Sander met dood bedreigd na ‘pedo-grapje’ over Alexia

Geplaatst op za 01 aug 2020 om 8:05

Sander Schimmelpenninck (36) is met de dood bedreigd vanwege zijn behoorlijk discutabele uitspraken over prinses Alexia (15). Critici verwijten hem een pedofiel te zijn. Dat zegt de Op1-presentator op Twitter. Sander noemde Alexia het ‘lekkerste’ prinsjes van de Oranjes, maar is te trots om zijn excuses te maken. Mensen die deze grap niet vinden kunnen zijn volgens de Quote-hoofdredacteur ‘domrechts’, waarmee hij men alleen maar méér tegen zichzelf in het harnas jaagt.

Inmiddels is de onsympathieke presentator naar eigen zeggen slachtoffer geworden van doodsbedreigingen. “Voicemail vol doodsbedreigingen, mails naar mijn vriendin met als boodschap dat ik een pedofiel ben; de even smerige als voorspelbare lastercampagnes van Forumrechts en hun mediaportaaltjes wennen nooit“, twittert hij.

Domrechts wil hem cancellen, briest Sander. “Ironisch genoeg bewijst de hele dynamiek van deze rel exact wat in de Zelfspodcast van vorige week (waar een week lang niemand over viel) werd betoogd: de cancel cultuur leeft net zo goed bij extreemrechts als bij extreemlinks.”

Wat heeft Forum voor Democratie hiermee te maken? “Natuurlijk; 1. Een week lang viel niemand erover 2. Pas toen Eva Vlaardingerbroek zag dat haar gejank niet aansloeg, zelfs niet onder de eigen achterban, verlegde men de aandacht naar dat onschuldige gesprekje over Alexia.

Verkeerde keelgat

Aangezien Sander op televisie altijd een stuk minder stoer is dan op Twitter, kwam hij gisteren in RTL Boulevard wel tot een soort van zelfreflectie. Daar zei hij, overigens niet op beeld: “Dit is een podcast die alweer een week oud is, waarin Jaap en ik zoals we altijd praten en op een soort kroegmanier met elkaar de week doornemen.”

En over het gebruik van ‘lekkerste’ om prinses Alexia aan te duiden, zei hij: “Dat is een woord dat blijkbaar bij mensen in het verkeerde keelgat schiet. Ik had misschien de knapste of de meest opvallende moeten zeggen. Later in de uitzending komen de mensen van het Forum aan bod en die hebben dit tot een rel opgeblazen.

Kroegpraat dus, een beetje wat Veronica Inside ook deed toen Johan Derksen zijn zwartepietgrapje maakte. De boycotactie tegen dat programma steunde Sander wél van harte.

Sneu

GeenStijl-ster Bart Nijman vindt het gehuil van Sander over doodsbedreigingen niet alleen ongeloofwaardig, maar ook zielig. “Sneu: iets onhandigs zeggen waar je mensen boos mee maakt en dan alle critici als ‘forumrechts’ afdoen omdat je eigen Pavlov je blind gemaakt heeft voor zelfreflectie.

Hij vervolgt: “En ‘doodsbedreigingen’ zijn zelden serieus te nemen, zeker niet als er mee gekoketteerd wordt. ‘Het went nooit’ = ‘Ik ben een slachtoffer van mijn eigen grote muil maar dat is de schuld van andere mensen.’ Echt, het interesseert me geen reedt wat die verticaal uitgedaagde fopjonker allemaal uitbraakt over lekkere Oranjes maar hij toont zich keer op keer te klein (not even a pun intended) om de reacties op z’n eigen stoere praatjes te dragen.

Maar goed. We hebben het hier over de klaagkabouter die enerzijds hardop zucht en steunt over al die vliegtuigen boven z’n Amsterdamse appartement, en anderzijds klaagt dat de rijen op Schiphol te lang duren voor hem. NanoJort is de kleinste vertaling van het begrip ‘hypocriet’.”

Lees ook:
Sander Schimmelpenninck: ‘Alexia lekkerste prinsesje’ (donderdag)
‘Enorme viezerik’ Sander reageert op Alexia-rel (vrijdag)
Sander na Alexia-rel: ‘Domrechts wil mij cancellen’ (vrijdag)

Foto: NPO
51 Reacties op “Sander met dood bedreigd na ‘pedo-grapje’ over Alexia”


 1. Actries van Houten

  Nanojort? Fopjonker? Klaagkabouter? Die houden we erin. Alle drie!

 2. Hoe nu verder?

  Extreem rechts Twitter klagers zijn ziek en kleuren steeds bruiner.

  Sander, laat die tokkies toch barsten op twitter.

 3. Sookie Stackhouse

  Hij grossiert inmiddels in domme uirspraken dus voorgoed van tv af want dit domme walgelijke mannetje kan echt niet! Hij is te dom om te snappen dag ie te ver gaat.

 4. Keet

  als een pvv’er of fvd’er dit gezegd had was compleet links in de pen gesprongen, waarom nu niet eigenlijk ?

 5. Frits

  Ik kijk nooit naar de staatsomroep dus van mij mag hij blijven zitten, maar helemaal jofel is hij niet.

 6. Piet de Zwarte

  Is Sander met de dood bedreigd?

  Wat geinig……Hahaha….

 7. Piet de Zwarte

  @ Hoe nu verder,

  “Extreem rechts twitter klagers zijn ziek en kleuren steeds bruiner”

  Helemaal goede: kijk maar naar Sylvana Simons en haar bruine broeders….

 8. Nick

  Pedofiele dwerg

 9. Minder of Mirjam

  Doodsbedreigingen horen nooit natuurlijk, maar is wel een typische stijl van discussiëren anno 2020. Een fatsoenlijke discussie houden kan niet meer.

  Overigens laat ik wel zeggen dat er over een 36 jarige man die over een 15 jarig prinsesje zegt dat ze er lekker uit ziet geen discussie over te voeren valt. Dat is gewoon ranzig en extreem dom.

  Sander voelt zich verheven met zijn Flying Blue Platinum kaart door iedere week naar Zweden te vliegen om zijn driedelig kostuum in een IKEA kast te hangen. Maar Sander, je achternaam zegt het al. Aan jouw penning zit schimmel!

 10. Tsja

  “waarin Jaap en ik zoals we altijd praten en op een soort kroegmanier met elkaar de week doornemen.”

  Beter bekend als Trump’s ‘locker room talk’. Hou maar op met praten Sander. Je maakt het alleen maar erger.

 11. Duduk

  Is hij met de dood bedreigd? Willen ze dan zijn paddenstoel plat trappen?

 12. Oom van Sander Schimmelpiemel

  Ik snap de ophef niet, mien neefje wil gewoon eens een meisje van z’n eigen lengte. En zo ist!

 13. Kwebbeldick

  Ik heb heel wat 15-jarige meisjes bepoteld, maar ja toen was ik zelf ook 15.

 14. Peter Ruigoord

  Herrie maken om luisteraars te genereren voor een podcast met Jaap Reesema dat is toch die zingende bouwvakker met die rare vriendin die zat te kwekken bij Shownieuws en die de pr deed bij uitvaarten.

 15. Marijke

  Dat is het Kwebbeldick, Sandertje is mentaal ook nog 15.

 16. M

  Wat een blinde haat richting Sander. Deze lieve jongen doet het gewoon heel goed de laatste tijd. Ik zie veel overeenkomsten tussen mij en Sander als presentator. Eigenlijk zijn wij allebei twee toppers.

 17. Mevrouw van ter Vis

  Wie weet iets over Sander Schimmelpenninck en een incident met een jong meisje op het Rotterdamse Corps? Dat is meen ik afgekocht. Graag informatie.

 18. Suckerpunch, de enige en de echte

  Haha iemand is creatief geweest op de wikipediapagina van sander..

 19. JanH

  Kunnen de relkleutertjes van MC met dit gepest ophouden. Pesten mag niet van de juf!

 20. Willie

  Ach Sandertje gaat in de slachtoffer rol met z.g. bedreigingen..Arme pedo

 21. Peter

  Hi

  Na Akwasi ook Sander bedreigd

  Zielig!

 22. Matthijs Zelf.

  Domrechts bruinhemden.

 23. Dominee Bonk

  Sander S. moet tegen zich zelf in bescherming worden genomen. Hij is de controle over zich zelf kwijt en denkt alles maar te kunnen zeggen. Zelfreflectie is dit soort volledig onbekend, de arrogantie spat er vanaf. Verban hem uit alle media, voor zijn eigen bestwil. Hij doet me trouwens erg denken aan de Zuidas Dominee en vastgoedmagnaat, Ruben van Swieten. Mooi-zalvende woorden, maar ondertussen volledig inhalig op geld gefixeerd. Deze mensen zijn als haaien. En zo heeft God het niet bedoeld! Ik kan de duivel bij hen uitdrijven. Amen, God is er voor ons, als goede mensheid. Hij en ik zijn uw redder. Ik bid voor u. Kusjes van uw domineetje, uw Bonkje.

 24. Kuis

  Iedereen kan zien dat ze over 10 jaar een heel erg mooie en gewilde vrouw zal zijn.
  Aantrekkelijker en gewilder dan haar zusjes…
  Meer zal hij er hopelijk niet mee bedoeld hebben…
  Maar het blijft allemaal een kwestie van smaak…

 25. Yvonne

  Boehoe ik wil aandacht want ik krikg doodsbedreigingen. Grote momd op twitter, bij Op1 verlegen.

 26. Nana Mouskouri

  Achterlijke maatschappij

 27. Daantje

  Pedo

 28. Hans S.

  Sander heeft gewoon willen zeggen dat Alexia een mooi meid is, dat vinden we toch (bijna) allemaal, niks mis mee, ook al ben je 36, met al die hypocriete reacties van de deugmensen is van alles mis.

 29. Leo knots

  Ach en nu even huile huile doen. Het is allemaal zo doorzichtig en al zoveel vaker gedaan. Dat sommige politici dagelijk beveiligd moeten worden hoor je hem niet over. Walchelijk mannetje

 30. RaymondVL

  Sander Schimmelpiemel trekt de slachtofferkaart. Je verwacht het niet van zo’n dom linkse bosmongool.

 31. Fikkie

  Als Sander met de dood is bedreigd, en ik neem aan via het internet, klacht indienen en de politie kan bij de provider de bedreiger achterhalen en de provider is in dit geval verplicht die info te geven. Niet hier lopen klagen maar onderneem eens actie anders blijven deze bedreigers, eigenlijk zijn het gestoorde figuren, aan de gang.

 32. L. Koopmans

  Met zijn opmerking dat ‘doodsbedreigingen zelden serieus te nemen zijn’ en als je daar als doelwit over klaagt ‘je huilie huilie doet’, vergoelijkt Bart Nijman (van GeenStijl) in mijn ogen het doen van zo’n bedreiging. Zeer kwalijk.

 33. Logicus

  Het is heel simpel. Als neplinks en de neplinkse NPOmedewerkers en een groeiend aantal slaafse RTLmeelopers een ongepaste en flauwe opmerking maken, dan is dat uiteraard een goed bedoeld grapje. Als mensen hier kritiek op hebben of wel een goede grap maken, dan zijn zij extreemrechts volgens de elitaire, neplinkse nitwits. Juist ‘links’ intolerant en racistisch, lees extreemrechts.

 34. Russian

  Ik geloof dat ‘de lekkerste prinses’ ook niet bij zijn partij het CDA lekker valt. De fatsoenpartij.

 35. Stichting Martijn.

  Sanders excuus was overigens niet overtuigend. Ik vermoed dat ie haar werkelijke lekker vindt dat minderjarig kind.

 36. Jim Bakkum

  Hoi,

  Toen ik 15 was en aan Idols meedeed, vonden alle vrouwen ‘ongeacht hun leeftijd’ mij ook een lekkertje. Dan vond niemand een probleem. Maar andersom kan het blijkbaar niet…

 37. NSB-rechts

  Sander Schimmelpenninck klinkt als een nazi-kopstuk. Ha, dat schept een band!

 38. vesbi

  Tja, het is nu eenmaal geen licht, die Sander. Moet je zien hoe debiel hij zich na zijn fouten denkt te kunnen ´verdedigen´. De hoogmoed druipt ervan af. En dat bij een IQ van 85 en een EQ van een twaalfjarige. Echt iemand die je hoofdredacteur van een verwende rijken blad moet maken en dan ook nog op TV in een serieus programma moet zetten. Hulde (ahum)

 39. Heinrich Luitpold Himmler

  Een ding is zeker het IQ en EQ van Alexia is hoger dan deze linkse oude lul. Als ik zijn baas was zou ik hem per direct ontslaan. Viespeuk en niet meer geloofwaardig na dit rel.

 40. Gert-Jan

  Sander, de jankerd, gedraagt zich als de Belgische hofnar Tijl Uilenspiegel van destijds:

  “hoe komt het nou dat heel Nederland een hekel aan me heeft “? roept de jankerd.

  De arrogante, niet capabele Sander Schimmelpenninck weet blijkbaar niet, dat hij, net als Tijl, het er zelf naar gemaakt heeft.

  Wat een nare gozer is dat.

 41. HBaz

  Moet dat niet met een t? Zelfspotcast.

 42. Teuntje

  Sander laat gaan zijn 3 tutjes en de oudste groeit uit haar tuigie

 43. LLRV

  Kom op goegemeente, adverteerders rond Ab1 bellen. Boycotten, cancellen!

  Heerlijk als iemand uit het “woke” kamp kapot wordt gemaakt door middel van “woke” gedrag. Iets verkeerds gezegd? Yep, cancellen!

  Nu nog hopen dat Wilfred Genee, Claudia de Breij, Peter R. de Vries, Georgina Verbaan, Paul de Leeuw of sportschool gekkie ook maat ietsiepietsie verkeerds roept of op Twitter zet.

  Pech, carrière weg!

 44. ropart

  van adel net als prins andrew

 45. FUALL

  Geweldig nieuws.

 46. Samantha

  Mijn god, wat een zielig zooitje zeg. Doodsbedreigingen om een complimentje is wel heel erg zielig.

 47. Samantha

  Zou Melise de Winter dit ook meegemaakt hebben toen ze Shinchan insprak?

  https://www.youtube.com/watch?v=56BNcirfITk

  Voor de duidelijkheid: ik ben fan van Melise als Shinchan.

 48. waarheid

  Deze dwerg, de Lord Farquaad van de lage landen, was allang de laan uitgestuurd bij Op1 als hij geen graafje was geweest.

 49. anoniem

  Ik neem aan dat alle heisa vooral bedoeld was om meer luisteraars te werven voor zijn podcast? Sorry, maar ik heb nog steeds niet geluisterd.. :-)

 50. Bastiaan

  misselijke gast die Sander! zelf ingenomen geval

 51. emma

  Ik vond de hashtag SANDERHALVEMETER ook wel leuk. :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.