Henny Huisman boos weg bij Radio 538 na rotopmerking Tim Klijn

Henny Huisman is opgestapt bij Radio 538 na de aanhoudende kritiek van de presentatoren op zijn slechte moppen. De tv-coryfee is overduidelijk boos. “Hij heeft niet meer opgenomen.”

Henny Huisman en Tim Klijn © SBS 6, Radio 538

Het wrong al een aantal maanden: Henny Huisman (72) die zijn belegen moppen vertelde in de ochtendshow van jongerenzender Radio 538. De presentator van het programma, Tim Klijn, sprak twee maanden geleden openlijk zijn twijfels uit over de rubriek van Henny. “Het is gewoon niet zo grappig meer.”

Henny afgebeld?

Tim laat zich al een tijdje wat denigrerend uit over Henny. Dat doet hij weliswaar met een knipoog, maar je hoort er overduidelijk doorheen dat hij de presentator gewoon echt geen leuke man vindt.

Het team van de 538-ochtend is gisteren teruggekeerd van vakantie en Tim had overduidelijk geen zin in de wekelijkse moppenrubriek van Henny. “O, nee, hè? Heeft niemand hem afgebeld?”

Hij zegt dit op een spottende manier, maar de stilte die volgt verraadt het ongemak in de studio. “Ah, dit is weer zo lullig”, zegt nieuwslezeres Florentien van der Meulen.

‘Dit is lullig’

Tim slikt zijn sneer vervolgens in: “Ah, dit is ook lullig. Dit is ook helemaal niet leuk, want ik ben sowieso blij dat hij veilig is teruggekomen van zijn wereldreis. Hij heeft natuurlijk met wat oude tv-presentatoren een mooie reis gemaakt.”

Vanwege opnames van Beter Laat Dan Nooit was de mop van Henny een tijdje niet op de radio. “We hebben hem heel lang niet gesproken”, aldus Tim.

Sidekick Rick Romijn lachend: “En dat beviel uitstekend!”

Geen contact

Als de heren hem drie kwartier later proberen te bellen voor zijn moppenrubriek, neemt Henny opeens niet meer op. Tim: “We krijgen geen contact met Henny. De telefoon gaat wel netjes over, maar hij neemt hem niet op.”

Florentien: “Ik hoop niet dat er wat ergs is met Henny.”

Tim: “Óf hij heeft geluisterd om acht uur en hij heeft gedacht: oké, zoek het maar uit. Dat kan natuurlijk. Maar zo is Henny niet. Ik denk dat hij het gewoon vergeten is.”

Rick: “Ik denk dat hij boos is.”

‘Henny is kwaad’

Tim: “Dat denk ik ook. Ja, ik denk ook dat Henny kwaad is. Ik denk dat we de grens over zijn gegaan.”

Rick: “Ja, jullie! Henny is bij mij thuis geweest en Henny is gewoon een wereldvent.”

Tim: “Ik zeg niet dat hij niet aardig is…”

Henny nam de rest van de show ook niet meer op. Na de uitzending twitterde hij op X: “Vandaag heb ik besloten te stoppen bij de 538-ochtendshow met de ‘mop op maandag’. Ik heb het drie jaar met veel plezier gedaan maar ik had er geen zin meer in. Ik wens mijn collega’s daar veel liefs en succes toe want ik blijf een vriend van de show.”

‘Niet zo aardig’

Geen zin meer? Sidekick Niels van Baarlen denkt dat Henny gewoon boos is. “Het kan ook zijn: we waren gisteren niet heel aardig over Henny. Wel met een knipoog, maar ik moet ook een beetje de hand in eigen boezem steken… Vooral jij, Tim”, zegt hij in de 538-ochtendshow van vandaag.

Tim: “Zou Henny daar boos over zijn?”

Niels: “Ik weet het niet. Ik heb Henny niet meer gesproken.”

Henny heeft zijn vertrek in een appje aan Rick medegedeeld. Rick: “Ik heb teruggestuurd: ‘Wie ben jij?’ Hahahaha.”

Dries of René?

Wie moet nu die moppenrubriek op maandag gaan doen? Dries Roelvink? “Nee. Die hebben we al een keer gehad, man. Verschrikkelijk”, zegt Rick.

René Froger is volgens de heren geen ochtendmens. En Gerard Joling dan? Nee, zegt Niels. “Dan moeten we elke keer die plaat draaien!”

Al met al zit de 538-ochtendshow nu wel met een gat. “Had Henny geen mopzegtermijn?!”, giert Niels.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen