Yvonne Coldeweijer slaat terug naar Royce de Vries: ‘Heel dom’

Yvonne Coldeweijer slaat terug naar juicehater Royce de Vries. Hij is volgens haar niet bepaald slim bezig als advocaat van Danny de Munk. “Ik heb nog nooit zo’n domme move gezien.”

Royce de Vries en Yvonne Coldeweijer © RTL, Instagram

Danny de Munk haalde twee weken geleden opgelucht adem. De aangifte van verkrachting tegen hem werd toen geseponeerd, omdat er niet voldoende bewijs zou zijn. Volgens misdaadjournalist John van den Heuvel is dat geen grote verrassing, omdat de bewijsvoering vrijwel altijd een probleem is in zedenzaken.

Risico voor Danny

Opvallend genoeg laat Danny de zaak nu niet rusten. De zanger diende vorige maand bij de rechter een verzoek in om zijn aangeefster in het openbaar te horen en dat verzoek is gisteren goedgekeurd. Hij wil zijn naam hiermee zuiveren, maar er is natuurlijk een groot risico dat de negatieve publiciteit rond zijn persoon daardoor blijft aanhouden.

Volgens Yvonne Coldeweijer is dat niet het enige risico dat Danny loopt. “Niet alleen het slachtoffer, maar ook Danny de Munk zal onder ede gehoord worden”, legt ze uit op haar juicekanaal.

Domme move

Ongelooflijk onverstandig, vindt Yvonne dat. “Beseft Danny dat dit verhoor, dat hij zelf heeft aangevraagd, als bewijs kan dienen en onderdeel kan worden van een artikel 12-procedure? Zo kan hij uiteindelijk alsnog vervolgd worden door het OM. Ik heb nog nooit zo’n domme move gezien. Waarom in vredesnaam zou je dat willen riskeren?”

Dan deelt ze een flinke sneer uit aan Royce: “Maar ja, dat krijg je als Royce de Vries je advo is 🤣.”

Royce op oorlogspad

Royce lijkt zich te willen profileren als advocaat van de sterren door zich stevig uit te spreken over Yvonne en andere juicekanalen. Hij stond RTL Boulevard eergisteren uitgebreid te woord om schande te spreken over Yvonne’s oproep om informatie te delen over de zieke Marc van der Linden, iets waar ze reeds excuses voor heeft aangeboden.

Het is overigens ook Yvonne die de hele zaak rond Danny de Munk aan het rollen bracht. Met haar sneer over zijn kwaliteiten als advocaat slaat ze nu dus weer keihard terug naar Royce.

Artikel 12

Het zou volgens John van den Heuvel overigens zomaar kunnen dat Danny’s aangeefster inderdaad voor zo’n artikel 12-procedure gaat. “Ze kan beslissen: laat ik het hierbij of span ik een artikel 12-procedure aan bij het Gerechtshof en ga ik het Hof vragen om het OM alsnog te bevelen om Danny de Munk te gaan vervolgen?”, zei hij onlangs.

Dat is een afweging die deze dame nu zal moeten maken, aldus John. Het zou natuurlijk kunnen dat er uit het openbaar horen van Danny bewijs vloeit en dat zou haar dan goed uitkomen. “Het gaat om een heel gevoelige aantijging en het bewijs in zedenzaken is sowieso altijd wel moeilijk te leveren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen