Leonie ter Braak wekt onbegrip: ‘Ze zei tegen mij iets heel anders’

Leonie ter Braak blijft onbegrip wekken met haar RTL-transfer. Ook Bart Ettekoven, deskundige in Shownieuws, begrijpt er niets van. “Ze zei daar tegen mij iets heel anders over.”

Leonie ter Braak en Bart Ettekoven © RTL, SBS

Het besluit van Leonie ter Braak om over te stappen van SBS 6 naar RTL 4 is behoorlijk bekritiseerd, omdat ze achter de schermen als reden opgaf dat ze meer inhoudelijke programma’s wil maken. Haar eerste show bij de concurrent? Een programma waarin mensen ballonnen moeten opblazen. Nou, daar is ze flink over in de zeik genomen door VI.

Ballonnen

Terecht, vindt Bart Ettekoven. De showkenner besprak gisterenavond in Shownieuws het feit dat Leonie niet mee mag doen aan de nieuwe Tatta’s-serie, terwijl ze wel in de eerste twee films zat. De reden is dat die serie te zien zal zijn bij Amazon Prime, terwijl Leonie’s huidige werkgever RTL een concurrerende streamingsdienst heeft: Videoland.

Bart in de showrubriek: “Dat is wel een gemis, want ze zat wel in die eerste twee Tatta’s, die goed waren voor echt honderdduizenden bezoekers. Dat is niet mis, maar ze heeft de overstap gemaakt van Talpa naar RTL. Daar presenteert ze nu natuurlijk ehh, ehh… Dat ballonnenprogramma, geloof ik, toch? Ja…”

Paneltje

Fotograaf William Rutten weet alles van de BN’ers en corrigeert hem: “Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet doet ze natuurlijk.”

Bart: “O ja, dan zit ze in een paneltje.”

Muziekkenner Ronald Molendijk: “Dat is ook lekker als iemand die hier entertainmentdeskundige is je carrière samenvat van: ‘Ze doet volgens mij een ballonnenprogramma.’”

Erg verbaasd

Bart begrijpt Leonie niet. “Ik weet van Leonie dat zij echt inhoudelijke programma’s wilde gaan maken, dus ik was heel erg verbaasd dat ik haar ineens ballonnen op zag blazen.”

Ronald grappend: “Ze zit vol met lucht, hè?”

Bart: “Ja, ze zit vol met lucht, haha. Maar goed, zij wordt gemist.”

Meer dingen

Presentatrice Airen Mylene springt in de bres voor Leonie. “Maar jongens, het is niet gezegd dat zij niet bezig is met een inhoudelijk programma, hè?”

William weet er meer over: “Er komen nog veel meer dingen aan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Leonie ter Braak een hoogvlieger is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen