Angela de Jong zegt geen sorry tegen Johnny de Mol: ‘Geen reden’

Angela de Jong ziet geen enkele reden om haar excuses aan te bieden aan Johnny de Mol. Ze vindt niet dat ze de presentator te hard heeft aangepakt. “Laat maar zien waar ik dat gedaan heb.”

Johnny de Mol en Angela de Jong © SBS, NPO

De naam van Johnny de Mol is gezuiverd nu de aangifte van zijn ex-vriendin Shima Kaes is geseponeerd. Zij beschuldigde hem van zware mishandeling en poging tot doodslag, maar het OM stelt dat haar aangifte rammelt. Her en der wordt nu geroepen dat sommige critici wel hun excuses mogen aanbieden aan de presentator.

Stevig aangepakt

Voelt Angela de Jong zich daartoe geroepen? Shownieuws-presentator Manuel Venderbos vraagt het haar in de door hem gepresenteerde AD Mediapodcast: “Moet jij nog iets tegen hem zeggen?”

Angela: “Nee, wat dan?”

Manuel: “Nou ja, je hebt hem van tevoren vrij stevig aangepakt.”

Angela: “Wanneer dan?”

Manuel: “Niet?”

Angela: “Nee.”

Manuel: “O, nou dan heb ik het mis.”

‘Laat maar zien!’

Die suggestie is gewoon onzin, aldus Angela. “Ja, laat maar zien waar ik hem stevig heb aangepakt. Sterker nog: ik ben degene die aan tafel bij VI, toen Johan Derksen riep dat hij niet door kon bij HLF8, heb gezegd: ‘Dat lijkt me een beetje onzin, want hij kreeg deze talkshow een jaar geleden toen deze beschuldigingen er al lagen.’”

Ze vervolgt: “Hij hoefde van mij niet eens van de buis af. Nogmaals: laat mij maar zien waar ik Johnny de Mol stevig heb aangepakt. Ik heb een keer een column geschreven over het feit dat hij zat te highfiven met Rutger en Bilal Wahib (…) en over een aantal mensen die menen dat ze op prime time menen het vermeende slachtoffer de grond in moesten praten.”

Afzijdig gehouden

Angela doelt op John van den Heuvel, die geen gelegenheid onbenut liet om Shima’s geloofwaardigheid aan te tasten. “Daar werd ik nogal verdrietig van omdat het vrij snel na The Voice kwam. Voor de rest heb ik me heel erg afzijdig gehouden van wat er klopte aan deze mishandelingszaak. Ik was er niet bij.”

John heeft aan het begin van de maand, toen Johnny’s zaak geseponeerd werd, laten weten dat Angela maar beter bij haar leest kan blijven.

‘Hij kan door’

Wat Angela betreft kan Johnny gewoon weer door, maar: “Ik zou zeggen: denk goed na of je dat HLF8 nog wil. Ik weet dat het zijn droom is, maar het programma voegt weinig toe op de vooravond. Het doet het niet echt heel lekker.”

“Ik bedoel: het is ooit opgezet met als idee om een soort ander geluid te laten horen dan de talkshows bij de publieke omroep, maar er is weinig animo voor. Ik denk niet dat hij ervoor gemaakt is om talkshowhost te worden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u nog steeds vraagtekens bij de onschuld van Johnny de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen