Martien Meiland niet boos op schoonzoon na ‘gemene’ imitatie

Martien Meiland is er niet boos over dat zijn schoonzoon Leroy Molkenboer hem laatst op een heel lelijke manier nadeed in Chateau Meiland. “Waar je mee omgaat, word je mee besmet.”

Maxime Meiland en Leroy Molkenboer © SBS 6

Leroy Molkenboer, de geliefde van Maxime Meiland, lag een paar weken geleden voor het eerst onder vuur bij de kijkers van Chateau Meiland. De twee waren in die aflevering onderweg naar Frankrijk, maar Maxime was thuis de broodjes vergeten en daar was Leroy flink pissig over. Hij begon achter het autostuur zelfs flink te schelden.

Nichterige Leroy

Als Maxime haar ouders belt om te vertellen dat ze later aankomen in Frankrijk omdat ze eerst nog even thuis de broodjes op gaan halen, reageert Martien verbijsterd. Hij vindt dat ze ook wel even wat broodjes bij een tankstation kunnen gaan halen, maar dat ziet Leroy niet zitten. Dat is volgens hem niet te vreten.

Even later, als Martien de telefoon heeft opgehangen, begint Leroy ineens allemaal heel nichterige poses aan te nemen. Het moet een imitatie van Martien voorstellen. Zwaar onsympathiek, vonden de kijkers het. “Heeft hij iets geslikt of zo? Of begint hij langzaam als Martien te worden?”, klonk het.

Martien reageert

Martien reageert nu in de Weekend op die merkwaardige scène. “Ik vond het geweldig. Meid, wij zaten met de hele familie voor het eerst bij mij thuis in de huiskamer en ik vond het zó hilarisch in die auto. Weet je, dat is reality, dan moet je weleens vloeken en dan schiet dat eruit. Niet iedereen is er natuurlijk van gediend.”

En wat vindt hij dan van die imitatie? Sommige kijkers riepen dat Leroy een beetje op Martien is gaan lijken. “Dat is misschien wel een beetje zo. Waar je mee omgaat, word je mee besmet, zeggen ze toch?”

Mikpunt

Vindt Leroy het vervelend dat híj nu eens het mikpunt van kritiek was? “Nee. Het is anders altijd Maxime. Montana is altijd het lievelingetje, dat vind ik weleens raar. Maar dat is nou eenmaal zo. Maxime kan het gelukkig wel naast zich neerleggen.”

Al met al is Martien niet boos dat Leroy zo tegen Maxime tekeerging in die auto. “Helemaal niet, dat is zo herkenbaar. Dat heb ik dagelijks met Eer. En na vijf minuten is het altijd weer goed.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen