Sander na Alexia-rel: ‘Domrechts wil mij cancellen’

Sander Schimmelpenninck heeft het idee dat ‘domrechts’ hem wil cancellen als hoofdredacteur van Quote en als WNL-presentator van Op1. Dat geeft hij aan in berichten op Twitter. Sander ligt onder vuur, omdat hij prinses Alexia (15) de ‘lekkerste’ dochter van het koningspaar heeft genoemd. Mensen die kritisch zijn over de presentator zet hij steevast weg als ‘domrechts’ en ook in dit geval. Een paar bekende Nederlanders die hem bekritiseren duwt hij nu eveneens in de Forum-hoek.

De presentator van Op1 zit op dit moment helemaal over de rooie te twitteren. De kritiek komt van alle kanten en hij is er maar druk mee om al die mensen weg te zetten als dom en rechts, waaronder RTL-sterjournalist Koen de Regt.

‘Dit is bedoelt om mij te cancellen’

Koen noemt Sander ‘een enorme viezerik’. Daarop reageert Sander: “Je hebt helemaal niet geluisterd. Je bent toch onderzoeksjournalist? Luister dan eens wat vaker voor context in plaats van met je domrechtse tijdlijn mee te blaten.”

Koen: “Ik heb het wel geluisterd. Net zoals vorige keer. Toen je het ook echt gezegd had. En toen je later ook terugkrabbelde want ‘grapje’. Geef gewoon toe dat het stom van je was om dit te zeggen. Als je op het randje wil opereren, moet je ook accepteren dat je er soms overheen schiet.”

Sander: “Hou toch op met dat meehuilen. Er iets niets ‘smerigs’ aan, en zeker niet in de context. Domme moraalridderij. Dit was een uitstekende aflevering, bovendien een self-fulfilling prophecy met het cancelgespartel van Eva Vlaardingerbroek, waar dit natuurlijk mee begon he.

Koen: “Ik huil met niemand mee. Ik ben er zelf over begonnen. Mijn tijdlijn en ik zijn niet domrechts. Maar als jij dit allemaal nodig hebt om jezelf vrij te pleiten: het staat je vrij. Het lijkt me alleen beter als je zou beseffen dat je niet altijd gelijk hebt. Soms is kritiek terecht.

Sander: “Maar natuurlijk, ik maak zo vaak fouten. Een slimme vent als jij zou alleen moeten kunnen zien wat dit is: de zoveelste domrechtse haatcampagne, bedoelt om mij… daar komt ie… te cancellen.”

Koen: “We zijn klaar Sander. Ik laat het aan jou hoe jij dit ziet. Maar duidelijk is dat ik je visie niet deel.”

Sander: “Man, het is een komische podcast. Met je ‘visie’. Hup, terug achter de geraniums.”

Guido van de Story

Opiniemaker Jan Dijkgraaf heeft ook een column geschreven over de ongepaste uitspraken van Sander. “Mooi Jan, ik maakte me al zorgen over jouw domrechtse credibility de laatste tijd! Mooi rechtgezet. De betaler bepaalt immers“, briest Sander.

Story-baas Guido den Aantrekker vervolgens tegen Jan: “Jan, stop toch met water geven aan dat kasplantje. Alles is klein en blijft klein aan hem.”

Sander: “Waarom doe je dan niet anders, ouwe stalkert?

Jan: “Dat domme schelden altijd, ga je dat nog afleren?”

Sander: “Ouwe stalkert is schelden? Als we het hebben over de door mij geobsedeerde hoofdredacteur van de Storie?

Stella heeft geen zin meer in Sander

Zelfs columniste Stella Bergsma wordt door Sander in de domrechts-hoek geduwd. “Sander Schimmelpenninck doet op zich over iedereen badinerend, maar dat hele studenti-seksisme , ik vind het ook sleets en storend.

Sander: “Misschien moet jij, net als de gehele domrechtse zuil die je nablaat, gewoon eens luisteren. Dan hoor je namelijk dat we ook regelmatig mannen exact zo als ‘snoepje van de week’ behandelen. Thierry ook al eens bijv. Niks seksisme, gewoon lange tenen.

Stella: “Ja daarom zei ik toch ook al dat je over iedereen badinerend doet. Dat was mijn slag om de arm zodat ik niet helemaal hoef te luisteren <3

Sander: “Nee je slaat aan op seksismekritiek die gewoon helemaal nergens op slaat en valideert daarmee het domrechtse gejank wanneer iemand ze met de door hen zogenaamd belangrijk gevonden vrijheid van meningsuiting om de oren slaat. Omdat je te lui bent te luisteren.”

Stella: “Heb toen met Yolanthe geluisterd en dat vond ik kut. Net als dat ik het kut vind dat je zegt dat ik blaat.

Sander: “Dan luister je dus alleen op afroep van de domrechtse zuil. Dat is pas kut.”

Strella: “Sorry Sander, bij ‘geblaat’ had ik verder al geen zin meer.”

‘Er wordt massaal opgeroepen mij te cancellen!’

FOX-ster Koert Westerman krijgt eveneens om zijn oren. Hij twitterde cynisch: “Eens kijken wie het voortouw neemt om alle adverteerders rondom  Op1 zich terug te laten trekken na de opmerkingen van Sander Schimmelpenninck. Mijn gok: niemand.

Ook domrechts, vindt Sander. “Maar heb je ook geluisterd? Of klets je je domrechtse tijdlijn na?

Koert vindt zich helemaal niet domrechts. “Ik vind jullie zelfspodcast uiterst vermakelijk. Maar je mist mijn punt. Ik vraag mij af waar de selectieve verontwaardiging vandaan komt, waarbij de één na een controversiële uitspraak direct gecanceld wordt en de ander (gelukkig) niet. Overigens: je kwalificatie van mijn tijdlijn zegt imo meer over jou dan over mijn tijdlijn. Ik had je juist zo hoog zitten, gozer.

Sander: “Er wordt juist massaal opgeroepen mij te cancellen. En dat was precies de self-fulfilling prophecy van de aflevering; de hypocrisie van domrechts aantonen.

Media die over zijn Alexia-uitspraken berichten zijn volgens Sander ook ‘domrechts’. Hij noemt onder meer De Telegraaf, waarvan verslaggever Saskia Belleman gisteren nog aan zijn Op1-talkshowtafel zat.

Sander is inmiddels fel tegen de cancelcultuur. Eerder steunde hij nog wel de actie om Veronica Inside te boycotten.

Lees ook:
Sander Schimmelpenninck: ‘Alexia lekkerste prinsesje’ (gisteren)
‘Enorme viezerik’ Sander reageert op Alexia-rel (vanochtend)

Foto: NPO

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen