Henny Huisman woest: ‘Ik ben niet uitgenodigd voor Televizier-gala’

Henny Huisman is woest omdat hij niet is uitgenodigd voor het Gouden Televizier-Ring Gala. De tv-dino mocht wel een prijs uitreiken, maar dat heeft hij zelf geweigerd. “Dat doe ik niet!”

Henny Huisman © William Rutten

Grote tv-evenementen als het Gouden Televizier-Ring Gala en het Eurovisie Songfestival hebben er al sinds jaar en dag mee te maken: allerlei oud-winnaars of bejaarde prominenten die zich miskend voelen. Ditmaal is het de beurt aan Henny Huisman; de presentator vindt het schandalig dat hij vorige week niet in theater Carré zat.

Niet uitgenodigd

Henny vindt dat hij er ieder jaar bij moet zijn en waarschijnlijk nog het liefst in de koninklijke loge ook. “Ik kwam er altijd graag, maar ik krijg geen uitnodiging meer. Het lijkt wel of ze de jongeren voorrang geven. Ik weet nog dat ik met Mies Bouwman en haar echtgenoot Leen Timp boven in de nok werd gezet”, vertelt hij in Story.

En wie zat er toen vooraan? “Wie wel vooraan mocht zitten, was Barbie, die toen met Oh Oh Cherso op televisie was. Nu worden we niet eens meer uitgenodigd.”

Prijs uitreiken?

De Televizier-organisatie heeft overigens wel gebeld, geeft Henny toe. “Toevallig belden ze dit jaar of ik met Edwin Rutten de prijs voor het beste jeugdprogramma wilde uitreiken. Vanwege het succes van Beter Laat Dan Nooit. Daarop zei ik dat we het met zijn vieren zouden doen of niet. Dat wilden ze niet.”

Het lijkt logisch: Edwin en Henny hebben immers kindertelevisie gemaakt, de andere twee heren niet. Toch is Henny verbolgen. “Frits Barend en Ad Visser mochten dan wel over de rode loper, maar zouden dan een plekje in de zaal krijgen. Dat hebben we geweigerd!”

Niet gekeken

Henny kotst op al die gasten van Televizier. “Later hoorde ik dat ze hiervoor de zangeres Stefania hebben gevraagd. Ik heb de uitzending ook niet gekeken.”

De Story heeft AvroTros om een reactie gevraagd. Zij laat weten dat er geen ruimte is om alle oud-winnaars uit te nodigen. “De laatste jaren geven we het publiek de kans om de avond bij te wonen. Ook omdat het een publieksprijs is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Henny Huisman wordt wel eens een ouwe zeikerd genoemd. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen