Albert Verlinde haalt uit naar Leonie ter Braak: ‘Alles voor het geld’

Albert Verlinde sluit zich aan bij de massale kritiek op Leonie ter Braak. De showkenner vindt dat ze in het afvoerputje van de tv-wereld is beland. “En dat allemaal voor geld.”

Leonie ter Braak en Albert Verlinde © NPO, SBS

Je kunt er soms niet helemaal de vinger op leggen waarom bepaalde presentatoren op een gegeven moment het haasje zijn, maar momenteel is het Leonie ter Braak die het verschrikkelijk moet ontgelden. Ze krijgt van alle kanten kritiek op haar mislukte transfer van Talpa naar RTL, waar ze momenteel alleen verschijnt in schijtlollige BN’er-panels.

‘Zeg eens nee!’

Privé-sterjournalist Jan Uriot heeft Leonie uitgeroepen tot ‘RTL-clown‘, AD-draak Angela de Jong vindt haar echt ‘stomvervelend‘ en volgens mediacriticus Victor Vlam hebben mensen ‘massaal een hekel aan haar‘.

Wat vindt Albert Verlinde er eigenlijk van? Hij sluit zich in de rubriek In De Wandelgangen aan bij alle Leonie-bashers. “Ja, dat vind ik zo jammer. Ik heb hier bij SBS met haar gewerkt, dat vond ik echt een leuke journaliste met leuke vragen en dan kom je bij RTL in een soort tsunami van non-programma’s terecht, dat ik denk: zeg nou eens nee.”

Grote misstap

Leonie heeft een grote misstap begaan, vindt Albert. “Ze had alles mee, hè? Ze had hier talkshows die ze deed, ze zat in die fantastische film De Beentjes van Sint Hildegard, ze deed alles goed en dan ga je voor het geld naar RTL, en omdat er misschien wat beloofd is, en dan zit je in Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet. Dan denk ik: had het niet gedaan.”

Gastheer Wilfred Genee vreest het ergste voor Leonie. “Straks ben je een soort Merel Westrik, dan zit je gewoon thuis. Zo hard kan het gaan, hè, in dit vak.”

Leuk talent

Dat Merel werkloos is vindt Albert overigens niet terecht. “Ja, dit zit thuis, hè? Maar die had ook wel een andere kans verdiend, vind ik, want die kan wel wat.”

Over wie Albert wél positief is? Britt Dekker. “Dat is wel een leuk talent, vind ik. Die weet wat haar rol is en waar ze goed in is. Die is niet dom.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat het bashen van Leonie ter Braak te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen