Johan Derksen tipt tv-duo Marcel en Gijs voor overstap naar SBS 6

Johan Derksen tipt het tv-duo Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman voor een overstap naar SBS 6. Zij zijn geschikt om de Johnny de Mol-talkshow HLF8 op te volgen, vindt de VI-ster.

Media Inside en Johan Derksen © NPO

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman kregen een paar weken geleden nog een flinke draai om hun oren in Vandaag Inside. René van der Gijp maakte namelijk volledig gehakt van hun programma Media Inside, dat ze elke zondagavond presenteren op NPO 3. Zijn collega Johan Derksen blijkt daar heel anders over te denken.

Opvolger van Johnny

Die twee zouden uitermate geschikt zijn om de Johnny de Mol-talkshow HLF8 op te volgen, meent Johan. Hij heeft naar eigen zeggen met John de Mol gesproken. “Kijk, ze zijn nu op zoek naar een gladde presentator, een type Wilfred Genee, om dat HLF8 te doen”, vertelt hij.

Eén mediaprominent tipte in een vlaag van verstandsverbijstering Jeroen van der Boom als opvolger, maar dat gaat hem volgens Johan niet worden. “Die zanger is onzin, die is ook geen kandidaat geweest, maar ze zoeken gewoon iemand. Wat is het effect? Dan krijg je hetzelfde programma. Die man of die vrouw moet het dan afwisselen met Hélène.”

Gijs en Marcel

Gijs en Marcel zijn geschikt, vindt Johan. “Ik zat gisteren te kijken naar dat Media Inside en ik denk: die Gijs Groenteman kan niet presenteren, Marcel van Roosmalen is heel traag en cynisch, ze zijn totaal niet geschikt voor zo’n programma, maar omdat het zó slecht is, is het een soort cult en is het heel plezierig om naar te kijken.”

Hij vervolgt: “Zet je die twee om half acht en ze kunnen zelf leuke gasten halen, want de mensen willen wél bij die twee zitten – dat vinden ze wel leuk, dan krijg je een totaal ander programma dan al die normale talkshows die allemaal hetzelfde zijn. Je onderscheidt je en ik denk dat dat heel succesvol kan zijn.”

‘Veel te elitair’

Passen die mannen wel bij SBS 6? “Ja, natuurlijk”, zegt Johan.

Daar denkt tafelgast Özcan Akyol anders over: “Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat hij veel te elitair is voor de SBS-kijkers.”

Johan: “Dat denk ik niet, want ze zijn elitair omdat ze op 3 zijn, maar ze gedragen zich helemaal niet elitair. Ze gedragen zich heel normaal. Mijn vrouw vindt het een leuk programma. Dat is het enige wat ik met mijn vrouw doe; naar Media Inside kijken. Dan hebben we echt plezier met dat programma. Het is echt leuk en ontspannen.”

Moedig

Het merkwaardige is dat Johan het allemaal bloedserieus meent. “Wij hebben eigenlijk bewezen dat je dus, als je een beetje buiten de regels tv maakt, dat daar ruimte voor is. Ik vind dat dat ook voor die twee geldt. Op een andere manier, maar ik vind wel dat het bij SBS past. Het zou ook moedig zijn van SBS.”

René van der Gijp is niet enthousiast. “Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik het niet vaak kijk.”

Wilfred Genee: “Nee, ik heb het ook niet veel gezien.”

René: “Het is niet zo helemaal mijn programma.”

Groenteboer

Özcan: “Maar Johan heeft wel gelijk: die Gijs Groenteboer kan niet presenteren, dus als dat een voorwaarde is, dan moeten ze komen.”

Johan: “Nee, maar jij zegt het nu op een hatelijke manier. Hij kan niet goed presenteren, maar hij is heel goed.”

Özcan: “In niet kunnen presenteren?”

Johan: “Nee, hij stelt wel de vraag, de sfeer voelt hij heel goed aan, maar jij vindt iemand die in de concurrentiesfeer zit blijkbaar nooit goed. Ik vind het een uitstekend koppel.”

Özcan: “Op de radio vind ik hem heel goed, maar op de tv niet.”

Cult

Johan: “Nee, maar het is cult.”

Özcan: “Ja, nee, als het om de sfeer gaat, dan kan het.”

Johan: “Ik vind het een heel gezellige tafel en dat mis je natuurlijk ten alle tijde bij dat HLF8.”

Özcan: “Ik vind hem geen goede televisiepresentator, Gijs Groenteboer, maar wel op de radio en in de podcast.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen