Linda de Mol verliest steun Evert Santegoeds: ‘Ze is niet in vorm’

Linda de Mol krijgt voor het eerst kritiek vanuit de eigen gelederen op haar hysterische comeback-column. Haar Talpa-collega Evert Santegoeds is teleurgesteld. “Ze is klaarblijkelijk niet in vorm.”

Evert Santegoeds en Linda de Mol © SBS, RTL

De comeback-column van Linda de Mol is één grote vingerwijzerij. Zo klaagt ze steen en been over het gebrek aan steun van collega-BN’ers. “Ineens is er niemand die het in het openbaar voor je opneemt, niemand die in een talkshow durft te zeggen of in een column durft te schrijven: ‘Natuurlijk wist Linda dit niet. Alsof ze daarover zou liegen.'”

Evert uit kritiek

Het beklag van Linda is best opvallend, omdat al haar collega’s bij SBS 6 – de sterren van Shownieuws voorop – al dagen verdrinken in compassie voor de gevallen tv-koningin. Kennelijk wil ze nóg meer hosannaroepers, want met kritiek kan de Mol-familie niet omgaan. Zo lekte laatst al uit dat John de Mol lijsten bijhoudt van Talpa-sterren die hem beledigen.

Als ook Linda dat soort lijstjes bijhoudt, dan kan ze daar nu ook de naam van haar collega Evert Santegoeds op zitten. Als een van de weinige Talpa-sterren laat de Shownieuws-ster zich namelijk kritisch uit over de zus van zijn grote baas.

Erg teleurgesteld

Evert is erg teleurgesteld in de comeback-column van Linda. “Ik had er hoge verwachtingen van, omdat ze prachtige persoonlijke columns heeft geschreven na de dood van haar vader en moeder. Ik denk dat ze dat nu ook had moeten doen, het gewoon houden bij wat zij heeft doorgemaakt al die maanden”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Daar heeft ze nu te weinig over gezegd, vindt Evert. “Ze had nu een uitgelezen kans om dat in haar eigen blad te doen, met zoveel ruimte als ze zelf nodig zou vinden.”

‘Ze is niet in vorm’

Net als de meeste critici vindt Evert het zwak dat Linda in haar column uithaalt naar allerlei BN’ers, waaronder zelfs Tim Hofman. “Die uithalen waar al veel over gezegd is hadden van mij ook niet zo gehoeven.”

Hij vervolgt: “Op zich kan ze daar best gelijk in hebben dat hij ook een scheve schaats heeft gereden, maar daar gaat het in deze niet om en dat had ze even anders moeten inschatten. Dat geeft misschien wel aan in welke staat ze is hoor, dat ze misschien toch niet zo scherp is of in vorm.”

Een hoop wrok

Linda had er gewoon een gevoelsverhaal van moeten maken en geen relcolumn, vindt Evert. “Hou het gewoon bij jezelf! Hoe verschrikkelijk het is dat je inderdaad op het punt stond om te gaan koken, maar dat het telefoontje kwam en je hele leven op zijn kop staat. Daar was een veel mooier verhaal van te maken geweest dan nu.”

Collega Jordi Versteegden, de presentator van de podcast: “Er zit nog een hoop wrok, dat is duidelijk.”

Evert: “Het klinkt misschien raar, maar ze is er even uit geweest – dat is niet voor niks – en ik denk dat het nog even duurt voordat ze helemaal terug is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen