Eva Jinek afgebrand door Story: ‘Haar tv-carrière koerst af op vrije val’

Het lijkt wel of Eva Jinek het bij helemaal niemand meer goed kan doen. Deze week wordt ze keihard aangepakt op de voorpagina van de Story. “Droom Eva Jinek een nachtmerrie?”, luidt de kop.

Eva Jinek © William Rutten / Story

Eva Jinek zit de laatste tijd in zwaar weer, vooral vanwege haar rol in de kaarsrel rond Vandaag Inside. Ze heeft volgens tv-kenner Victor Vlam ‘een joekel van een imagoprobleem‘ en bovendien laat haar kersverse aartsvijand Johan Derksen niet meer los. Hij sneerde deze week nog dat Eva zo ‘kinderlijk‘ omgaat met kritiek.

Overbetaalde diva

Weekblad Story wijst deze week op de lage kijkcijfers van Eva en haar beruchte megavakanties. “Dat ze voor bijna anderhalf miljoen euro per jaar amper te zien is, stuit het grote publiek, dat het financieel almaar moeilijker krijgt, tegen de borst. Kan Eva deze nachtmerrie nog tijdig stoppen?”, klinkt het.

Van de populariteit van Eva is volgens het tijdschrift ‘bitter weinig meer over’. “Eva staat vandaag de dag vooral te boek als overbetaalde diva, die vaker níét dan wél op tv te zien is. In de ogen van Jan Modaal komt ze uiterst verwend over door met haar geschat jaarsalaris van 1,4 miljoen euro vooral veel vrij te willen zijn.”

Vedette in vrije val?

Eva staat nog anderhalf jaar onder contract bij RTL en het is volgens deskundigen nog maar de vraag of ze haar topsalaris daarna wel kan behouden. “Net nu Eva’s tv-carrière op een vrije val lijkt af te koersen, heeft haar grote liefde Dexter van der Voorn zijn eigen carrière op een waakvlammetje gezet!”

Tv-producer Dexter is tegenwoordig fulltime papa. En dat maakt die megavakanties van Eva eigenlijk alleen maar nóg onbegrijpelijker, vindt Story.

Frits brandt Eva af

Story heeft ook nog een BN’er bereid gevonden om Eva af te branden: Frits Barend. “Het is aan Eva en haar redactie om meer kijkers te trekken. Ze moeten zorgen dat ze niet om haar heen kunnen. Dat is de afgelopen jaren wel minder geworden. Ik behoor ook niet tot de mensen die denken: ik moet vanavond naar Eva kijken”, sneert hij.

Ze is een prima presentatrice, vindt Frits. “Maar het zijn allemaal geen journalisten. Ze hebben niet met de poten in de klei gestaan. Dat merk ik als kijker. Nogmaals: er is niets mis met Eva, maar het mág wel creatiever en urgenter.”

Story-cover

De cover van de Story:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek moet over anderhalf jaar verlengen bij RTL. Wacht er dan nog steeds een miljoenensalaris?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen