‘Chantal Janzen heeft megaruzie met John de Mol weer bijgelegd’

Het lijkt erop dat Chantal Janzen haar megaruzie met John de Mol weer heeft bijgelegd. Ze is namelijk op visite geweest bij Talpa. “Blijkbaar is het inmiddels allemaal weer koek en ei.”

Chantal Janzen © RTL

Chantal Janzen is afgelopen week op bezoek geweest bij het Talpa van John de Mol en dat doet menig wenkbrauw fronzen. Niet alleen omdat ze een RTL-gezicht is, maar ook omdat ze een paar jaar geleden nog woest op hem was. Het lijkt er dan ook op dat beide partijen hun conflict weer hebben bijgelegd.

Ogen uit kop gejankt

Vanwege de hoogopgelopen ruzie tussen concurrenten RTL en Talpa moest Chantal in 2019 stoppen met haar succesvolle tv-programma Chantal Blijft Slapen. De rechten daarvan zijn namelijk in handen van Talpa en de grote baas John de Mol was destijds bezig om alle eigen formats naar zijn eigen tv-zender SBS 6 te verhuizen.

Het leidde ertoe dat Chantal flink pissig was op John. “Wrok, ergernis… Ik was aan het eind van mijn zwangerschap en toen hoorde ik dat hij het allemaal mee zou nemen. Ik heb de ogen uit mijn kop gejankt, maar dat waren ook hormonen hoor. Ja, het is toch een soort van kind wat je mee creëert”, vertelde ze destijds.

Huwelijk

Chantal vond het gewoon niet chic van John. “Ik dacht bijna: we hadden een huwelijk, dan gaan we uit elkaar en hij neemt het kind mee. Het is een beetje gek, omdat ik met zijn zoon een relatie heb gehad, dus dat is een beetje vies dan – dit is dus een gekke uitleg. Maar zo voelt het wel een beetje.”

Ze vreesde dat Chantal Blijft Slapen bij SBS 6 door zou gaan met een andere presentator, maar dat is niet gebeurd. Johns zus Linda de Mol zei daarover: “Er is tegen Chantal gezegd: ‘We gaan die programma’s nooit met iemand anders doen, alleen we kunnen ze nu niet maken door de situatie, maar we bewaren het format voor jou.’”

Op bezoek bij Talpa

Daar wachtte Chantal echter niet op: ze besloot met een nieuw format te komen. Inmiddels lijkt alles weer pais en vree tussen beide partijen, want Chantal plaatste afgelopen week in haar stories op Instagram dat ze op bezoek ging bij Talpa. “Want echte vrienden, die heb je niet voor even”, plaatste ze erbij.

Chantal wijst er bij Shownieuws op dat ze ook actief is als tv-producent. “Dan heb je overal wel gesprekken. Als je gesignaleerd wordt bij een andere zender, betekent dat niet dat ik daar iets ga presenteren. Daardoor kom je ook als producent soms weleens bij alle zenders, dus ook bij een zender waarvan mensen denken: huh, wat deed je daar nou?”

Koek en ei

RTL Boulevard-host Eddy Zoëy: “Als ik die post kijk, dan zie ik toch een knipoog naar de vroegere serie Vrienden Voor Het Leven, natuurlijk met Peter Lusse. Ze heeft het ook over acteren. Wie weet gaat SBS een nieuwe reeks maken met Vrienden Voor Het Leven en gaat ze daarin acteren. Dat is niet presenteren en dan mag het.”

Collega Luuk Ikink: “En het liedje van Jan Smit stond eronder, hè? Dat is natuurlijk niet van Vrienden Voor Het Leven, maar het gaat daar wel over.”

En tv-kenner Rob Goossens tot slot: “Ik was sowieso wel verrast, want Chantal heeft echt in de clinch gelegen met John de Mol natuurlijk over Chantal Blijft Slapen. Blijkbaar is het inmiddels dus weer allemaal koek en ei tussen die twee. Net op tijd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Chantal Janzen is de A-ster met de meeste flops. Zou ze met een dramaserie op SBS 6 wél scoren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen