Caroline Tensen verklapt aan tv-collega’s hoeveel geld ze verdient

Angela Groothuizen, Anita Witzier, Astrid Joosten, Caroline Tensen, Irene Moors en Karin Bloemen vormen een vriendinnenclubje van tv-vrouwen op leeftijd. Ze weten zelfs van elkaar wat ze verdienen.

Caroline Tensen en andere vrouwen © Instagram

Al sinds jaar en dag komen ze een paar keer per jaar samen om te babbelen over BN’er-gerelateerde zaken: Angela Groothuizen, Anita Witzier, Astrid Joosten, Caroline Tensen, Irene Moors en Karin Bloemen. Aan het begin van de week was het weer zo ver: de oudere tv-vrouwen gingen samen lunchen in Oriole Bistro, al was Anita er dit keer niet bij.

Genootschap

De dames vormen een soort gesloten genootschap, waar jongere tv-vrouwen niet welkom zijn. “Ik denk dat we ons werk heel serieus nemen. Niemand hier aan tafel denkt: dat doe ik wel even”, vertelde Caroline al in 2014.

En Anita vorig jaar: “We spreken een paar keer per jaar met elkaar af. Dan hebben we het eigenlijk over álles wat vrouwen belangrijk vinden, haha. Er wordt gelachen en gehuild. We zijn allemaal héél loyaal en eerlijk, we verkopen elkaar geen knollen voor citroenen. We houden elkaar op de hoogte van wat er speelt in ons leven.”

Ze hebben zelfs een groepschat. “Als er vragen zijn, kunnen we altijd daar terecht.”

Initiatief van Irene

Astrid Joosten zat gisterenavond in de talkshow van Arjen Lubach en vertelde daar over dit genootschap. Arjen: “Dit zijn gewoon de grootste tv-presentatrices van heel Nederland bij elkaar. Als er een pan foute mosselen op tafel komt, dan kan heel vrijdagavond de zender op zwart.”

Daarop legt Astrid uit: “Irene Moors heeft dit ooit eens gestart met een lunch en toen vonden we het eigenlijk zó leuk allemaal. We kenden elkaar eigenlijk niet, want iedereen werkt in andere studio’s en andere gebouwen. Maar er was een enorme klik.”

Raar beroep

Arjen: “Waar heb je het dan over? Salarisonderhandelingen en dat soort dingen?”

Astrid: “Ja, ook. Wij zijn heel openhartig.”

Arjen: “Wat is dan de tip van Irene Moors? Kom naar de commerciëlen?”

Astrid: “Ehh, haha. Nou ja, wat we met elkaar gemeen hebben is dat we allemaal dat rare beroep uitoefenen wat je ook kent, maar niemand van je vrienden begrijpt echt wat het is, die rare bekendheid en wat het is om altijd in de schijnwerpers te staan. Je moet inderdaad knokken voor je programma en er zijn salarisonderhandelingen.”

BN’er-salarissen

De BN’er-vrouwen kennen zelfs elkaars salaris. “Het is best een heel raar ingewikkeld beroep en wij met die meiden begrijpen dat allemaal van elkaar. We zijn heel openhartig. We hebben een van de eerste keren al allemaal aan elkaar verteld wat we verdienen. Dat heeft bij sommigen uit de groep tot salarisheronderhandelingen geleid. Ik zeg niet wie.”

Arjen: “Dat je gewoon BNNVARA opbelt en zegt: ‘Wat Irene Moors krijgt, dat wil ik ook.’”

Astrid: “De commerciële meiden verdienen meer dan de publieke meiden.”

Fragment

Het fragment van Astrid bij Arjen:

Instagram

De Insta-post van Caroline:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke vrouw uit dit vriendinnenclubje ziet u het graagst op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen