Chantal Janzen zorgt voor ergernis: ‘Bijzonder irritante nepvrouw’

Chantal Janzen zorgt voor ergernis met de grimassen die ze trekt in de tv-show De Piano. Johan Derksen heeft zitten kijken naar dat programma en concludeert: “Irritante nepvrouw!”

Chantal Janzen © RTL

Alles wijst erop dat de kijkcijfers van de Chantal Janzen-show De Piano volgende week explosief gaan dalen, want de commentaren zijn unaniem negatief. Het programma in een notendop? Chantal staat in d’r goeie goed ergens in een stationshal, laat kandidaten die zich aangemeld hebben spelen op een piano en een jury gaat dat dan beoordelen.

Eén grote act

Er is gekozen voor een Amerikaanse insteek: alle kandidaten hebben echt een verschrikkelijk emotioneel levensverhaal: de een heeft het nog erger voor zijn kiezen gehad dan de ander. En Chantal moet natuurlijk heel inlevend kijken als al die mensen hun verhaal vertellen. Véél te geformatteerd, vinden televisiekenners.

Johan Derksen is het met de kritiek niet helemaal eens – hij vindt de show best aardig – maar is niet gecharmeerd van de presentatrice. “Ik vond de kritiek niet helemaal juist, want ik vond het idee best leuk in zo’n stationshal, maar het is vervelend dat die bijzonder irritante nepmevrouw daar dan zit, want dat is één grote act.”

Bedroefde Chantal

De betrokkenheid van Chantal komt heel gemaakt over, vindt Johan. “Er is een meneer die zijn dochter heeft verloren, dan gaat ze héél bedroefd kijken. Bij een ander is ze héél vertederd. Maar het is allemaal nep en zo gespeeld.”

René van der Gijp: “Maar ze is wel heel gewoon gebleven hoor, Johan. Hahaha.”

Johan: “Wat een irritante vrouw is dat! Als zij een leuk programma heeft, dan schakel ik toch door omdat zij erbij zit.”

Gek trucje

Wilfred Genee is er verbaasd over. “Ik heb haar laatst bij BNR gehad en daar vond ik haar hartstikke leuk.”

Tafelgast Olcay Gulsen: “Ik vind haar ook leuk, alleen op tv doet ze zo’n gek trucje. Dat moet ze niet doen. Dan gaat ze opeens Chantal spelen, terwijl als je gewoon een borrel met haar drinkt of je bent aan het eten, dan is het superleuk. Het is misschien dat geformatteerde ofzo wat Johan bedoelt.”

Bedacht grapje

Johan blijft bij zijn standpunt. “Ik vind het verschrikkelijk hoe zij presenteert. Dat is één bedacht grapje en trucje. Maar kijk, het programma op zich vind ik niet zo’n slecht idee.”

“Ik heb gekeken en heb me niet geërgerd. Het is best leuk hoor dat een blind meisje leuk piano kan spelen enzo.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Chantal Janzen moet uitkijken met gemaakte tv-grimassen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen