Marieke Derksen: ‘Johnny de Mol krijgt nog te weinig excuses’

Marieke Derksen, de dochter van Johan Derksen, vindt dat Johnny de Mol nog veel te weinig excuses krijgt van critici die hem al min of meer hadden afgeschreven. “Veroordeel nooit op basis van roddels.”

Marieke Derksen en Johnny de Mol © Instagram, SBS 6

Johnny de Mol lijkt zijn carrière weer zorgeloos te kunnen oppakken nu het OM heeft besloten om de aangifte van zijn ex-vriendin Shima Kaes de prullenbak in te gooien. Haar aangifte wordt min of meer neergezet als onbetrouwbaar en dat komt de presentator natuurlijk ontzettend goed uit; Shima’s beweringen waren een smet op zijn blazoen.

Weinig excuses

Nu er van Shima’s aangifte gehakt is gemaakt door het OM, kan Johnny plotseling worden gerehabiliteerd. En dat is voor veel critici toch een verrassing; die waren erg geschrokken van de uitgelekte aangifte van Shima en hadden Johnny daarom al half afgeschreven. Vrij logisch ook, omdat die aangifte behoorlijk shockerend was en betrouwbaar leek.

Niet dus, stelt het OM. Tijd voor excuses, vindt Marieke Derksen. De dochter van Johan Derksen twittert: “Ik ken de beste jongen niet. Maar zie nog weinig excuses richting Johnny de Mol. Iemand keihard online veroordelen op basis van roddels, is blijkbaar heel makkelijk. Excuses maken niet. Dat is Twitter.”

‘Hij moet kapot!’

Marieke twijfelde naar eigen zeggen al vanaf het begin aan deze zaak. “Dit was al een rare zaak. Maakt mensen niet uit. De Mol? Die moet kapot. Ik snap niet hoe je zo kan zijn.”

Volgens de juridisch adviseur van Shima heeft het OM ‘aantoonbaar naar een uitkomst toegewerkt ten gunste van de familie De Mol’, maar Marieke vertrouwt de instituties. “In het verslag van de rechtbank staat dat de opnames niet kloppen en de foto’s ook niet. Ik heb er geen verstand van, ik neem aan het OM wel.”

Ze heeft één wijsheid in petto voor de mensen: “Nooit mensen laten vallen op basis van roddels.”

Sorry van Jan

Jan Dijkgraaf, columnist en biograaf van de Meilandjes, heeft Johnny keihard aangepakt. Hij zegt in zijn ‘briefje van Jan‘ nu wél sorry. “Beste Johnny, sorry. Ik ben er ook ingetrapt. Ik geloofde dat jij je ex-verloofde Shima Kaes de moeder had geslagen.

Hij vervolgt: “Ik háát vrouwenbeukers. Maar het Openbaar Ministerie heeft nu vastgesteld dat de aangifte van je ex-verloofde aan elkaar hangt van bedrog. (…) Enfin. Case closed. Eindelijk eens goed nieuws voor de De Molletjes.”

Wat vindt Yvonne?

Wat vindt juicekoningin Yvonne Coldeweijer er eigenlijk van? “Ik vertrouw in dit geval wel op het onderzoek en denk dat Shima de boel erger heeft doen voorkomen, dan dat het daadwerkelijk is geweest. Heeft daar geweld plaatsgevonden? Dat denk ik wel. Johnny is ook geen lieverdje. Daar zijn wel dingen gebeurd; daar is alleen onvoldoende bewijs van”, zegt zij.

Ze vervolgt: “Haar juridisch adviseur Aachboun met z’n stichtingen en z’n vliegtuigjes vertrouw ik al helemaal voor geen meter. Het feit dat Shima met hem in zee is gegaan, zegt voor mij een hele hoop. Ook dat ze eerst De Mol hebben gechanteerd (waar ze nu voor worden vervolgd) maakt dat ik hun intenties niet zuiver acht.”

Shima’s reactie

De reactie van Shima’s juridisch adviseur:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johnny de Mol wordt niet vervolgd voor zware mishandeling en poging tot doodslag. Denkt u dat er desondanks wel klappen zijn gevallen in zijn relatie met Shima Kaes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen