Johan Derksen vindt Leonie ter Braak jankerd: ‘Tutje uit Tukkerland’

Johan Derksen is niet onder de indruk van het bataljon aan bekende vrouwen dat zich uitspreekt tegen de ‘giftige’ WNL-baas Bert Huisjes. “Dat tutje uit Tukkerland blaast ballonnen op!”

Merel Westrik en Johan Derksen © RTL, SBS

Het grote, onthullende AD-artikel over het wangedrag van WNL-baas Bert Huisjes is uiterst geloofwaardig en dat komt voor een groot deel door de reacties van Roos Moggré, Eva Jinek, Nikki Herr, Leonie ter Braak, Margreet Spijker en Merel Westrik. Ondanks dat zij de misstanden met naam en toenaam bevestigen, is Johan Derksen niet onder de indruk.

Meisjes uit provincie

Johan denkt dat al die dames gewoon niet begrijpen dat Bert Huisjes met harde hand moest regeren om zijn beginnende omroep WNL goed op de rit te krijgen. “Dan komen er allemaal meisjes uit de provincie van de regionale omroepen, die gaan daar zitten, maar iedere discussie waar ze het over hadden ging over de inhoud van de onderwerpen.”

Hij vervolgt in Vandaag Inside: “En als hoofdredacteur met een stelletje rookies moet je bovenop de onderwerpen zitten, want jonge redacteuren met weinig ervaring gaan met een onderwerp aan de loop en die maken er carnaval van. Dus ik begrijp heel goed dat die man er bovenop zat.”

Tutje uit Tukkerland

Vindt Johan het dan niet veelzeggend dat zóveel mensen met naam en toenaam opstaan tegen Bert? “Die types die nu 11 jaar na dato daar nog over lopen te zeiken, die hadden toen wat moeten zeggen. En wie zijn het? Dat tutje uit Tukkerland die nou ergens ballonnen staat op te blazen. Dus die heeft het niet gered”, zegt hij over Leonie ter Braak.

Hij vervolgt: “En dan is er nog die Merel, die zit naast haar zus te mopperen op de bank. Die heeft het ook niet gered. Dus die Huisjes had het heel goed te zien. Dat was gewoon een uitstekende hoofdredacteur. Want Sven en Jort, die hoor je niet klagen. Die kunnen wat namelijk.”

Piepeltjes

Bert is volgens Johan een heel goede leidinggevende. “Een hoofdredacteur moet al die piepeltjes in die kruiwagen houden en niet de vrije loop geven dat ze onzin gaan verkondigen dat het hún zender wordt. Ze moeten gewoon voorlezen wat de redactie op de autocue geeft.”

Wilfred Genee: “Eva Jinek kan toch ook wel wat en voelde zich ook niet erg senang?”

Johan: “Nee, maar die hebben ze dus doorgezaagd en zeurt nu ook een beetje mee.”

Wolven in het bos

Wilfred kan Johan naar eigen zeggen bijna niet meer serieus nemen. “Eva huilt mee met de wolven in het bos, zeg jij.”

Johan: “Ja, ik vind het een onzin. Ik las dat verhaal. Ik denk: nou, die man zou ik zo aanstellen, uitstekende hoofdredacteur.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen