Yvonne Coldeweijer stopt niet na BNR-prank: ‘Geen doofpotten meer!’

Yvonne Coldeweijer is niet van plan om te stoppen met haar juicekanaal nu BNR en Talitha Muusse haar opzettelijk hebben misleid. Ze vindt het belangrijk om tegenwicht te bieden aan reguliere media.

Yvonne Coldeweijer © Instagram

Juicekanalen als die van Yvonne Coldeweijer hebben in een jaar tijd meer showbizzschandalen opgerakeld dan de reguliere showmedia in de afgelopen tien jaar. Men sputtert in Hilversum dan ook flink tegen. De reguliere showmedia hebben helemaal geen zin in die hete adem in de nek en BN’ers willen gewoon weer die hand boven hun hoofd.

Yvonne reageert

Yvonne laat zich echter niet stoppen, ook niet nu Talitha Muusse en BNR hebben geprobeerd om haar in de val te lokken. Talitha heeft een filmpje opgenomen waarop ze net doet alsof ze snuift, dat anoniem naar Yvonne gestuurd en verdacht gereageerd toen Yvonne hoor en wederhoor pleegde. Nu spreekt ze er schande van dat Yvonne het heeft geplaatst.

Onbegrijpelijk, vindt Yvonne. “Als iemand dus bewijs gaat fabriceren en gaat acteren dat ‘ie snuift op een filmpje, hoe is het dan voor mij mogelijk om te weten dat het nep is? Dan had net zo goed het filmpje met Lil Kleine en Jaimie tussen de autodeur ook nep kunnen zijn, maar dat heb ik ook gewoon gebracht”, zegt ze in een reactievideo.

‘Ik begrijp het niet’

Het is voor Yvonne lastig te volgen waar BNR en Talitha nu zo trots op zijn. Ze wijst erop dat ze hoor en wederhoor heeft toegepast en dat ze in haar berichtgeving wel drie slagen om de arm heeft gehouden. “Ik begrijp niet zo goed wat er met het experiment van BNR en Talitha precies is bewezen nu op dit moment.”

“Het is eigenlijk een beetje hetzelfde alsof je de politie belt en zegt: ‘M’n dochter is vermist, jullie moeten haar gaan zoeken!’, en dat de politie dan heel stad en land afzoekt en vervolgens zegt: ‘Haha! Ze zat gewoon in de kast bij mij thuis, maar ik wilde gewoon even weten of jullie je werk wel genoeg doen!’”

Geld verdienen

Yvonne vindt het ook vreemd dat haar riante verdiensten er continu worden bijgehaald. Ze wijst erop dat ze bewust niet onder contract staat bij een mediapartij, omdat ze onafhankelijk wil zijn. “Anders kon ik toch ook nooit deze juice brengen? Dat ik mijn eigen geld verdien heeft een heel belangrijke functie in hetgeen wat ik doe.”

Ze blijft dezelfde werkwijze hanteren. “Vind je juice niet leuk of vind je dat ik te ver ga met hoe ik shit aanpak? Prima. Je hoeft me niet te volgen, maar ik ben een juicekanaal. Ik ben niet het NRC en ook zeker niet BNR Nieuwsradio. Mijn kijkers verwachten van mij juice en die kunnen echt wel zelf nadenken.”

Hand boven hoofd

De juicekoningin legt nog één keer uit waarom ze haar kanaal is gestart: “Dat is omdat in de mainstream media continu de hand boven elkaars hoofd wordt gehouden. En dat is natuurlijk ook de reden dat er de laatste tijd door programma’s als BOOS, RoddelPraat, Juice Channel en ik dingen aan het licht zijn gekomen die daarvoor het daglicht niet konden verdragen en door bepaalde mensen heel sneaky in de doofpot zijn gestopt.”

Yvonne stopt niet met haar juicekanaal. “Ik blijf met alle plezier de hypocriete BN’ers en hun corrupte mainstream media aan de kaak stellen. En je weet het (start filmpje van Samantha Steenwijks boze advocaat in die Yvonne citeert, red.): ik ben hier voor de juice, if you don’t like it, go fuck yourself!”

Talitha, die volgens Yvonne vooral uit is op aandacht, zit vanavond in Khalid & Sophie.

Videoreactie

De videoreactie van Yvonne:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat juicekanalen tegenwicht bieden aan de reguliere showmedia, ook al houden ze zich niet aan alle journalistieke normen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen