Chantal Janzen: ‘Ogen uit kop gejankt door John de Mol’

Chantal Janzen heeft flink gehuild toen duidelijk werd dat John de Mol haar programma Chantal Blijft Slapen van haar afpakte. Dat vertelde ze vrijdagavond in de talkshow Beau. De Mol besloot in de verbeten tv-oorlog met RTL om heel wat Talpa-shows naar zijn eigen SBS te verhuizen. Eén daarvan is Chantal Blijft Slapen, dat mogelijk terugkeert op SBS 6 met een nieuwe presentatrice. De presentatrice kwam deze week met de opvolger van haar geliefde tv-show: Chantals Pyjama Party.

Het programma is uit noodzaak ontstaan, aldus Janzen. “Ik heb natuurlijk vier jaar lang Chantal Blijft Slapen gemaakt, maar dat was op papier niet van mij, dus ik moest het loslaten. We hebben een paar formatelementen moeten veranderen, omdat die vaststonden op papier.”

Voelt ze wrok en ergernis naar het Talpa van John de Mol? “Wrok, ergernis… Ik was aan het eind van mijn zwangerschap en toen hoorde ik dat hij het allemaal mee zou nemen. Ik heb de ogen uit mijn kop gejankt, maar dat waren ook hormonen hoor. Ja, het is toch een soort van kind wat je mee creëert.”

Janzen voelde zich flink genaaid door De Mol. “Ik dacht bijna: we hadden een huwelijk, dan gaan we uit elkaar en hij neemt het kind mee. Het is een beetje gek, omdat ik met zijn zoon een relatie heb gehad, dus dat is een beetje vies dan – dit is dus een gekke uitleg. Maar zo voelt het wel een beetje. Maar op papier ligt het zo vast...”

Hoe is het contact nu met de mediamiljardair? “Ja, het is allemaal oké. Het is steeds goed gebleven. Ik vind ook wel dat als je een bedrijf begint je ook dit soort dingen hebt.”

Na de eerste aflevering van Chantals Pyjama Party heeft Janzen in elk geval geen advocatenbrief van De Mol ontvangen. “Nee, maar ja, het is allemaal veranderlijk in het medialandschap.”

Lees ook:
Chantal Janzen vreest juridische strijd met John de Mol (28 maart)
John de Mol dwingt Chantal Janzen tot formatwijziging (24 mei)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen