‘Waarom hebben mensen massaal een hekel aan Leonie ter Braak?’

Victor Vlam, de mediacriticus die onder meer bekend van is van RTL Boulevard, vraagt zich af waarom mensen ‘massaal een hekel hebben’ aan Leonie ter Braak. “Ik denk het te weten…”

Leonie ter Braak © RTL

Leonie ter Braak moet het de laatste tijd flink ontgelden. Ze begon haar carrière in de journalistiek, maar is tegenwoordig afgegleden naar allemaal gekke BN’er-panelquizjes. De mannen van Vandaag Inside nemen haar regelmatig op de hak, volgens Jan Uriot heeft ze zich ontpopt tot RTL-clown en Angela de Jong noemde haar vorige week ‘stomvervelend‘.

‘Gaat niet lekker’

Waarom heeft iedereen zo de pik in op Leonie? Mediacriticus Victor Vlam stipt het aan in zijn podcast De Communicado’s. “Ik denk dat je officieel wel kunt stellen dat het niet echt heel lekker gaat met de carrière van Leonie ter Braak. Sinds ze overgestapt is naar RTL4, verschijnt ze in allerlei programma’s, meestal als panellid.”

Hij vervolgt: “En er is echt heel veel kritiek uit echt ook wel alle hoeken. We hebben het in het verleden in de podcast ook wel eens over haar gehad. Ik deel veel van die kritiek ook wel. Maar ik heb er ook een verklaring voor proberen te vinden van waarom die weerstand er tegen haar is, want ik voel hem zelf eigenlijk ook wel een klein beetje.”

Massaal een hekel

Leonie is op dit moment te zien in de BN’er-shows Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet en Beste Kijkers. “Waarom is er zoveel weerstand tegen Leonie ter Braak? Waarom hebben mensen kennelijk een hekel aan haar massaal? De verklaring die ik ervoor heb, is dat zij ontevreden oogt. En dat heb ik al een aantal keer bij haar gezien.”

Victor vervolgt: “Of ik dénk in ieder geval dat ik dat waarneem bij haar: ontevredenheid over waar zij is beland in haar carrière. Ze vindt dat zij recht heeft op meer. Dat haar grotere programma’s toekomen. Dat idee denk ik te zien bij haar.”

Carrière evalueren

Ruben Nicolai maakte laatst in Beste Kijkers een grap over Leonie’s tv-carrière en daar ging ze heel serieus op in. “Het geeft weer een beetje aan dat ze volgens mij niet tevreden is met wat ze heeft gekregen van RTL.”

Wat is de reden waarom de emotie volgens Victor zo slecht overkomt bij het publiek? “Dat is omdat haar baan vergeleken met die van normale, gewone mensen natuurlijk een fantastische baan is, want zij zit in allerlei panels een paar spelletjes te spelen waar wat grappige fragmenten hier en daar worden getoond.”

Dankbaarheid

Leonie moet dus niet zo mopperen en klagen, vindt Victor. “Ja, als je haar baan vergelijkt met, weet ik veel, projectmanager zijn bij een verzekeraar waar je de hele dag op kantoor zit, dan is dat natuurlijk een veel betere baan. Die ontevredenheid die zij lijkt te etaleren daar, die komt niet goed over bij andere mensen.”

Wat de presentatrice moet doen? “Ze moet meer dankbaarheid tonen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Leonie ter Braak zich diep in haar hart te goed voelt voor al die panelshows?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen