Eva Jinek krijgt flinke draai om oren: ‘Dit is f*cking denigrerend’

Eva Jinek krijgt een flinke draai om haar oren van Yvonne Coldeweijer. Ze vindt het ‘f*cking denigrerend’ dat de talkshowhost zo leurde met haar ‘fantasie’ om simpel werk te doen bij Kruidvat.

Yvonne Coldeweijer en Eva Jinek © RTL, Instagram

De Kruidvat heeft pr-technisch gezien een topmaand achter de rug, omdat Eva Jinek op al haar platformen uitgebreid reclame begon te maken voor de drogisterijketen. De presentatrice heeft een middagje meegelopen in een van de filialen en vertelde daar honderduit over in de media. Ze ontkent dat ze daarvoor betaald heeft gekregen.

Denigrerend

Volgens Eva was het gewoon al jaren een wens van haar om te werken bij Kruidvat. Altijd als de druk van het tv-werk te hoog wordt, verlangt ze naar eigen zeggen vurig naar simplistisch werk zonder verantwoordelijkheden. En dozen openmaken bij de Kruidvat is in haar ogen kennelijk lekker hersenloos.

Yvonne Coldeweijer vindt het heel erg uit de hoogte van Eva. Zij zegt in De Juice Show: “Dit is f*cking denigrerend, hè? Het is gewoon… Dit schreeuwt een soort van cuteness, maar ik vind het echt heel beledigend.”

‘Dit is weird’

Het stoort Yvonne mateloos. “Ik merk dat ik heel erg gefrustreerd ben, want ik vind het gewoon weird. Ik vind het nergens op slaan. Doe normaal. Ik vind het een soort van aandachttrekkerij en ik vind het denigrerend.”

Ze vervolgt: “Ik vind Eva best wel een lieve meid, maar het is gewoon denigrerend om te zeggen: ‘O my god, jongens! Ik heb zoveel stress, werkte ik maar gewoon bij Kruidvat!’ Dat kun je niet zeggen, come on!”

Normaal werk

Eva moet niet doen alsof het allemaal onbelangrijk werk is, vindt Yvonne. “Er zijn gewoon mensen die dagelijks naar de Kruidvat gaan om daar te werken. Ik snap dat zij, omdat haar leven zó bijzonder is en ze is zó rijk, dan een fetisj heeft om een keer arm te zijn. Zo voelt het een beetje, van: had ik maar een normale baan, waarbij ik niet zo belangrijk was!”

Ze vervolgt: “Iemand die normaal is heeft zo’n fantasie niet. Dat is gewoon normaal werk. Ja, het is een beetje snobby. Sorry, dit komt echt heel raar over. Doe even normaal. Er zijn ook gewoon mensen die dagelijks achter de kassa zitten. Het klinkt een beetje van: had ik maar zo lekker zo’n domme baan. Zó voelt het een beetje!”

Rare fetisj

Privé-baas Evert Santegoeds gaf eerder in zijn podcast Strikt Privé aan ook niets van Eva te begrijpen. “Wat is dat voor fetisj, zeg? Dat je gewoon als Kruidvat-meisje door die winkel wil darren? Ik kom er liever niet.”

Het is mogelijk een imagodingetje, aldus Evert. “Ik zeg niks slechts over de mensen die bij het Kruidvat werken, maar als je er niet werkt, waarom zou je er dan gaan rondlopen in zo’n lelijk rood jasje?”

Instagram

De veelbesproken Kruidvat-foto van Eva:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek zet magazijnwerk bij Kruidvat neer als simplistisch werk. Denigrerend of geen probleem mee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen