Henny Huisman ziet inkomen instorten: ‘Nog maar 80.000 per jaar’

Henny Huisman heeft zijn inkomen na het wegvallen van zijn contract bij RTL flink zien instorten. Tegenwoordig verdient de 71-jarige oud-tv-ster ‘niet zo gek veel meer’. “Zo’n 80 duizend euro.”

Henny Huisman © NPO

Jarenlang was Henny Huisman het gezicht van het grote studio-amusement op RTL 4 met programma’s als de Soundmixshow en de Mini-playbackshow, maar die tijd ligt al héél ver achter ons. Na het verliezen van die grote televisieklussen heeft de presentator een flinke stap terug moeten doen qua inkomsten.

‘Niet zoveel meer’

Henny verdient tegenwoordig, op 71-jarige leeftijd, nog maar heel weinig geld. Althans, dat zegt hij zelf in gesprek met NPO Radio 1. “Ik verdien niet zo gek veel per jaar meer. Vroeger wel. Er zijn heel veel mensen die absoluut niet willen zeggen wat ze verdienen. Ik vertel echt alles. Vraag me wat en ik vertel het.”

Wat is ‘niet zo gek veel meer’ dan? “Dat zal rond de 80 duizend zijn ofzo.”

Zijn interviewer Suse van Kleef geschrokken: “O. Ik zit even met mijn mond open te kijken dat dit ‘niet zoveel’ is.”

2,5 miljoen euro

Henny wijst erop dat 80 duizend euro voor zijn doen ‘niet zoveel’ is. “Ja, ik heb ook wel jaren gehad van 2,5 miljoen ofzo. Dan is het wat minder.”

Suse verbaasd: “O ja, precies.”

Meubelzorg

Waar Henny tegenwoordig zijn centen mee verdient? Reclamespotjes zoals die voor Meubelzorg. “Er was van de week nog iemand die zei: ‘Ah, daar heb je die man van die stoel.’ Dan ben je in een keer bekend van een stoel. Ja, dat gebeurt. Dat werkt op die manier.”

Hij geeft toe dat hij nog veel meer zou kunnen verdienen, maar veel tv-voorstellen houdt hij af. “Spring Er Maar In, Plof Er Maar Uit en dat soort programma’s… Maar ook een Wie is de Mol… Ik begrijp het hele programma niet, dus dan ga ik er ook niet in zitten, snap je? Ik ben er wel voor gevraagd. Tegen negen van de tien dingen zeg ik nee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Henny Huisman zakt terug naar 80 duizend euro per jaar. Pray for Henny?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen