Sander met dood bedreigd na ‘pedo-grapje’ over Alexia

Sander Schimmelpenninck (36) is met de dood bedreigd vanwege zijn behoorlijk discutabele uitspraken over prinses Alexia (15). Critici verwijten hem een pedofiel te zijn. Dat zegt de Op1-presentator op Twitter. Sander noemde Alexia het ‘lekkerste’ prinsjes van de Oranjes, maar is te trots om zijn excuses te maken. Mensen die deze grap niet vinden kunnen zijn volgens de Quote-hoofdredacteur ‘domrechts’, waarmee hij men alleen maar méér tegen zichzelf in het harnas jaagt.

Inmiddels is de onsympathieke presentator naar eigen zeggen slachtoffer geworden van doodsbedreigingen. “Voicemail vol doodsbedreigingen, mails naar mijn vriendin met als boodschap dat ik een pedofiel ben; de even smerige als voorspelbare lastercampagnes van Forumrechts en hun mediaportaaltjes wennen nooit“, twittert hij.

Domrechts wil hem cancellen, briest Sander. “Ironisch genoeg bewijst de hele dynamiek van deze rel exact wat in de Zelfspodcast van vorige week (waar een week lang niemand over viel) werd betoogd: de cancel cultuur leeft net zo goed bij extreemrechts als bij extreemlinks.”

Wat heeft Forum voor Democratie hiermee te maken? “Natuurlijk; 1. Een week lang viel niemand erover 2. Pas toen Eva Vlaardingerbroek zag dat haar gejank niet aansloeg, zelfs niet onder de eigen achterban, verlegde men de aandacht naar dat onschuldige gesprekje over Alexia.

Verkeerde keelgat

Aangezien Sander op televisie altijd een stuk minder stoer is dan op Twitter, kwam hij gisteren in RTL Boulevard wel tot een soort van zelfreflectie. Daar zei hij, overigens niet op beeld: “Dit is een podcast die alweer een week oud is, waarin Jaap en ik zoals we altijd praten en op een soort kroegmanier met elkaar de week doornemen.”

En over het gebruik van ‘lekkerste’ om prinses Alexia aan te duiden, zei hij: “Dat is een woord dat blijkbaar bij mensen in het verkeerde keelgat schiet. Ik had misschien de knapste of de meest opvallende moeten zeggen. Later in de uitzending komen de mensen van het Forum aan bod en die hebben dit tot een rel opgeblazen.

Kroegpraat dus, een beetje wat Veronica Inside ook deed toen Johan Derksen zijn zwartepietgrapje maakte. De boycotactie tegen dat programma steunde Sander wél van harte.

Sneu

GeenStijl-ster Bart Nijman vindt het gehuil van Sander over doodsbedreigingen niet alleen ongeloofwaardig, maar ook zielig. “Sneu: iets onhandigs zeggen waar je mensen boos mee maakt en dan alle critici als ‘forumrechts’ afdoen omdat je eigen Pavlov je blind gemaakt heeft voor zelfreflectie.

Hij vervolgt: “En ‘doodsbedreigingen’ zijn zelden serieus te nemen, zeker niet als er mee gekoketteerd wordt. ‘Het went nooit’ = ‘Ik ben een slachtoffer van mijn eigen grote muil maar dat is de schuld van andere mensen.’ Echt, het interesseert me geen reedt wat die verticaal uitgedaagde fopjonker allemaal uitbraakt over lekkere Oranjes maar hij toont zich keer op keer te klein (not even a pun intended) om de reacties op z’n eigen stoere praatjes te dragen.

Maar goed. We hebben het hier over de klaagkabouter die enerzijds hardop zucht en steunt over al die vliegtuigen boven z’n Amsterdamse appartement, en anderzijds klaagt dat de rijen op Schiphol te lang duren voor hem. NanoJort is de kleinste vertaling van het begrip ‘hypocriet’.”

Lees ook:
Sander Schimmelpenninck: ‘Alexia lekkerste prinsesje’ (donderdag)
‘Enorme viezerik’ Sander reageert op Alexia-rel (vrijdag)
Sander na Alexia-rel: ‘Domrechts wil mij cancellen’ (vrijdag)

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen