Erica Meiland twijfelt of ze eerste vrouwelijke premier wil worden

Erica Meiland reageert weifelend op de vraag of ze de eerste vrouwelijke premier van Nederland zou willen worden. “Als je bepaalde ideeën bent, dan moet je nog beveiligd worden ook.”

Erica Meiland © RTL

Naast haar werk als televisiester maakt Erica Meiland momenteel ook furore in de lokale politiek van Noordwijk. Het is geen geheim dat ze een oogje heeft op de PVV, en omgekeerd ook, dus een overstap naar de landelijke politiek zou niet ondenkbaar zijn. Zou ze het zien zitten om de eerste vrouwelijke premier van Nederland te worden?

Vrouwelijke premier

Haar levensgezel Martien Meiland vraagt Erica in hun podcast: “Vind jij het niet eens tijd, Erica, dat wij in Nederland ook eens een keer een vrouwelijke premier krijgen?”

Erica: “Nou ja, ja, het zou wel mooi zijn. Maar ja, wie dan? Dan moet je wel heel goed zijn. Er zijn er natuurlijk genoeg over de hele wereld, hè? Het is in Nederland nog nooit gebeurd. In Engeland is het al de derde en wij hebben het nog nooit gehad.”

Erica twijfelt

Martien: “Ik vind dat zó apart en wij lopen met zóveel dingen voor. Zou jij het willen? Stel je nou voor dat jij van de politiek in Noordwijk doorschuift naar de landelijke politiek, zou jij dat dan uiteindelijk aankunnen of willen? Wat zijn de voor- en nadelen als je premier bent?”

Erica twijfelt: “Nou, voordelen weet ik niet, maar het nadeel is dat je een heel verantwoordelijke functie hebt en dus altijd aan het werk bent. Als je van een bepaalde ideeënrichting bent, dan moet je nog beveiligd worden ook. Het heeft dus geen voordelen, behalve een leuk salaris, maar daar heb je dan toch geen tijd voor om het uit te geven.”

Gemütlicher

Erica denkt niet dat ze er heel erg warm voor loopt. “Nee, ik zie eigenlijk geen voordelen. Ja, dat je wat kan veranderen, maar kan je dat? Dan moet je natuurlijk wel ook goed met die andere partijen samenwerken. In de lokale politiek is dat veel leuker, veel gemütlicher zeg maar.”

“Iedereen is voor het dorp en iedereen wil het beste, en je komt veel eerder tot elkaar. In de landelijke politiek liggen ze zo mijlenver uit elkaar, dat is lastig hoor.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Erica Meiland voor zich als eerste vrouwelijke premier van Nederland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen