Leonie ter Braak baalt stevig van verschrikkelijke kijkcijfers HLF8

Leonie ter Braak baalt er net als collega Hélène Hendriks ontzettend van dat de kijkcijfers van hun talkshow HLF8 zo schrikbarend laag zijn. “Het is natuurlijk wel jammer dat het slecht scoort.”

Leonie ter Braak © HLF8

De talkshow HLF8 begon vorig jaar als de personalityshow van Johnny de Mol, maar inmiddels weet niemand meer waar het programma echt voor staat. Momenteel is de presentatie afwisselend in handen van Hélène Hendriks en Leonie ter Braak, maar ook onder hun leiding is het niets meer dan dertien-in-een-dozijn-televisie.

Leonie baalt van kijkcijfers

Johan Derksen denkt dat HLF8 maar beter kan stoppen. “Er ligt een soort smet op het programma. Je zapt al gauw door, want je denkt: daar ben ik niet in geïnteresseerd. Ik vind de onderwerpkeuze ook vaak niet interessant”, zegt hij in Vandaag Inside.

Daarop zegt Leonie: “Het is mijn werk, ik vind het leuk om te doen. Het hele format ligt mij goed. Ik doe het al vijftien jaar, want eerder deed ik dit bij Goedemorgen Nederland en bij de regionale omroep. Ik doe het dus niet met tegenzin, maar het is natuurlijk wel jammer dat het slecht scoort.”

‘Te Amsterdams’

Johan vindt ook de opnamelocatie onhandig. “Er is nog iets heel fout. Het komt vanuit Amsterdam. Dat is heel fout. Dan ga ik er bijvoorbeeld al niet heen, want dat scheelt je drie kwartier als je uit de andere delen van het land komt. Als je vanuit Amsterdam komt in plaats van hier rustig.”

Collega René van der Gijp denkt dat de uitzendingen beter vanaf het Media Park kunnen komen. “Dan kun je veel makkelijker mensen krijgen.”

Grachtengordel

Johan: “Wat ook een nadeel is: er valt een gast weg en dan bellen ze iemand uit Amsterdam, die op de fiets langskomt. Dan wordt het achteraf weer een grachtengordelprogrammaatje.”

Leonie: “Nou, we zijn geen grachtengordelprogrammaatje.”

Johan: “Nee, maar wel heel veel Amsterdammers. Kijk maar naar programma’s die uit Amsterdam komen. Daar overheersen de Amsterdamse gasten.”

Niet onderscheidend

Leonie erkent dat HLF8 momenteel een mislukking is. “Het is jammer, want ik vind het oprecht leuk om te doen. De kijkcijfers blijven nu wel achter.”

Het programma lijkt niet onderscheidend genoeg. “Daar zijn we ook echt zoekende in.”

Ze is jaloers op de mannen van VI. “Dat is toch heerlijk jullie positie? Gewoon acht ton per jaar vangen om je mening te spuien? Ja, heerlijk.”

HLF8 trok gisteren 230 duizend kijkers. Vandaag Inside had er 797 duizend.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is doorgaan met HLF8 trekken aan een dood paard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen