Jack van Gelder: ‘Eva Jinek te hard aangepakt door Vandaag Inside’

Jack van Gelder vindt dat Eva Jinek veel te hard is aangepakt door Vandaag Inside. Ze werd aan het eind van het seizoen behoorlijk gebasht door Johan Derksen. “Gadverdamme, waarom moet dat nou?”

Eva Jinek, Johan Derksen en Jack van Gelder © RTL, SBS

Eva Jinek lag in mei een hele nacht wakker toen Johan Derksen haar op televisie een ‘oncollegiaal loeder‘ noemde. Ze zat een avond later geëmotioneerd in de talkshow van Beau van Erven Dorens om te ontkennen dat ze op het feestje na haar seizoensfinale heeft staan dansen op het graf van Vandaag Inside. Veel partijen sloten zich aan bij kamp-VI.

Jack steunt Jinek

Het ging echt te ver, vindt Jack van Gelder. “Waarom is Jinek een rode draad? Jinek heeft een keer wat geroepen, maar Johan roept álles wat God verboden heeft en wat hij wil. Dan heeft Jinek een keer wat geroepen en dan is het… Je begrijpt wat ik bedoel”, zegt hij in de radioshow van Wilfred Genee, The Friday Move.

Zelf is Jack ook jarenlang bespot in VI. “Dat was met name de tijd van Studio Voetbal, waarbij jullie deden wat jullie dus nog wel eens over andere programma’s roepen, van: ‘Dat is klote’, en: ‘Dat is niet goed!’ Wij hebben nooit daaraan meegedaan, want ik denk: als ik jullie aandacht geef… Daar is het om te doen, dus dat heb ik nooit gedaan.”

‘Gedverdemme!’

Het is de beste tactiek: gewoon doodzwijgen, zegt Jack. “Op een gegeven moment was het klaar en toen werden andere collega’s aangepakt en toen dacht ik: gedverdemme, waarom nou, jullie hebben dat helemaal niet nodig.”

Jack heeft zijn boycot van alles wat VI te maken heeft pas recentelijk opgeheven. Daarom zit hij ook in deze radioshow van Wilfred. “Je wordt op een gegeven moment wat ouder en dan denk je: dat moet best kunnen. Ik heb je wel vervloekt in het verleden. Ik vond je een ongelooflijke zakkenwasser.”

Flauwekul

VI is uiteindelijk wel gewoon een goed programma, vindt Jack. “Johan met z’n vaste meningen die flink gas geeft, Gijp die soms een aardige opmerking heeft maar vaak totale flauwekul heeft en dan een grap heeft die hij drie keer herhaalt, maar op een of andere manier werkt het wel heel goed samen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen