‘Jeroen van der Boom geschikt als nieuwe presentator van HLF8’

Jeroen van der Boom zou een optie zijn voor de opvolging van Johnny de Mol als presentator van HLF8. Dat heeft Rob Goossens in een vlaag van verstandsverbijstering gezegd in RTL Boulevard.

Jeroen van der Boom © Nick van Ormondt, SBS

Johnny de Mol heeft besloten om definitief te stoppen met de presentatie van HLF8. Het lijkt erop dat de dagelijkse talkshow van de buis verdwijnt, omdat zijn huidige vervangers Hélène Hendriks en Leonie ter Braak geen optie zijn voor de lange termijn. Hélène wil de show helemaal niet presenteren en Leonie vertrekt naar RTL.

Boom op HLF8?

Welke anders SBS 6-ster zou het kunnen? Tv-kenner Rob Goossens in RTL Boulevard: “Je zou echt iets heel geks moeten doen en bijvoorbeeld Jeroen van der Boom er neerzetten, met het idee van: wat met Johnny goed werkte was toch gezelligheid in de studio creëren en dan laat je Jeroen van der Boom ook lekker z’n vrienden uitnodigen.”

Het zal echter geen optie zijn, denkt Rob. “Die heeft natuurlijk een veel te drukke agenda. Dat zal ook voor Johnny hebben meegespeeld. Het is gewoon best wel hard werken.”

Begrijpelijk

Dat Johnny ermee ophoudt is volgens Rob wel begrijpelijk. “Ik vind het ook wel begrijpelijk, niet in de laatste plaats omdat het programma nooit echt lekker is gaan lopen en dit dan ook meteen wel een goed excuus is om op een galante manier te zeggen: ‘Ik kom niet meer terug.’”

Hélène verlengen is de slechtste optie, vindt Rob. “Die heeft geen mogelijkheid onbenut gelaten om te vertellen met hoeveel tegenzin ze eigenlijk het programma doet. Wat is dat voor boodschap aan de kijker? ‘Zelfs de presentator heeft er geen zin in, maar jullie moeten naar ons gaan kijken!’ Dat kan niet, dus je moet er gewoon mee gaan stoppen.”

Rob Kemps

Wie ziet Angela de Jong als potentiële opvolgers? Cynisch in het AD: “Rob Kemps, die is uitgegroeid tot het duizenddingendoekje van SBS, of Jan Versteegh, die naast Lingo geloof ik niets omhanden heeft. Manuel Venderbos misschien? Of krijgt Natacha Harlequin een nieuwe kans als anchor, na Dit vindt Nederland!?”

Doe dat laatste maar niet, reageert Johan Derksen in Vandaag Inside. “Die kan dat helemaal niet joh! Dat schijnt een advocaat te zijn. Ik hoop dat ze dat beter doen dan haar tv-werk.”

VI om half acht?

Er wordt ook weleens geopperd om Vandaag Inside van half tien naar half acht te verhuizen. Tafelgast Özcan Akyol gisteren: “Waarom niet dit programma naar eerder op de avond? Dan zijn wij ook allemaal op tijd thuis.”

Wilfred Genee: “Dat is wel lekker. Dat heb ik al eerder geopperd. “

Johan: “Nee, dan rij ik altijd in de file erheen.”

René van der Gijp: “Nee, is een lekkere tijd dit, joh.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen