Johan Derksen wil niet meewerken aan Expeditie Robinson en Op1

Johan Derksen heeft geen behoefte om mee te werken aan de programma’s Expeditie Robinson en Op1. Voor de ene show voelt hij zich te oud, bij de andere show voelt hij zich achtergrondvulling.

Johan Derksen © SBS

Het is voor Expeditie Robinson steeds lastiger om BN’ers te vinden die mee willen doen. De mannen van VI zouden een enorme vangst zijn, maar die zien het stuk voor stuk niet zitten. “Nee, helemaal niet. Ik zou dat nooit doen die gekke kunsten allemaal. Dat vind ik ook meer voor jonge mensen hoor”, zegt Johan Derksen in Vandaag Inside.

‘Wat een ramp!’

Collega René van der Gijp is het daarmee eens. “Daar zijn we echt te oud voor, man. Als ik jong zou zijn, zou ik het nog wel proberen, maar nu kan het niet meer.”

En Wilfred Genee: “Ik moet er ook niet aan denken. Wat een ramp, man!”

Wilfred vindt het een absolute no go om zichzelf wekenlang uit te hongeren op een of ander onbewoond eiland. Al zou hij dat misschien wél weer liever willen dan nog een keertje aan te schuiven bij zijn aartsvijand Fidan Ekiz in Op1.

Niet in Op1

Collega Johan heeft minder moeite met Fidan, maar wil niet in Op1. “Die mensen hebben zó’n moeite om de tafels vol te krijgen… Ze zitten hiernaast en zo’n juffrouw heeft me echt de hele dag achtervolgd. Vandaag ook weer, ja. Of ik dan over wil steken.”

Dat is Johan echter niet van plan. “Dat doet die mevrouw van het AD altijd. Die loopt dan naar de volgende deur en dan heeft ze weer een uur die babbel open. Ik kan het niet opbrengen hoor. Daarbij zitten die tafels bomvol, weet je wel. Je komt twee minuten aan het woord en als je wat gezegd hebt, dan moet je daar achterin op de reservebank gaan zitten.”

Achtergrond

Johan heeft helemaal geen behoefte om als achtergrond te fungeren. “Daar heb ik allemaal geen zin in hoor. Ik heb wel gezegd: ik doe het alleen met Fidan en Sven. Bij die anderen ga ik sowieso niet zitten. Maar ik ga niet eerst hier zitten en dan daar.”

Tafelgast Wierd Duk, de geliefde van Fidan, laat vervolgens weten dat hij vooral negatief tegenover een optreden in De Slimste Mens staat. “Ik ben wel eens gevraagd voor De Slimste Mens, maar dat durfde ik niet vanwege mijn slechte geheugen. Ik kan me niets herinneren.”

Domoor

Heeft Johan daar dan misschien wél zin in? Nee, ook niet. “Ik durf ook niet naar De Slimste Mens, want als je pech hebt kom je als een notoire domoor over.”

Hij besluit: “Er zijn haast geen programma’s in de amusementssector waar ik graag aan mee zou doen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen