Henny Huisman heeft geen spijt van kritiek op tv-collega Winston

Henny Huisman heeft geen spijt van de felle kritiek die hij heeft geuit op Winston Gerschtanowitz. “Nee, nooit. Ik meen het altijd. Ik heb gezegd dat ik hem een kakker vind en dat vind ik nog steeds.”

Henny Huisman en Winston Gerschtanowitz © NPO, SBS

Vroeger was Henny Huisman een bekende tv-presentator, maar tegenwoordig is hij vooral bekend van het bashen van tv-sterren. Zo was recentelijk ook Winston Gerschtanowitz aan de beurt. “Dat is een echte kakker, zo’n mannetje”, brieste hij twee maanden geleden. “Ik geloof niet wat hij daar zegt en doet. Het is niet echt.”

Gouden lepel

Heeft Henny daar nu spijt van? Nee, zegt hij in de Weekend. “Nee, nooit. Ik meen het altijd. Ik heb gezegd dat ik Winston Gerschtanowitz en kakker vind en dat vind ik nog steeds. Die uitspraak kwam overigens niet zomaar uit de lucht vallen. Er werd destijds gevraagd naar mijn mening over de Postcode Loterij, waar ik achttien jaar heb gewerkt.”

Daarom liet hij zijn licht daarover schijnen, aldus Henny. “Gaston Starreveld is een volkse jongen, die vind ik heel erg geschikt voor dat programma. Winston is dat niet en dus kan hij mij niet overtuigen. Hij is een rijkeluiskind, een jongen die is geboren met een gouden lepel in zijn mond.”

Slecht boegbeeld

Juist vanwege die gouden lepel is Winston een slecht boegbeeld voor de loterij, vindt Henny. “Dat is prima, kan hij ook niks aan doen, maar daarmee is hij niet het type dat iemand van drie hoog achter zal overhalen om mee te doen aan de Postcode Loterij. Ik vind hem daarom ongeschikt voor die job.”

En de kritiek op Gordon? Die trekt Henny ook niet terug. “Gordon is een groot talent en je kunt enorm met hem lachen, maar hij kan beter niet aan ieder een laten zien dat hij liggend in een bedje eersteklas naar Dubai vliegt. Door zulk gedrag keren mensen zich massaal tegen je.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen