Talitha Muusse krijgt draai om oren: ‘Ze wil gewoon media-aandacht!’

Talitha Muusse krijgt een flinke draai om haar oren van Yvonne Coldeweijer. De juicekoningin denkt dat de BNR-presentatrice en professioneel Op1-basher vooral uit is op een portie media-aandacht.

Yvonne Coldeweijer en Talitha Muusse © YouTube, NPO

Het moet toch een beetje tegenvallen voor Talitha Muusse en haar team bij BNR Nieuwsradio. Ze hadden een hele snuifscène in het toilet opgenomen om Yvonne Coldeweijer in de val te lokken, maar daar heeft de juicekoningin niet bepaald groots mee uitgepakt. Talitha zelf pakt er nu wél groots mee uit. “Ze wil media-aandacht”, denkt Yvonne.

Talitha’s snuiffilmpje

Talitha heeft een nepfilmpje opgenomen waarin ze net doet alsof ze cocaïne snuift op het damestoilet en dat anoniem naar Yvonne toegestuurd. Waarschijnlijk hoopte Talitha op een enorme mediarel, maar die bleef uit. Yvonne dropte het slechts in haar besloten chatgroep met drieduizend leden en dan ook nog eens met drie slagen om de arm.

De reden dat Yvonne overging tot publicatie, is omdat ze hoor en wederhoor pleegde bij Talitha en zij heel erg vreemd reageerde. Ze besloot de juicekoningin na een paar berichtjes namelijk direct te blokkeren, natuurlijk in de hoop dat Yvonne nattigheid zou voelen en het filmpje zou publiceren. Dat gebeurde dan ook.

‘Carrière in een dipje?’

Talitha en BNR pakken nu groots uit met de ‘ontmaskering’ van Yvonne en halen daar vrijwel alle media mee: zelfs de NOS bericht erover. Je kunt je echter afvragen waarom iedereen nou zo geschrokken is: de bronnen die Yvonne in haar stories ‘spionnen’ noemt, worden in de roddelbladen al jaren opgevoerd als ‘ingewijden’.

Volgens Yvonne is het duidelijk waarom zij als hoge roddelboom zo wordt aangepakt: Talitha is gewoon uit op aandacht, zegt ze. De showbizzhyena noemt haar smalend ‘de ontslagen presentatrice van Op1’. “Ze misleidden me met nepjuice en haalden daar zelfs de landelijke pers mee. Zo zo, dat was alweer even geleden hè meid? Zat je carrière in een dipje?”

‘Dat is toch logisch?’

Yvonne vindt het helemaal niet zo raar dat zij een snuifvideo van een BN’er oppakt in haar berichtgeving. “Als jij in een video stiekem bij de wastafel aan een sleutel snuift, acht ik het aannemelijk dat je daar coke gebruikt. Dat is toch logisch? Daarnaast heb ik hoor en wederhoor toegepast en ook nog vermeld dat de video fake kan zijn.”

Talitha is volgens Yvonne uit op aandacht. “Ik hoor dat Talith vandaag allemaal interviews heeft gepland op camera over mij, onder andere met RTL Boulevard. Meiddd 😂, gebruik je mij nou voor media-aandacht? Whahah wat gênant.”

‘Roddelbaden wel oké?!’

Veel bezoekers van NU.nl verbazen zich over de ophef. “En reguliere roddelbladen zijn ok?”, zegt Gewoon. “Immers, alles wat daarin staat, is waar? Ik vind het allemaal niks, maar de ophef die opeens over juicekanalen ontstaat is zo’n onzin. (…) De Privé of de Story stellen ook van alles met een vraagteken erachter.”

Pereneter vindt de ophef overdreven, zegt hij. “Het ontgaat me een beetje wat ze nu willen aantonen. Dat Coldewijer zaken post als ze waarde hebben voor haar kanaal? Stel je stuurt dit naar Privé of Weekend, dan wordt het ook gewoon geplaatst en rept niemand erover.”

‘Best treurig’

Jan Dijkgraaf, columnist en Meiland-biograaf, noemt Talitha een ‘professioneel aandachttrekker’. Hij vindt het vooral verbijsterend dat BNR zo groot uitpakt met dit ‘nieuws’. “Het was vanochtend het op één na belangrijkste nieuwtje op de website van BNR. Ná het liveblog over de oorlog in Oekraïne. Dat nog wel. (…) Best treurig”, schrijft hij.

Story-journalist Nick Dijkman is ook niet onder de indruk. “Die prank van BNR vs. Yvonne Coldeweijer is toch totaal mislukt? Als je zoiets doet kom dan met drie of vier voorbeelden verspreid over een aantal weken… Gemiste kans.”

En opiniesite GeenStijl vindt de actie van Talitha lachwekkend. “Gefeliciteerd meid. Vanaf nu zijn alle BN’ers die zelf video’s in scène zetten en die via een anoniem account op Instagram publiceren vogelvrij. Wat een misstand.”

Tweet

Een tweet van radio-dj Mark van der Molen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Showmedia die kritiek uiten op Yvonne Coldeweijer: terecht of hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen