Henny Huisman krijgt sneer van andere tv-senior: ‘Niet zo zeuren’

Henny Huisman is helemaal over zijn toeren omdat hij geen uitnodiging krijgt voor het Televizier-gala, maar is dat wel terecht? Aanstellerij, vindt Gerard Cox het. “Niet zo zeuren.”

Gerard Cox en Henny Huisman © NPO

Jarenlang was het een beetje irritant, tegenwoordig heeft het wat aandoenlijks: Henny Huisman (72) vindt al decennia dat hij een soort legendarische tv-figuur is die op handen gedragen zou moeten worden, maar geen erkenning krijgt. Nu is hij weer boos op het Televizier-gala, omdat hij als oud-winnaar niet ieder jaar een uitnodiging krijgt.

Aanstellerij

Henny is wel gevraagd om een prijs uit te reiken, maar dat heeft hij geweigerd omdat hij elk jaar een uitnodiging wil. Maar zo groot is Carré niet en als je dan ook nog elk jaar alle oud-winnaars van alle prijzen moet uitnodigen, dan kunnen ze er wel een verdieping bovenop zetten. Maar goed, Henny is dus boos. Die wil elk jaar in de koninklijke loge.

Wat vindt Gerard Cox daar als mede-tv-senior nou van? Begrijpt hij Henny of is dit gewoon aanstellerij? Dat laatste, vindt hij. “Ik krijg al járen geen uitnodiging meer, maar zo gaat dat hè. Terwil wij in 1999 de Ring hebben gewonnen met Toen Was Geluk Heel Gewoon. Maar daar moet je nooit over gaan klagen, dat is nu eenmaal zo”, zegt hij in Weekend.

‘Het houdt op’

Je kunt niet je leven lang op handen worden gedragen, vervolgt Gerard .”Op een gegeven moment houdt dat op. Dat vind ik niet erg nee, dan komen er weer nieuwe mensen en zo hoort dat ook.”

Gerard zou er ook niet eens meer heen willen. “Nou, dat wordt met de klimmen der jaren ook steeds minder. Dan denk ik: gaan jullie maar lekker feesten, als ik er maar niet bij hoef te zijn. Het feestje zal vast niet minder zijn geworden, maar ik heb zelf gewoon minder behoefte om ernaartoe te gaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Henny Huisman wil een soort voorkeursbehandeling van het Televizier-gala. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen