Chantal Janzen: ‘Ogen uit kop gejankt door John de Mol’

Geplaatst op za 07 sep 2019 om 11:30

Chantal Janzen heeft flink gehuild toen duidelijk werd dat John de Mol haar programma Chantal Blijft Slapen van haar afpakte. Dat vertelde ze vrijdagavond in de talkshow Beau. De Mol besloot in de verbeten tv-oorlog met RTL om heel wat Talpa-shows naar zijn eigen SBS te verhuizen. Eén daarvan is Chantal Blijft Slapen, dat mogelijk terugkeert op SBS 6 met een nieuwe presentatrice. De presentatrice kwam deze week met de opvolger van haar geliefde tv-show: Chantals Pyjama Party.

Het programma is uit noodzaak ontstaan, aldus Janzen. “Ik heb natuurlijk vier jaar lang Chantal Blijft Slapen gemaakt, maar dat was op papier niet van mij, dus ik moest het loslaten. We hebben een paar formatelementen moeten veranderen, omdat die vaststonden op papier.”

Voelt ze wrok en ergernis naar het Talpa van John de Mol? “Wrok, ergernis… Ik was aan het eind van mijn zwangerschap en toen hoorde ik dat hij het allemaal mee zou nemen. Ik heb de ogen uit mijn kop gejankt, maar dat waren ook hormonen hoor. Ja, het is toch een soort van kind wat je mee creëert.”

Janzen voelde zich flink genaaid door De Mol. “Ik dacht bijna: we hadden een huwelijk, dan gaan we uit elkaar en hij neemt het kind mee. Het is een beetje gek, omdat ik met zijn zoon een relatie heb gehad, dus dat is een beetje vies dan – dit is dus een gekke uitleg. Maar zo voelt het wel een beetje. Maar op papier ligt het zo vast...”

Hoe is het contact nu met de mediamiljardair? “Ja, het is allemaal oké. Het is steeds goed gebleven. Ik vind ook wel dat als je een bedrijf begint je ook dit soort dingen hebt.”

Na de eerste aflevering van Chantals Pyjama Party heeft Janzen in elk geval geen advocatenbrief van De Mol ontvangen. “Nee, maar ja, het is allemaal veranderlijk in het medialandschap.”

Lees ook:
Chantal Janzen vreest juridische strijd met John de Mol (28 maart)
John de Mol dwingt Chantal Janzen tot formatwijziging (24 mei)

Foto: RTL
50 Reacties op “Chantal Janzen: ‘Ogen uit kop gejankt door John de Mol’”


 1. Noonoo

  Ik ga janken om een k. u .t programma booeheeeheeeeheeee

 2. max

  jezus wat een K..wijf!

 3. Gob Reus

  @noonoo Je bent inderdaad een Nono.

 4. Marcel

  Ongelofelijk, wat ze allemaal moet meemaken. Echt, wat een bikkel.

 5. Dirk

  Ik snap haar reactie wel. Je maakt een goedlopend programma dat om jou draait, met zelfs jouw naam in de titel en gaat je voormalige schoonvader het verbieden omdat hij bij de concurrent aan de slag gaat. En dan krijg je over een paar maanden ook nog Wendy blijft slapen of Gordon blijft slapen ook.

 6. By the way

  De verhaaltjesschrijver heeft zich behoorlijk laten inspireren door de uitzending van Beau.

 7. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Dit dus. Wat moet de kijker hiervan vinden?
  Klinkt weer allemaal niet zo sympathiek.
  Arme Chantal. Gelukkig lijkt het wel weer goed te komen.

 8. Curryworst

  Guttegut wat een drama allemaal toch weer op het Mediapark.
  Doet me denken aan het tranentrekkende gejammer van Yvon Jaspers bij Pauw.

 9. Alotta Fagina

  Bah al die zelfpromotie bij RTL, daardoor liep het ook mis bij Humberto. Als je dit al in de eerste week van een so called new format doet luister je niet naar de kijkers. Chantal liet zich gisteren van een goede onderkant zien maar haar programma’s zijn zo fake en gescript, steeds meer mensen hebben dat door, ook die zogenaamde grapjes slaan dood bij mij en die trein (of trien) blijft maar doorgaan. Ik zou zeggen terug naar het theater, maar dan het liefst achter gesloten gordijnen.

 10. Mick

  Dit programma stond op Chantal, en Chantal is Chantal dus wordt het moeilijk om daar zo maar iemand anders op te zetten. Hoewel, ik zou Mr. Frank Visser blijft Slapen wel willen zien.

 11. M.

  Vreselijk botox juffrouwtje… Ooit heel lang geleden aan het begin van haar carrière, toen nog niet nodig was om aan haar lief kop te sleutelen, want het knutselen aan haar uiterlijk is inmiddels wel schrikbarend te noemen. Ze was spontaan, grappig, leuk, er is niks meer van over, ze verliet haar passie Het theater voor het groot Duits geldkoffer en ging TV maken. Alles wat ze doet afgelopen 8 jaar is om te huilen….

 12. Calvin

  Binnenkort dus Martien blijft slapen

 13. Van dikhout

  Ik had je graag willen troosten je mag best eens bij mij komen slapen als je beloofd dat je niet gaat janken….

 14. Ramon

  Orkaan Dorian verwoest de Bahama’s, Iran gaat hoogwaardig uranium verrijken, ebola grijpt om zich heen in Congo en Chantal Janzen jankt zich de ogen uit haar kop vanwege het verlies van een format…

  Wat een ellende toch allemaal de laatste tijd.

 15. BRAAK

  HAHAHAHA…John laat weer zijn verdorven karakter zien, Chantal je bent niet het enige slachtoffer. Want John wil meer..meer..EN NOG MEER…NOG VEEL MEER…NOG HEEL VEEL MEER!!!! Een eigenschap waar een psychiater nog heel veel werk aan heeft.

 16. Nunc aut Nunquam

  Het gaat maar door,,, de ene plaag is nog niet bestreden of de andere dient zich aan,,, helaas blijven ze zich voortplanten,,,,, verlossing is dus niet nabij,,,,, ze zijn resistent tegen de mening van alles en iedereen,,,, behalve het wereldje van “ons kent ons”,,,,, daar worden de normen gelegd voor het voortbestaan,,,,, BNers;;;;;; leeghoofdig, talentloos, links/islamitisch pijpend, vulgaritijd wordt tot kunst verheven,,,klisma’s en pies-sessies, moeten we volgens spuiten en slikken normaal vinden,,,, irritante nichten zijn bepalend,,, te stom om te schijten,,,,,,,, EEN PLAAG WAAR BESTRIJDINGSMIDDELEN GEEN VAT OP HEBBEN;;;;;; BNers br br br

 17. brr

  Ze hebben het zelf ook gejat. Was V=verre van origineel. Zo uit Amerika geimporteerd, totaal gebrek aan creativiteit hier in Nederland blijkbaar. En dat alles realiseert dit stuk %^%$#$ zich niet. Te stom daarvoor.

 18. Paolo 2.0

  Janzen, get a life. Limburg wacht niet bepaald op je, maar wellicht een bestaan weg van het grote publiek? Misschien is er nog ergens een oude Mijn?

 19. nou ja

  Zoveelste uiting van een totaal gebrek aan intelligentie bij dit mens.

 20. Boels

  MC moet wel objectief blijven. Het programma is niet van Chantal afgepakt. Het is het eigendom van De Mol. Chantal mocht goede sier maken maar nu de kampen zijn verdeeld, moet ze plaats maken voor een ander. Stel je voor, mijn mooie buurmeisje mag mijn Rolls Royce lenen. Nu ga ik verhuizen en neem mijn Rolls mee. Dan moet ze niet als een verwend nest gaan janken.

 21. Klugscheißer

  Krokodillentranen, uitgeperst door een uit Tegelen (L) afkomstig trutje met een nep-Hollands accent en een Duitse achternaam. Dit geconstateerd hebbende heb IK meer dan genoeg redenen om Mij de ogen uit mijn kop te janken. Bij deze.
  Diese Schlampe ist Schuld daran. Sie kotzt mich total an.

 22. John

  John is een klein kind… ze hebben het samen bedacht. Laat haar gewoon dat programma doen. Dan verdient hij er ook nog iets aan. Ik hoop van ganser harte dat sbs het publiek tegen zich krijgt door al dat gekaap en geloop van de familie de mol. De mol beu en geen respect meer voor deze praktijken. Geen bewondering voor lef… want lef heeft ie niet. Als je genoeg geld hebt kan je alles kopen behalve kijkers. En iets nieuws.. ??? Nee allemaal oude formats.. waar mensen een beetje op uitgekeken zijn. Gelukkig zijn de kijkcijfers van man bijt hond en Lingo gister enorm gekelderd.

 23. Kil

  Zaken zijn zaken.

 24. Het is maar dat je het weet.

  We gaan het hele weekend SBS6 kijken, ik verheug me er zo op.
  Altijd gezellige programma`s van de Molletjes.

  Janzen gedraagt zich als een klein kind, terwijl ze moeder is van 2 kinderen.
  Daar hou ik niet van.

 25. Lex

  Ik begrijp iets niet helemaal. Ik dacht altijd dat JdM het productiehuis had verkocht aan ITV. Als onderdeel van de deal moet Talpa Media tot en met 2022 een bepaald bedrijfsresultaat per jaar halen, om zo een extra 600M te kunnen krijgen voor de verkoop. Het is dan toch ook in belang van JdM om zaken te blijven doen met RTL. Kan me moeilijk voorstellen dat Talpa Media (verkocht aan ITV, JdM heeft touwtjes in handen) enkel zaken doet met Talpa Networks (eigendom JdM), en op deze manier voldoende winsten maakten om deze 600M in delen uitgekeerd te krijgen. Daar is veel meer business voor nodig.

 26. #NPO kijker#

  Wat is ze lelijk geworden die Chantal Janzen. Zo oud is ze toch nog niet.
  De witte poeder maakt je vlug oud.

  De botox spuit er bijna uit. Ze lijkt wel een lachgas pop.

 27. #NPO Zeiker#

  Wat is ze lelijk geworden die Linda de Mol. Zo oud is ze toch nog niet.
  De witte poeder maakt je vlug oud.

  De botox spuit er bijna uit. Ze lijkt wel een lachgas pop.

 28. Wanny

  Wees blij. Na 4 seizoenen was het ook wel op met dat zogenaamde blijven slapen.

 29. wortelboer

  Chantal is hartstikke lief en John is hartstikke stout, laat dat meisje haar programma houden man, wees een groot, niet in geld maar in karakter!

 30. Kaatje

  Vind ik ook!

 31. Edward M.

  Hier, nog zo een voorbeeld van ongeremde hebzucht.
  Chantal heeft het format ‘..blijft slapen’gepersonifieerd naar een totaal eigen show en dan komt steeldief ome Sjon de parels pikken. Dat vind men onrecht.
  Dit gaat hopeloos fout, gestolen goed werkt immers niet, Chantal is de lieveling, hier heeft iedereen een mening over.

 32. minder of mirjam

  #NPO Kijker# snuift zelf iedere dag kilo’s op, omdat je anders niet zo verrot in je hoofd kan zijn als hij!

 33. Donald Dumb

  Achach meissie Janzen toch…wat een verdriet…

 34. #NPO kijker#

  minder of mirjam
  Sat 07 Sep 2019 om 16:17

  Volgens mijn man ben ik geen hij

  hap hap hap . Ik geniet hier zo van.

 35. WaveX

  Drs. Prof. Maarten van Rossem blijft slapen?
  Mooie opvolger?

 36. COSA NOSTRA

  Het zijn allemaal vreselijk brave programma’s!!! Wanneer wordt het wat meer kinky!!!

 37. dennis

  Chatalleke ons Poppeke, die denkt dat ze heel wat is.

 38. Hannie

  Die de Mol moet alles hebben,Meer,meer en nog
  eens meer.
  Koos van plateringen,is zo ook al de laan uitgestuurd,en er k an voor chantal geen opvolger gevonden worden,dit past alleen m aar haar.
  Ik kijk niet meer naar de sbs programma’s die eerst op rtl waren.
  Mij niet gezien!!ik blijf naar rtl kijken,dancing met de stars,en ik hou van holland is altijd hetzelfde,en alles is al tig k eer herhaald..
  Elke keer hetzelfde,

 39. Nerd

  John heeft groot gelijk!! Onderschat die Chantallleke niet,want dat is gewoon ook een ondernemer hoor. Gejank hoort daar niet bij, maar gewoon accepteren en weer door! Kennelijk was ze ingefluisterd door Peter, want tja…we willen ome John en zijn SBS natuurlijk wel elke keer raken met onze negatieve uitspraken. Nou, je weet hoe een boomerang werkt he? Over een half jaartje praten we verder….

 40. Shirlie

  Oei, Wendy van dijk retweet lelijke tweets over chantal Janzen.
  Tweets van @xxxjettexxx en @BoogaardMarco
  Nieuwe oorlog geboren?

 41. "VeronicA Doet Het?....Beter!"; 

  minder of Mirjam krijgt niet genoeg aandacht in haar onderkant

 42. Dominee Bonk

  Ik ben de nieuwe Angela de Jong, ik kan goede analyse les geven: Chantal is een over het paard getilde erg domme doos. Zwarte lijst, weg uit alle.media, mensen boycot deze domme Limbo.

 43. Rosa

  Johnny de Mol vind ik een viezige veel te dikke uitgezakte griezel. Daarnaast vind ik hem een nep deugmens en een opportunist van het engste soort.
  Jeroen van Koningsbrugge kan alleen nog maar een karaktiratuur van zichzelf spelen, Giel Beelen is een pedo die in bescherming wordt genomen door de bazen en Albert en Winston zijn twee viezige gekunstelde kuttekoppen zonder karakter.
  Patty Brard vind ik vooral heel zielig omdat ze zo lelijk is geworden en het is jammer dat een vrouw op haar leeftijd nog steeds mee moet proberen te komen terwijl ze zo aan het aftakelen is.
  Linda de Mol vind ik over de datum met haar rare botoxhoofd, het lijkt tegenwoordig meer op een verbouwde kerel.
  Yolanthe vind ik een zelfingenomen trut waar ik niets van wil kijken.
  Gordon vind ik een narcistische engerd met psychopatische trekjes die langer in een afkickkliniek thuishoort dan drie weken, maar of dat helpt betwijfelt iedereen incluis mijzelf. Wendy van Dijk is zo mogelijk (onmogelijk) nóg narcistischer dan Gordon, alleen blijft zij liever weg uit de afkickkliniek en ontkent haar drugsliefhebberij. Net als haar ontrouwe echtgenoot Eeland.
  Erland vind ik een gelegenheidsdief die geen greintje fatsoen in zijn donder heeft.
  En Jandino Asporaat vind ik een ultieme zieligerd, smekend om een lach, waar hij vroeger mee wegkwam (grote bek met tanden, grote bril, dik lijf) wordt nu zielig en sneu gevonden. Ook sneu is Jeroen van der Boom, die net als Jandino alleen maar bestaand werk kan kopiëren, en de vele meelopers, de vrouwen van de mensen uit het B en C segment die een bijrolletjes toebedeelt krijgen.
  Ik vind het allemaal zwaar ontmoedigend.
  WaRom zit SbS nog steeds in het zenderpakket?
  Volgens mij hoort SBS in het riool thuis.

 44. jan

  Wat Rosa zegt…

 45. Marijke

  Heet van de naald, Wendy van Dijk blijkt openbaar tweets te liken waarin Chantal Janzen afgezeken wordt. Hahahaha wat een stiekeme kijfwijven onder elkaar.

 46. Norvo

  @Marijke: Leuker met een linkje. https://twitter.com/DarcelM8/status/1170435160275345408

 47. Erick Doetze

  Wat zal ik vanavond gaan eten?
  Nasi of chilli con carne?

 48. Bart

  Chantal iz liev

 49. Dominee Bonk

  Dit Limburgse wezen lijkt op een vlaai over de datum. Geweest.

 50. ano@niem.nl

  Aldus de Heidezangeres: ik speel de Bas

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.