Nadia Moussaid haalt uit naar talloze NPO-collega’s: ‘Kijk ik niet!’

Nadia Moussaid, de nieuwe vooravondster van NPO 1, deelt pittige kritiek op talloze NPO-collega’s. Ze kraakt het ene na het andere programma af. “Dit lijkt gewoon net Het Klokhuis!”

Nadia Moussaid © BNNVARA

Over een paar maanden zijn alle ogen gericht op Nadia Moussaid. Gaat ze het waarmaken als de nieuwe vooravondster van NPO 1? Ze heeft er kennelijk ongelooflijk veel vertrouwen in, want gisterenavond voelde ze zich in Media Inside comfortabel genoeg om de ene na de andere NPO-collega af te kraken.

‘Leuk? Nee!’

Nadia wil heel graag duidelijk maken wat ze allemaal níet kijkt, bijvoorbeeld de megahit Heel Holland Bakt. “Ik heb dit nog nóóit gezien!”, zegt ze gretig.

En het nieuwe interviewprogramma van André van Duin, ‘Bij Van Duin op de achterbank’? Dat staat Nadia ook niet aan. “Vinden jullie de Amerikaanse versie leuk? Ik vond die al niet eens leuk! Daar kan ik niet eens naar kijken.”

Nee, op Nadia als kijker hoeven ze niet te rekenen. “Ik hou wel van humor, satire en absurde dingen, maar ik denk niet dat ik dit leuk vind.”

‘Net Het Klokhuis!’

Het Watersnoodjournaal dat de afgelopen week zo’n succes was na het Achtuurjournaal is ook niet aan Nadia besteed. “Nee. Het is een beetje Klokhuis-achtig. Alsof ik niet de doelgroep ben.”

En wat vindt ze van het voorstel van Eric Corton om Matthijs Gaat Door over te nemen? “Mmmm.”

Ze is er sowieso niet blij mee dat Matthijs’ andere vervangers Herman van der Zandt en Patrick Lodiers zijn. “O my god, alleen maar mannen! Het is wel jammer dat het allemaal mannen zijn.”

‘Mariëlle? Beter in studio!’

Het nieuwe programma van Mariëlle Tweebeeke over de wooncrisis dan? Ook niet goed. Zij komt beter tot haar recht in de studio, vindt Nadia. “Het is heel anders. Ik vind toch ook… Zij hoort wel in de studio, vind ik. Het is wel verfrissend dat het een keer een vrouw is, want er lopen alleen maar kerels door het beeld.”

En begrijpt ze dat de programma’s van Ilja Gort zoveel kijkers hebben? “Blijkbaar, als er mensen naar kijken wel. Ik heb dit ook niet gezien.”

‘Jezus!’

Verder vindt Nadia royaltyprogramma’s als Blauw Bloed ook vreselijk. “Het lijkt mij niet superinteressant, nee. Het is natuurlijk wel leuk om naar de Antillen te gaan, op reis, maar verder… Ja, Jezus.”

Presentator Gijs Groenteman: “Jij houdt vast ook niet van woon-tv, hè, Nadia?”

Nadia: “Nee.”

Goh, wat een verrassing.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nadia Moussaid kraakt talloze NPO-collega's af. Riskant aangezien ze zelf nog moet beginnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen