Wilfred Genee walgt na twee jaar nog steeds van Fidan Ekiz

Wilfred Genee wil twee jaar na zijn aanvaring met Fidan Ekiz nog steeds niets met haar te maken hebben. Samen met haar in één studio? Geen denken aan! “Nee, dat moeten we niet doen.”

Wilfred Genee en Fidan Ekiz © NPO

Er was een tijd dat Wilfred Genee en Fidan Ekiz heel erg dik waren met elkaar. Sterker nog: hij heeft haar als mentor zelfs de fijne kneepjes van het interviewvak geleerd. In de zomer van 2020, toen hij bij haar aanschoof aan de talkshowtafel van Op1, kwam er echter een abrupt einde aan hun goede verstandhouding.

Wilfred vs Fidan

Wilfred had destijds bonje met zijn collega’s van Veronica Inside vanwege de veelbesproken racismespecial van het programma en besloot eenmalig zijn verhaal te doen in Op1, bij Fidan en haar toenmalige co-host Jeroen Pauw. De presentator vond dat hij véél te kritisch ondervraagd werd door het tweetal.

Het liep echt he-le-maal uit de hand bij Op1: Wilfred begon na de uitzending hysterisch te krijsen tegen Fidan, waardoor zelfs zijn vrouw moest ingrijpen. Fidan gaf afgelopen december, anderhalf jaar na dato, aan dat ze openstaat voor een verzoening met Wilfred, maar daar had hij geen oren naar.

Nog steeds klaar mee

Hoewel we inmiddels alweer twee jaar verder zijn, blijkt Wilfred nog stééds klaar te zijn met Fidan. Hij liet dat afgelopen vrijdag doorschemeren in de slotminuut van zijn talkshow Vandaag Inside.

René van der Gijp grapte toen, wijzend op het feit dat Wilfred momenteel twee talkshows presenteert: “Als jij heel erg opschiet, kun je Op1 nog doen, hè?”

Wilfred lachend: “Ja, dan kan ik nog net. Dan heb ik vandaag genoeg gedaan!”

‘Fidan zit er!’

René: “Maar dan moet je echt opschieten, hè?”

Wilfred: “Ja, dan moet ik doorlopen!”

Johan Derksen plagend: “Nee, dat kan niet, want Fidan zit er!”

Wilfred veelzeggend: “Oh ja, dan wordt het lastig. Dan moeten we het absoluut niet doen.”

Jammer

Al met al lijkt het dus echt nooit meer goed te komen tussen Fidan en Wilfred. Dat vindt vooral zij erg jammer. Ze baalt namelijk van hoe de uitzending toen is verlopen, zei ze enige tijd geleden. “Soms denk ik te weinig na. Dat gebeurde bij Wilfred Genee. Het was totaal niet mijn intentie om hem aan te vallen.”

Wilfred lijkt echter vastberaden. Hij heeft nooit meer contact gehad met Fidan. “En Jeroen Pauw heeft ook nooit meer gebeld”, zei hij destijds.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen