‘Kutprogramma’ Shownieuws valt Op1-Sander lastig

Een Shownieuws-redacteur heeft Sander Schimmelpenninck lastiggevallen terwijl hij boodschappen aan het doen was bij Albert Heijn. Dat vertelt de Op1-presentator in zijn Zelfspodcast. Sander heeft een woning in Kroatië en daarom leek het Shownieuws interessant om naar zijn mening te vragen over het negatief reisadvies voor het vakantieland. Daar was de hoofdredacteur van Quote echter niet van gediend, waardoor het een heel onaangenaam gesprek werd met de man van Shownieuws.

Sander walgt van dat soort showrubrieken. “Ik kreeg een telefoontje van twee mensen. Eén van Shownieuws en één van iets dat ik al vergeten ben, maar van dat soort kutprogramma’s en die bellen mij dan en zeggen: ‘Ja, Kroatië is code oranje nu. Heftig, hè?’”

Hij had weinig zin om daarop te reageren. “Ik zeg: ‘Ja, hallo.’ En: ‘Ja, jij hebt een huis daar, toch? Hoe is de situatie nu daar?’ Ik zeg: ‘Ja, ik ben niet in Kroatië.’ ‘O, volgens Instagram ben je wél in Kroatië.’ ‘Ja, maar ik ben niet in Kroatië.’ ‘O, waar ben je dan? Want volgens Instagram ben je in Kroatië.’ Ik zeg: ‘Dat gaat je geen fuck aan waar ik ben! Wat the fuck zit je mij nou lastig te vallen!’

Podcastmaatje Jaap Reesema: “Ze zijn heel erg gewend dat iedereen dan ook gaat uitleggen waar ze zijn en wat ze ervan vinden.”

Sander: “Wat heb ik te vertellen over corona en Kroatië? Dan heb je zo’n lul… Als je bij Shownieuws werkt moet je je überhaupt al afvragen of je leven zin heeft, zou ik zeggen, en dan heb je zo’n lul aan de lijn en die gaat dan met mij betwisten waar ik ben. Die gaat zeggen: ‘Je bent wél in Kroatië!’

Ongelooflijk, vindt Sander het. “Gozer, ik sta in de Appie! Hoe kun je nou zeggen dat ik wel in Kroatië ben? Wat ben je dan voor lul man? Ik zeg: ‘Gozer, ik sta af te rekenen bij de Ap en jij beweert dat ik in Kroatië ben en ik ken je niet eens en je bent een idiot!’ Wat zijn we aan het doen hier?

Hij kijkt sowieso een beetje neer op redacteuren. Als iemand op zijn Quote-redactie bijvoorbeeld ‘wilt’ typt in plaats van ‘wil’, dan gaat hij helemaal los. “Dat is toch geen bemoeizucht! Dat zijn mensen met wie ik werk. Die moet ik opvoeden. Ik ben hun fucking baas.”

Foto: SBS

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen