Sam Hagens wil heel graag HLF8 presenteren: ‘Hij is nu in gesprek’

Sam Hagens, politiek verslaggever van Hart van Nederland en vaste gast in Vandaag Inside, wil heel graag de talkshow HLF8 presenteren. Hij is daar nu over in gesprek met SBS 6.

Sam Hagens © SBS 6

De tv-ambities van Sam Hagens blijken behoorlijk groot te zijn. De zoon van EenVandaag-bekendheid Pieter Jan Hagens solliciteert naar de functie van presentator van HLF8. De talkshow wordt nu nog afwisselend gepresenteerd door Hélène Hendriks en Leonie ter Braak, maar Hélène wil sterk gaan minderen en Leonie vertrekt naar RTL.

Sam wil heel graag

Sam heeft zichzelf naar voren geschoven als presentator, bevestigde Hélène gisterenavond in de talkshow Vandaag Inside. “Hij wil het gewoon heel graag. Hij is best wel ambitieus en hij wil heel graag presenteren.”

Is het al rond? “Zo ver is het nog helemaal niet, hoor. Ze zijn wel met hem bezig, maar hij wil dat politieke gebeuren zeker niet loslaten, dus vijf dagen per week gaat hij het niet doen. Er zal denk ik een poule komen van presentatoren. Hij is wel een van de gegadigden en volgens mij gaan ze nou met hem zitten en kijken of het überhaupt iets is.”

Niet samen met Merel

Gaat zijn eveneens bekende collega Merel Ek ook achter die HLF8-tafel zitten? Johan Derksen vindt het een goed plan. “Ik dacht eerst nog met Merel Ek, maar dat schijnt niet het geval te zijn. Ik had die twee jongelui wel een leuk duo gevonden.”

Het is sowieso goed om jonge mensen een kans te geven, vindt Johan. “Dat is natuurlijk een stuk voordeliger dan een nieuwe weer aantrekken. Ik vind het niet zo gek dat ze een jong iemand uit hun midden een kans geven.”

Afbranden

Sam moet volgens Johan wel risico houden met het afbraakrisico. Als hij er niets van bakt als presentator, dan kan het zomaar snel met hem gedaan zijn.

“Hij moet er wel rekening mee houden dat als het niet lukt, hij zichzelf ook in een keer kan afbranden. Maar zijn vader kan hem wel trainen thuis.”

Fragment

Sam corrigeerde Johan eerder dit jaar in VI:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen