Marc-Marie Huijbregts reageert op ‘tirannieke’ Matthijs van Nieuwkerk

Marc-Marie Huijbregts reageert op de geruchten over het ‘monsterlijke’ en ’tirannieke’ gedrag dat Matthijs van Nieuwkerk jarenlang zou hebben vertoond achter de schermen van DWDD.

Marc-Marie Huijbregts en Matthijs van Nieuwkerk © BNNVARA

Matthijs van Nieuwkerk zou zich als presentator van zijn talkshow De Wereld Draait Door behoorlijk hebben misdragen. Hij vertoonde volgens een bron van De Telegraaf ‘monsterlijk gedrag‘. BNNVARA zag zich onlangs genoodzaakt om te reageren op de geruchten. Een aantal tv-kenners, waaronder Angela de Jong, sprong in de bres voor Matthijs.

‘Je werd er ook gek van!’

Hoe kijkt Marc-Marie Huijbregts tegen de kwestie aan? Hij is jarenlang de tafelheer van Matthijs geweest. “Over dat Matthijs dan zo’n kwade genius zou zijn enzo… Ik heb daar natuurlijk rondgelopen enzo, vijftien jaar, en ten eerste vond ik dat dus heel erg meevallen. Ik vond dat helemaal niet zo heel erg.”

Hij vervolgt in zijn podcast Marc-Marie & Aaf Vinden Iets: “Ja, hij kon af en toe zeggen wat hij ergens van vond en hij kon af en toe zeggen: ‘Dit wil ik niet!’, maar het ging nooit over ego bij Matthijs. Bij Matthijs ging het altijd over een zo goed mogelijk programma en soms dan werd je ook gek van sommige mensen van de redactie.”

Intuïtie van Matthijs

Wat voor mensen van de redactie? “Mensen die bleven zeggen van: ‘Nee, het wordt een leuk gesprek’, en dan zaten we aan tafel en dan wás het helemaal geen leuk gesprek! Hij is ook door schade en schande wijs geworden. Hij dacht: ik moet m’n intuïtie volgen en als ik denk dat het niet gaat werken, dan gaat het gewoon niet werken.”

“En dan bleven sommige mensen aanhouden…”, vervolgt hij. “Nee, ik vond het allemaal nog wel meevallen.”

Veel geleerd

Co-host Aaf Brandt Corstius werpt tegen: “Maar jij zat er ook niet als redacteur, hè. Het is heel anders als je een gast bent. Dan heb je een veel fijnere rol.”

Marc-Marie: “Absoluut waar, maar ik heb ook meegemaakt dat dan mensen van de redactie zeg maar het allemaal heel moeilijk vonden, maar die hebben wel superveel geleerd bij De Wereld Draait Door. Die hebben ook geleerd dat je soms gewoon vervelende keuzes moet maken en dat je soms mensen moet afbellen waarvan je dacht: dat is goud.”

“En uiteindelijk was het Matthijs die het aan tafel altijd goed moest maken, weet je wel.”

‘Renze kan het niet!’

Als je nu bijvoorbeeld naar zo’n Renze Klamer kijkt, dan zie je dat het goed is dat Matthijs altijd het onderste uit de kan wilde halen, vindt Marc-Marie. Hij wijst vooral op het interview dat Renze afgelopen week had met Maxim Hartman. “Toen dacht ik: Matthijs had dat supergoed gedaan en die Renze kan dat eigenlijk gewoon niet.”

Hij vervolgt: “Eigenlijk had Renze maar één vraag aan Maxim: ‘Vind je het niet vervelend dat je allemaal dingen zegt over andere mensen?’ Hij ging een kwartier lang dezelfde vraag stellen! (…) Daar moet je dan toch gewoon kwaliteit voor hebben. “

‘Kom je wel overheen’

Perfectionisme is goed, vindt Marc-Marie. “Ik vind dat je dan soms – vooral als het live is en net voor een uitzending bijvoorbeeld – best wel een keer kwaad mag worden op iemand. Niemand is van suiker en ik hoor nu ook wel heel vaak van die verhalen van: ‘Ja, toen werd ik geïntimideerd!’, enzo. In werksituaties gebeurt dat gewoon wel eens.”

“Ik was er soms wel bij en dan dacht ik: goh, dit is even onhandig en even vervelend en even naar, maar daar kom je ook wel weer overheen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Matthijs van Nieuwkerk zich zelf moet verantwoorden over zijn vermeende monsterlijke gedrag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen