John van den Heuvel kritisch: ‘Angela de Jong, hou je bij je leest!’

John van den Heuvel slaat keihard terug naar Angela de Jong nu de mishandelingszaak tegen Johnny de Mol is geseponeerd. “Zij heeft hier in feite natuurlijk niet zo heel veel verstand van.”

John van den Heuvel en Angela de Jong © RTL

De tv-carrière van Johnny de Mol kan na een lange pauze weer ongestoord verder nu het Openbaar Ministerie zijn naam heeft gezuiverd. De aangifte van zijn ex-vriendin Shima Kaes wordt na uitgebreid onderzoek nietsontziend de prullenbak in gegooid. Het OM twijfelt sterk aan alle bewijzen die zij heeft aangeleverd.

Loopjongen John

John van den Heuvel was tijdens deze hele rel niet alleen zogenaamd onafhankelijk journalist, maar ook het doorgeefluik van de familie De Mol. Het was immers John die twee jaar geleden door de familie De Mol in de arm werd genomen om hun kant van het verhaal te publiceren. Hij is daardoor ook wel hun ‘loopjongen‘ genoemd.

Het is dan ook niet zo gek dat Johns halve woedeuitbarsting na het uitlekken van Shima’s aangifte afgelopen april tot stevige kritiek van Angela de Jong leidde. De misdaadjournalist sprak destijds van ‘cherry picking’ door Shima: “Als je heel selectief dingen laat uitlekken, puur om te beschadigen…”

Kritiek van Angela

Achteraf gezien is dat nu precies was het OM zegt, maar uit de mond van John klonk dit destijds natuurlijk niet heel erg geloofwaardig vanwege zijn intieme banden met de Mol-familie. Angela schreef daarom dat het verdrietig is dat zelfs een gerenommeerd journalist als John zich laat leiden door vriendjespolitiek.

Angela: “Ik werd er verdrietig van. Van Shownieuws en Johan Derksen verwacht je inmiddels dat ze op de hand zijn van het zoontje van hun broodheer, maar van iemand als John van den Heuvel? Die zou toch moeten weten dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel bewezen is, óók het vermeende slachtoffer.”

John haalt gram

Nu Johnny’s zaak is geseponeerd haalt John aan de desk van RTL Boulevard zijn gram. “Angela de Jong… Zij heeft in feite natuurlijk niet zo heel veel verstand van dit soort zaken. Ze kan zich dan beter beperken tot zaken waar ze wél verstand van heeft. Dit was heel ongelukkig. Alsof ik het zou opnemen voor iemand die huiselijk geweld toepast.”

Dat is het laatste wat hij zou doen, aldus John. Ik heb wel vanaf het begin gezegd: ‘Jongens, laten we even de feiten en het onderzoek afwachten, want dit verhaal rammelt.’”

Nou ja, John zat vanaf het begin opzichtig in het kamp van Johnny. Dat is natuurlijk wel weer het andere uiterste.

Omslagpunt

John deelt ook nog een sneer uit aan journalist Ton F. van Dijk, die zorgde voor een kantelpunt in de publieke opinie over Johnny door de heftige aangifte van Shima uit te lekken.

“Nu met terugwerkende kracht kun je zeggen dat die betreffende journalist, en dat is niet de minste: Ton F. van Dijk, een gerenommeerd onderzoeksjournalist, zich volledig voor een karretje heeft laten spannen natuurlijk en niet goed zijn werk heeft gedaan. Dat is wel slordig. Nu twittert hij wel wat de uitspraak is, maar het kwaad is natuurlijk wel geschied.”

Angela reageert

Er is een ‘enorme smaad en laster ontstaan door dat artikel’, aldus John. “Dat is een valkuil waar ik zelf ook wel eens ben ingetrapt, dus ik begrijp het wel: je krijgt zo’n aangifte voor ogen en dat is het verhaal van een slachtoffer, maar dat moet wel verder onderzocht worden. Dat heeft hij niet gedaan. Daar is veel ellende door gekomen.”

Hoe reageert Angela eigenlijk op het seponeren van Johnny’s zaak? Zij zegt bij Jinek: “De verdenking is volgens mij weg. Ik denk dat nu niemand meer zal twijfelen op het moment dat Johnny daar weer aan die talkshowtafel wil gaan zitten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

John van den Heuvel was tijdens deze rel ook ongeveer de woordvoerder van de familie De Mol. Kwalijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen