‘Beau van Erven Dorens en Chantal Janzen blij met afketsen fusie’

RTL 4-sterren Beau van Erven Dorens en Chantal Janzen zijn ontzettend blij met het afketsen van de megafusie in televisieland, denkt Angela de Jong. “Die willen niet meer met John de Mol.”

Beau van Erven Dorens en Chantal Janzen © RTL

Dat de overname van Talpa door het veel grotere RTL definitief van de baan is, is volgens Angela de Jong vooral voor John de Mol slecht nieuws. “Bij SBS zullen ze de fusie net iets harder gewild hebben dan bij RTL, want ze zien natuurlijk allemaal wel dat ze op een zinkend schip zitten en iedereen probeert er nog op een goede manier af te komen.”

Wendy en Linda

Voor de sterren van John zou zo’n fusie een prachtige escape zijn geweest, aldus Angela in de AD Mediapodcast. “Van bepaalde presentatoren kan ik me nog voorstellen van: joh, er komt een fusie, dan kan ik eindelijk weer op het hoofdpodium. Wendy van Dijk, Linda de Mol.”

Toch zouden er ook genoeg SBS-sterren de laan uitgestuurd zijn, denkt Angela. “Ja, nou ja, inderdaad: Hart van Nederland en Shownieuws… Daarvan weet je: je zet het sterkere RTL Nieuws ertegenover en je hebt RTL Boulevard ertegenover, en dat wint het natuurlijk altijd als het in elkaar geschoven wordt.”

Beau en Chantal

Collega Dennis Jansen, mediajournalist van het AD, stelt dat sommige sterren van RTL ronduit opgelucht zijn. “Ik heb begrepen dat er bij RTL… Nou, niet opgelucht adem gehaald werd, maar ze vonden het volgens mij niet allemaal heel vervelend dat het niet doorging.”

Presentator Manuel Venderbos: “Dat het vervelende neefje geen familie werd?”

Angela: “Nou, meer het feit dat een paar mensen natuurlijk al een keer met John de Mol te maken hebben gehad, voor hem hebben gewerkt of een akkefietje met hem hebben gehad. Neem Beau van Erven Dorens, neem Chantal Janzen.”

Niet met John

Beau en Chantal hebben slechte ervaringen met John, die na de fusie een belang van 30 procent zou hebben gekregen in RTL. “Die steken hun mening niet onder stoelen of banken, in elk geval de afgelopen tijd niet. Die zaten er natuurlijk niet op te wachten om wéér met hem te gaan werken.”

Manuel: “Dat is een aanname.”

Angela: “Nou, ik zou zeggen: kijk eens even de talkshows van Beau terug en hoe hij over John de Mol praat. Die zit daar echt niet op te wachten.”

Misrekening

Voor Chantal geldt hetzelfde, aldus Angela. “Chantal was de afgelopen jaren ook niet helemaal mals over hoe er met haar Chantal Blijft Slapen werd omgegaan, toch? Ik heb het ook niet meer gezien bij RTL.”

Zou John echt zo’n grote vinger in de pap hebben gekregen na die fusie? “Als John de Mol ergens bij betrokken is, is het echt een misrekening om te denken dat hij niks meer of veel minder te vertellen heeft. Ken je klassiekers: hij weet zich altijd ergens in een sleutelpositie te manoeuvreren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen