dat je dan wel iets meer mag zeggen dan dit laffe praatje in die podcast.”

Neerbuigend

Het stoort co-host Jan Dijkgraaf ook dat Marc-Marie zo neerbuigend doet over Shownieuws, dat hem om een reactie heeft gevraagd. “Dan dat neerbuigende toontje over Shownieuws. Ze hebben veel nieuws en checken hun nieuws om te voorkomen dat ze rechtszaken krijgen. Dat neerbuigende toontje… Ik vind het zó sneu.”

Marc-Marie moet gewoon eerlijk zeggen dat hij Matthijs koste wat kost niet wil afvallen, vindt Jan. “Zeg gewoon: ‘Matthijs is mijn vriend, ik ga mijn vrienden niet openlijk afbranden.’ Zeg dat dan gewoon. Dat is inderdaad valide. Dat vind ik nog te verdedigen, maar ook dat domme grapje van Aaf Brandt Corstius: ‘Welke Matthijs? Ik ken geen Matthijs.’”

“Wees gewoon een vent, maar niet dat afzeiken van anderen.”

Malle stemmetje

Shownieuws-ster Bart Ettekoven vraagt zich af waar Marc-Marie en zijn ‘irritante stemmetje‘ zijn nu Matthijs onder vuur ligt. In die sneer kan Bas zich wel vinden: “Hij is de Gideon van Meijeren van de tafeldames met dat malle stemmetje van hem. Het is toch niet te harden?”

Overigens gelooft Jan ook niet dat Özcan Akyol niets geweten zou hebben van de verziekte werkcultuur bij DWDD. “Eus heeft er dus ook vijf jaar gezeten. Je weet het na één jaar al! Als je een jaar ergens regelmatig komt, dan zie je al wat de verhoudingen zijn. Als je een beetje mens bent, weet je het gewoon precies.”

Hypocriet

Is er nog iemand anders die een sneer voor Marc-Marie in petto heeft? Ja, Vandaag Inside-ster Raymond Mens. Hij vindt de komediant een enorme hypocriet, twittert hij.

Raymond: “Zoek ‘hypocriet’ in het woordenboek op en je ziet een foto van Marc-Marie. Toen Derksen na de ‘kaarsrel’ onder vuur lag, nam ik mijn telefoon ook gewoon op. Als je altijd je mening geeft, komen er soms ook mensen aan de beurt die je kent. Part of the job!

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen