Sander Schimmelpenninck: ‘Alexia lekkerste prinsesje’

Sander Schimmelpenninck (36) vindt prinses Alexia (15) de ‘lekkerste’ dochter van ons koningspaar. ‘Lekkerder’ dus dan Amalia (16) en Ariane (13). Dat geeft hij aan in zijn podcast De Zelfspodcast. Aan het begin van zijn nieuwste podcast spreekt Sander met zijn goede vriend Jaap Reesema kort over de TikTok-ophef rondom Alexia. De jonge prinses heeft net als veel van haar leeftijdsgenootjes wat filmpjes opgenomen voor het sociale medium. Ze is er meezingend en dansend te zien.

Alexia zorgde met deze TikTok-filmpjes voor een klein schandaaltje en kennelijk is ze binnen de Oranje-muren teruggefloten, want bij de laatste fotosessie van de Oranjes was ze volgens royaltykenners erg timide.

Sander en Jaap spreken erover in hun podcast. “Er is veel over de prinsjes gezegd. Daar was veel om te doen. Dat meisje… Is dat Alexia?“, zegt Jaap.

Sander daarop onomwonden: “De lekkerste. Ja, daar kunnen we niet omheen draaien. Ze schijnt wel arrogant te zijn. In Wassenaar wordt gezegd dat ze al wel buiten haar prinsenmuiltjes loopt.”

Jaap: “Dat zeg jij dus al. Dat meisje zit dus op TikTok en zingt dan wat liedjes mee. Dat zijn dan teksten die niet kunnen. Als je daar de reacties op leest van mensen. Het is zo ongelooflijk hard. Ook over die Amalia trouwens.”

Het is ‘echt niet normaal’ hoe de mensen over de prinsjes spreken, vindt Jaap. “En Wim-Lex en Máxima moeten dan op een persconferentie vertellen wat ze ermee hebben gedaan. Waar the fuck bemoei je je mee? Hou je smoel.”

Aan het begin van de maand interviewde Sander Schimmelpenninck in zijn talkshow Op1 nog prins Constantijn, de jongste broer van Willem-Alexander.

Het fragment kunt u hier beluisteren, vanaf 3:15.

Update vrijdag: Sander Schimmelpenninck heeft gereageerd op de rel.

Lees meer over de TikTok-rel:
SBS 6 durft TikTok-filmpjes Alexia niet uit te zenden (7 juni)
Royalty-Marc plaatst TikTok-filmpje Alexia, RVD boos (12 juni)
‘Prinses Alexia wilde meedoen aan The Voice Kids’ (27 juni)
Máxima reageert bij SBS 6 op TikTok-filmpjes Alexia (18 juli)
Prinses Alexia sneeuwt Amalia onder in de media (22 juli)

Foto: RVD, NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen