‘Enorme viezerik’ Sander reageert op Alexia-rel

Geplaatst op vr 31 jul 2020 om 8:10

Sander Schimmelpenninck, een van de presentatoren van omroep WNL, wil niet al te veel zeggen over de mediarel die is ontstaan na zijn buitengewoon discutabele uitspraken over prinses Alexia. Dat is te zien op Twitter. De 36-jarige Sander, hoofdredacteur van Quote en een van de Op1-sterren, noemt Alexia in zijn podcast het ‘lekkerste’ prinsesje van de Oranjes. En dat terwijl ze vorige maand haar 15e verjaardag heeft gevierd. Veel mensen vinden Sander daarom een enorme smeerpijp.

Sander krijgt op sociale media enorm veel kritiek. “Vuile viezerik, het prinsesje is 15“, klinkt het bijvoorbeeld. En: “Sorry Sander, neem dit alsjeblieft terug… Dit kan echt niet over een minderjarig meisje!

Columnist Jan Dijkgraaf noemt Sander een ‘efobofiel’. “Voor het geval je dat woord niet kent: een efebofiel is iemand die zich seksueel aangetrokken voelt tot minderjarigen vanaf 15 jaar. Was Alexia een paar jaar jonger, dan was je een pedofiel.

RTL Nieuws-sterjournalist Koen de Regt vindt het walgelijk. “‘De Lekkerste’. My God. Ze is 15. VIJFTIEN.

Dan springt WNL-collega Elif Isitman in de bres voor Sander. “Vrijheid van meningsuiting is ook het recht op bullshit spuien en ‘ongepaste’ grappen maken en geldt voor iedereen“, zegt ze.

Koen de Regt daarop: “Gaat dit over de ‘lekkerste’-uitspraak van Sander? Hij mag het zeggen van mij. Vrijheid van meningsuiting to the max. Maar de consequentie is wel dat ik hem een enorme viezerik vind. En een zak, omdat dit niet alleen goor is ten opzichte van Alexia, maar ook nog eens gemeen richting haar zusjes.”

Forum voor Democratie-lid Eva Vlaardingerbroek, die in dezelfde podcast ook seksistisch wordt benaderd door Sander, zegt: “Het feit dat Alexia 15 jaar oud is, lijkt Graaf Schimmelpenninck niet te deren. Hij noemt haar daarna ook nog even arrogant, omdat het kan. Helemaal onbegrijpelijk wordt het wanneer Reesema vervolgens begint over de ‘harde’ dingen die de prinsessen te horen krijgen. De hypocrisie spat er vanaf.

Sportpresentator Koert Westerman: “Eens kijken wie het voortouw neemt om alle adverteerders rondom Op1 zich terug te laten trekken na de opmerkingen van Sander Schimmelpenninck. Mijn gok: niemand.

Opiniemaker Stella Bergsma: “De kritiek van Eva Vlaardingerbroek snijdt houdt. Nou doet Sander Schimmelpenninck op zich over iedereen badinerend, maar dat hele studenti-seksisme, ik vind het ook sleets en storend.”

Sander reageert

De uitspraken van Sander werden gisteren opgepikt door deze site en haalden daarna onder meer RTL Boulevard en Shownieuws. “Goed moment om deze column nog maar eens te delen“, reageert hij.

Sander verwijst naar de column die hij begin dit jaar schreef na de rel over zijn seksistische uitspraken over Yolanthe Cabau, overigens in dezelfde podcast. “De gretigheid van bepaalde roddelpers en twitteraars bij het uitvergroten van mijn grap (…) valt onmogelijk los te zien van hun rechtspopulistische achterban, die mijn bloed wel kan drinken“, stelde hij daarin.

En: “Dat niet langer de context, maar de politieke kleur van de maker bepalend is voor de vraag of een grap kan, lijkt me geen winst.

Oftewel: Sander vindt mensen die kritiek hebben op zijn Alexia-grap ‘domrechts’. “Na alle gratis reclame van de gehele domrechtse zuil is er vandaag weer een nieuwe aflevering van de podcast“, meldt hij nu op Twitter.

Mensen die kritiek op hem uiten, waaronder bovengenoemde Koert Westerman en Stella Bergsma, worden ook verweten ‘domrechts’ te zijn. “Heb je ook geluisterd? Of klets je je domrechtse tijdlijn na?“, zegt hij tegen hem.

En tegen haar: “Misschien moet jij, net als de gehele domrechtse zuil die je nablaat, gewoon eens luisteren.

Lees ook: Sander Schimmelpenninck: ‘Alexia lekkerste prinsesje’ (gisteren)

Foto: VPRO
89 Reacties op “‘Enorme viezerik’ Sander reageert op Alexia-rel”


 1. Theo

  Dom rechts: helemaal gelijk Sander

 2. Suckerpunch, de enige en de echte

  Dit valt gewoon onder majeisteit schennis en is in Nederland nog steeds STRAFBAAR!

  Lock him up, lock him up!

 3. Suckerpunch, de enige en de echte

  Eens kijken of het nog steeds zo “grappig” is als mijnheer Schimmelpennick straks in de gevangenis de speciale “pedo-behandeling” krijgt!

 4. Anne

  Gut er moet weer iemand gecanceld worden door de boze twitterrmeute.

  Let wel op als je lekker meeschreeuwt: de volgende kan jijzelf zijn!

 5. Suckerpunch, de enige en de echte

  Anne, support jij pedo’s?

 6. Hans

  Overtrokken schijnheiligheid regeert ons land. Iedereen kan zien dat Alexia heerlijke rondingen heeft. Geen man is daar ongevoelig voor. Maar dat mag je pas over 3 jaar zeggen.

 7. Hans

  Geen echte man tenminste. Je hebt ook huichelmennekes zoals Suckerpunch.

 8. Tsja

  Laten we ‘m niet cancellen. Leuk toch, een pedofiele presentator bij Op1? Helemaal inclusief.

 9. Henny Huisman

  Ik vond Bulletje mijn lekkerste jurylid, MAAR DAT RIEP IK NIET IN EEN PODCAST!!1!.

  Die hadden we toen nog niet.

  Wil iemand me misschien daarover interviewen op tv? Het land wil dat.

 10. Karin

  Seks met minderjarigen, het jagen en offeren op kinderen gebeurt in de hoogste kringen. Dus wees nou niet over de zeik om een zinnetje van Aliexpress-graaf Sandertje.

 11. Hans

  Misschien moet je nadenken voordat je wat plaatst, Suckerpunch. Want door het pedofilie te noemen breng en hou je het in de taboesfeer. Misselijkmakende manier van denken en discussiëren. Kijk wat er met Kaj van der Ree is gebeurd!

 12. Televisieman

  Suckerpunch heeft slecht geslapen zo te zien. Twitter is rioolputje vd media.

 13. Stijn

  Dom pedo-gejank hier. Pedo’s vallen op kleine kinderen.

  Niet op aantrekkelijke jonge vrouwen. Jonge vrouwen aantrekkelijk vinden is natuurlijk gedrag.

 14. Pepe

  Sander zegt wat hij denkt wat de rechtsdomme tokkie (zijn woorden) denkt en probeert daarmee te chocqeren. Lukt hem buitengewoon goed blijkt. Gewoon geen aandacht aan besteden aan dit rukkertje

 15. JanH

  Feestje bij de relnichtjes van MC. Joepie. Succes met een kinderachtig komkommerrelletje. Neem er nog een fanta op, kleuters.

 16. Suckerpunch, de enige en de echte

  Haha Hans, wellicht is het een goed idee dat je je even laat nakijken man… Pedofilie in de taboesfeer brengen; wat een mongool ben jij man. Pedofilie moet je niet eens willen sukkel! Je spoort niet, en het dan zo proberen te brengen dat ik fout zit, flikker toch op man! Je bent een gevaar voor de maatschappij en ik mag hopen dat je je zielige berichten tikt vanuit een gesloten inrichting!

  Ik heb je al vaker bezig gezien op deze site, en ik zeg je nu alvast dat je je op zeer dun ijs begeefd. Ik wens geen verder commentaar van jou!

 17. Suckerpunch, de enige en de echte

  En stijn, de prinses is minderjarig, schimmelpennink niet, wat een in en in zieke geesten zitten hier te reageren zeg om dit goed te praten.

  Ongekend

 18. Stijn

  Suckerpunch tikt de frustratie over z’n eigen mislukte bestaan weg op deze site.
  En projecteert al z’n innerlijke woede en frustratie op andere mensen.

 19. Suckerpunch, de enige en de echte

  Liever gefrustreerd dan een lamme kut pedofiel

 20. kritisch avro-lid

  Sander weet kennelijk nog steeds niet hoe het tegenwoordig werkt op internet. Laat hem baasje spelen bij dat blad dat over dure horloges, te grote auto’s, onfatsoenlijke dure huizen en aandachtsgeile miljonairs gaat. Meer niveau heeft hij niet.

 21. Roos

  Vrouwen van zijn eigen leeftijd kan hij waarschijnlijk niet aan.

 22. Stijn

  Misschien ben je wel beide, sucker P, want je reageert zo overdreven gestrest op dit onderwerp….

 23. q8

  ben geen fan van schimmelpenning, maar om hier zo”n punt van te maken,
  hij zegt gewoon,,,een lekker ding,
  dat kun j toch ook zeggen tegen een kleuter, collega ,je moeder, je zus ,je broertje,
  heeft dan helemaal nix met seks,
  je kunt in dit gefrustreerde land niks meer zeggen,
  ik zeg ook weleens tegen eigen dochters, ,,jullie zijn ook een stelletje lekkeren,
  toch niks mis mee. ??
  wat een gezemel

 24. Suckerpunch, de enige en de echte

  Je hebt geen bewijs stijn, smaadschrift jegens mij, dus strafbaar.

  Begin maar vast met sparen

 25. GrijzePilion

  Hij zegt wat heel veel mensen denken maar niet hardop durven uit te spreken. Wat een gezeur zeg.

 26. Wendy's dealertje

  Feiten mogen benoemd worden, punt.

 27. Carrie

  Ik ben die schreeuwers van de moraalpolitie zo zat.

 28. Paul Lamote

  Net zo’n smeerpijp als Giel Beelen.

 29. Dominee Bonk

  Baron Sander Schimmelpenninck moet ontslagen worden. Amen .

 30. Jeroen

  Ik vind het gezeur om niets. Je kan mij niet vertellen dat men allemaal niet vind dat Alexia de knapste van het stel is. Wellicht is ‘lekkerste’ dan ook een zeer verkeerd en ongepast woord, maar ik weet zeker dat Sander het anders bedoelt heeft. Ophef om niets, als je het mij vraagt.

 31. Dirk

  Heerlijk dat Sander zoveel los maakt.
  Hij doet Op1 ook steeds beter. Zo door gaan Sander!!
  Een ander geluid hebben we ook nodig. En saai is hij niet.

 32. Curryworst

  Lijkt me heeeeerlijk om een Sander Schimmelpeen te zijn.
  Iedereen die het niet met je eens is, ongeacht hoe simpel je uitspraken ook zijn, maak je gewoon uit voor domrechts.

 33. HBaz

  Als ie prinses Laurentien het lekkerste prinsesje had gevonden, zou ik toch eerder denken dat er een steekje bij ‘m los zat.

 34. Echte Hollander

  Jullie pedo-roepers zijn nog erger dan die BLM-mongolen. In onze maatschappij zijn alle lonten eruit getrokken en alles onleefbaar gemaakt. Een jongedame “lekkerste'” noemen is GEEN misdaad, men noemt dat een compliment.

 35. Peter

  Die foto is net een oproep in een contactadvertenties voor gay’s.

 36. Bart

  Er overdreven dat men zo over hem heen valt. Dat ze knap is heeft hij goed gezien.
  Lekkerste is toch gewoon een algemene uitspraak? Getobd toch niet zo dat hij gelijk iets met haar gaat doen? Misschien in deze tijd alleen een beetje ongelukkig gekozen aangezien de deugpolitie tegenwoordig altijd op de loer ligt. Daar valt Jan Dijkgraaff overigens niet onder. Die irriteert zich gewoon vaak aan Sander en vond dit een mooie gelegenheid om hem eens om de oren te slaan.

  De reactie van Sanders is wel weer tekenend. Het is dom om dit weg te wuiven in een rechts/links verhaal en het dan ook nog domrechts te noemen. Van dat heel links/rechts en zwart/wit verhaal zouden we juist af moeten. Beter had Sander gewoon zijn mond gehouden.

  WNL zou hem moeten vervangen bij OP1 voor iemand anders. Hij is niet geschikt in deze rol bij een talkshow. Dit straalt ook af op Welmoed die hierdoor geen kans krijgt om te groeien.

 37. kots

  KOTS Sander Schimmelpenninck KOTS! Omdat hij de functie van Jort Kelder heeft overgenomen bij Quote denkt hij dat hij de rest van Kelders carrière ook moet kopiëren. En ja hoor de NPO steunt hem daarbij. KOTS

 38. Els

  Sander heb je ook wel eens gehoord van het woord beschaving.
  Je moet toch echt weten over wie je hebt.
  Ik vind wagelijk om zo over iemand te praten die zich niet kan verweren.

 39. Zus van Sander

  Sander, jij weet inmiddels toch wel dat je alles mag denken maar dat het niet handig is om alles te zeggen ? ondanks de vrijheid van meningsuiting is dit geen verstandige uitspraak, ongeacht of het waar is of niet, smaken verschillen, maar als man moet je tegenwoordig wel 5x nadenken voordat je iets hardop uitspreekt. Het lijkt bijna op ontremd gedrag….was een beetje dom van je.

 40. AidemediA

  Het gaat hier over een uitspraak over een jong meisje van 15. Die zichzelf overigens niet kan verdedigen tegen de uitspraak van S. Schimmelpenninck. Zij en haar ouders vallen namelijk onder ministeriële verantwoordelijkheid. Schaamteloze uitspraak van een linkse oproerkraaier. Ga zo door NPO, jullie heffen je zelf op deze manier snel op.

 41. ed

  @elif:net zoals bij Johan Derksen. Die heeft ook alle begrip gekregen.

 42. Hipster

  Weer zo’n talentloze kakker die een podium krijgt.

  T is nog een smeerlap ook !!

 43. Russian

  Ik mag dan domrechts zijn. Alleen Stella Bergsma daar ook toerekenen gaat veels te ver, want wij hebben gemiddeld niet meer dan een soa.

 44. Arie B

  Van Pauw naar deze man op de late avond. Pijnlijk.

 45. pieter baan

  wat een niveau hier weer. Als dit een doorsnee van ons land is schaam ik mij diep.

 46. Nina

  Massaal springen we in de bres voor Sander. Hem seksuele voorkeuren naar zijn hoofd slingeren kan niet. Ik ben het daar zeker mee eens, je mag iemand niet zomaar iets noemen met xo’n lading g. Maar dit soort uitspraken moeten wel kunnen, zijn prima oké. Want ja ze is lekker, ze laat een man niet onberoerd. Uitspraken die hier staan.
  Dat het hier een kind betreft, want ja 15 is minderjarig, dat lijkt geen issue te zijn. Het feit dat een leeftijdsgrens ineens niet belangrijk is en er geen waarde aan gehecht wordt vind ik zeker storend. We hebben afgesproken om deze groep oa te beschermen. Ze mogen ook niet stemmen ect. En andersom mogen volwassenen wel zo met kinderen omgaan, en ze op deze manier mikpunt te maken in een discussie is schaamtelijk. Mer alle discussies die gaande zijn moeten we toch op zijn minst staan voor het niet maken van onze volwassen grappen/grollen en meningsuitingen over de ruggen van kinderen. Dat getuigt van een complete incompetentie om een kind te gebruiken voor jou doeleinden.

 47. Rene

  Dit heeft toch niets met rechts of links te maken? Dit heeft iets met de slimheid van de slimste mens te maken. Die is een beetje stuk of zo. Maar wel een steuntje in de rug van de pedofielenvereniging.nl… en volledig respectloos…

 48. Pieterburen

  Sander, weet dat je altijd welkom bent voor een behandeling in de besloten inrichting bij ons in Pieterburen!

 49. joost

  Deze narcist Schimmelpenninck, moet direct van onze Nederlandse TV af.

  Middels zijn vieze opmerking over een prinses van oranje, een meisje van 15 jaar, die hij “de lekkerste”vindt, geeft hij blijk van een soort pedofilie waar ik niet van hou. Bovendien is het onbeleefd en stijlloos.
  Ook zijn seksistische opmerkingen over mevr. Vlaardingerbroek van de partij de FVD vind ik echt schandalig.
  Als presentator vond men hem in opinies de allerslechtste, nu is hij ook nog eens een viezerik.
  Weg met die man van onze TV.

 50. Jaap

  Sander mag zeggen wat hij wil maar dan moet hij ook kritiek verdragen.
  Van Sander mag rechts niets zeggen of vinden. Dom en ijdel ventje.

 51. arie

  Het kan alleen in Nederland, dat een soort pedofiel TV programma’s presenteert.

 52. Jaap

  Boomsma waar blijf je nu?

 53. Stichting Martijn.

  Wat heeft ie verkeert gezegd?

 54. Ron

  Walgelijk. Dit krijgt nog wel een staartje.

 55. Stichting Martijn.

  Wat heeft ie verkeert gezegd? 😜

 56. Stichting Martijn.

  Nee grapje, hij blijft in mijn ogen enorm pervers die Sander!

 57. Dirk

  Het is heel dom van die Schimmelpenninck, om nu mensen te veroordelen die zijn opmerkingen over een meisje van 15 en ook nog prinses is, vies en pedofielachtig vinden.

  Schimmelpenninck vindt n.l. dat het mensen zijn die hem een linkse ploert vinden en dit vooral gezegd wordt door mensen die rechts zijn.
  Als we die kant opgaan gaat het helemaal fout in dit land.
  Als je iemand dus wil corrigeren, of je bent het niet met hem/haar eens,krijg je als antwoord dat je links of recht bent en daarom je mening niet telt..

  Die Schimmelpenninck is een héle fout gozer.

  Tja hij werkt bij de NPO, maar we weten toch allen dat je daar alleen maar aan de bak komt als je een socialist bent. Die hele NPO bestaat uit linkse mensen.

 58. J. Bloemheuvel

  Waarom die verwondering over dit, m.i.
  minderwaardige minkukeltje?
  Bekijk het ding goed en er moet je toch
  wel een gevoel VAN mededogen bekruipen
  bij het trieste figuur.

 59. Edward Brongersma

  Tijd voor de Edward Brongersma-bokaal!

 60. Bennieblind

  Wat een drukte Trump zou hier jaloers van worden van die aandacht. Nog een jaartje wachten en dan is het legaal. Voorlopig denken we het alleen nog maar. Go sander

 61. raam

  jammer!
  hypocriet ten top

  In de krant staan SEX advertentiessssssssssssssss

  Als een medewerker van de krant een raambordeel vergunning op zijn naam heeft

  er niets mee doet

  wordt hij ontslagen door de rechter mevrouw T.

  na 35 jaar keihard werken

  Sander

  niet reageren

  een collega bij die KRANT zei in

  afrika kon ik krijgen wat ik wil

  hypocriet,

  Sander mag ik erbij zijn als je in gesprek gaat met deze hypocrieten..

  ik weet zeker dat je het niet zo hebt bedoled, kennis/visie heb ik

  jammer!!!!!!!!!

 62. Fidan

  De opmerking de lekkerste zegt men niet over een 15 jarige, maar arrogant klopt. Op iedere foto staat zij met een arrogante kop. Het lijkt mij geen leuk meisje😚

 63. Jk

  Ongehoord sexistisch en vrouwonvriendelijk en minderwaardige texten braakt deze man uit. Wat een vrouwbeeld houdt deze man erop na. Dit is geen satire meer. Alleen omdat hij links is wordt dit getolereeerd. Hij is typisch het soort man die past in de doelgroep van Epstein. Uit zijn taalgebruik en woordkeuze blijkt dat hij tot zelfde dingen in staat is als Prins Andrew als hem de mogelijkheden daartoe geboden worden. Hij is sexueel literair recidivist. Mensen die hem vergoeilijken en Vlaardingebroek afvallen zien intelligente knappe jonge vrouwen nog steeds als sexobjecten en zijn pervers.

 64. Louise

  Sander Schimmelpenninck, vind ik een klein, te ijdel, opportunistisch en vies mannetje die mensen met een andere mening de maat neemt (ze dan dom, rechts enz.). Zijn uitspraken over Alexia zijn discutabel en geven een inkijkje in het ziekelijk brein van deze dubbele moraalridder.

 65. Yuwan

  Je moet kinderen met rust laten, zeker als je al 36 bent. Dat ze zelf Tiktok filmpjes opneemt is geen reden om zo over haar te praten.

 66. Geirriteerde Boris

  Dit is misschien een mannenbrein die praat, maar af en toe zie ik wel eens een minderjarig meisje lopen (denk 13-16 oid) waarvan ik denk, later word dat een hartenbreker. Ben ik dan ook een pedofiel?

  Jullie moeten niet zo overdrijven

 67. Alfons

  Op1 ontsla die ……….

 68. Alfons

  Wat denk je vsn Welmoed……..

 69. Matthijs Zelf.

  Vies ventje die Schimmelpik.

 70. Onze Held Geert

  Schimmelpiel is een arrogante over het paard getilde zak.
  Alexia is zeker de mooiste, dat heeft hij goed gezien.
  En dat heeft niets met dom rechts te maken.
  Trouwens, liever dom rechts dan terroristisch links !!

 71. Lonny

  Die grap van Sander is de VI/Derksen-“zwart Piet”-grap van de NPO !

  Oftewel: het is een foute grap, maar hij moet wel kunnen.

  En anders had Theo Maassen of Hans Teeuwen wel zo’n zelfde grap over het Koningshuis gemaak! En zéker Teeuwen “kent” de Oranjes goed (Industry Of Love, remember?).

 72. Jaapww

  Moet ook kunnen maar dan moet je ook kritiek over vorm en inhoud van opmerking kunnen verdragen en niet afdoen met dooddoener dom rechts

 73. Greving

  Wie zonder zonde is, werpen de eerste steen.

 74. Rita

  Klein van stuk en klein van geest, dat is Sander. Dag vieze Sander ga maar snel terug naar Twente zak hooi.

 75. Ton Beek

  Als je als criticaster dom rechts bent, dan alle niet criticasters dus blijkbaar pedofiel, ofwel efebofiel. Ja ik wist ook wel, er is iets mis met linkse mensen

 76. Peter

  Achteraf makkelijk praten dat het een grap zou zijn geweest.
  Echter op het moment zelf kwam het er zeer gemeend uit.
  Ga U schamen en bied Uw excuses aan namens de gehele bevolking.

  Als je het over mijn kleindochter had gezegd weet ik zeker dat mijn zoon maatregelen zou treffen.

 77. Wilfred Degens

  Adellijke families hechten zeer veel waarde aan hun bloedspreuk: “Noblesse oblige”. Opvoeding in juist de eigenschappen, gedragingen en uitingen moeten elkaar herkennen in wat wel en niet bij hun bloed past. Daarom is deze oudste telg bedenkelijk ver van zijn boom gevallen oiv de show en burgerlijke glamour. Hij laat zich gaan in alles wat de maatstaven van de neauveau riche drijft. Dit heet; adel in verval. Ben benieuwd of Sander na 10 jaar nog op deze tour vermeld wordt in het rode boek. Zijn taalgebruik is vrij plotseling plebee”ers stijl. Ik vermoed dat dit oiv zijn porsonal couch is. (zijn mannetjesmaker)

 78. anna

  BREAKING NEWS BREAKING NEWS BREAKING NEWS:::

  SANDER SCHIMMELPENNIkS VALT OP MINDERJARIGE MEISJES????

  Grachtengordel kakker! Bah! Bah! Bah!

  Maar echt serieus, Wie is hij eigenlijk dat hij denkt alles maar hardop te kunnen zeggen??

 79. anoniem

  Hoewel ik domlinks ben vond ik zijn uitspraak ook niet zo sjiek.. :-)

 80. Pistolen Paultje

  Sander heeft helemaalgelijk!!!
  Aldie schreuuwer zitten dagelijks op pornpics naar teens te zoeken, Sander zegt het gewoon, en hij heeft GROOT gelijk.
  Ze is inderdaad “een lekker ding”, vroeger (jaren 70/80) mocht dat gewoon!!!.
  Wat zijn we toch een preuts hypocriet zooitje geworden BAH…..

 81. richard

  Een totaal niveauloos, dom, pervers, mens. En dat is dan hoofdredacteur van een opgeblazen blad over rijken, en ook nog presentator van een serieus programma. Als hij beide functies aanhoudt, neem ik niemand in de hele mediawereld nog serieus. Normale mensen zijn namelijk zowel intelligenter, als beter opgeleid en vooral van een veel hoger niveau dan dit over het paard getilde plebs van adel.

 82. Pietertje

  Wat een bekrompen wereld. Vrijwel alle modellen worden al vanaf 15- jarige leeftijd hevig geseksualiseerd afgebeeld teneinde het volgende massa product te verkopen en we vinden het allemaal prima, velen zelfs geweldig. Maar nu het gaat om iemand waarvan we 100% zeker kunnen weten dat ze 15 is, is iemand die haar en lekker ding noemt virtueel meteen pedofiel.

  Het leuke is dat 18 een relatief arbitraire webbedrijf is die wij als mensen hebben vastgesteld. Relatief, want voor het aangaan van serieuze relaties mag van een 18- jarige verwacht worden dat die daar redelijkerwijs me om kan gaan, en hormonale 15- jarige is dan wat eenvoudiger te beïnvloeden. Dat we daarom seks met minderjarigen strafbaar maken lijkt me logisch. Maar laten we alsjeblieft niet doen alsof die 18 jaar ook de grens is waarop wij, op een zuiver biologisch niveau, iemand qua uiterlijk aantrekkelijk of onaantrekkelijk kunnen vinden. Zo scherp is die lijn niet, zoals de modellenwereld ook duidelijk laat zien.

 83. Pietertje

  Excuus, mijn telefoon heeft waar ik leeftijd bedoelde kennelijk het woord webbedrijf geplaatst… kennelijk…

 84. Brabants boerke

  Waar is Arie Boomsma nu? Oo, die zal vast zitten
  bellen met adverteerders om de reclame rondom
  op1 te staken. Dit wat die Sander doet kan echt
  niet, maarja dat kan hij niet weten. Hij is niet
  zo’n helder licht. Dat kan je wel opmaken aan zijn
  lompe opmerkingen. Snap niet wat ze bij
  op1 doen met die Sander. Denkt dat hij heel wat is
  ja goed voor de Efteling in het sprookjes bos.
  Bij de andere kabouters.

 85. Anneke de jong

  Blij van die prinses af oke

 86. anoniem

  Nederland bevindt zich in een politieke identiteitscrisis, wanneer rechtse onwellevendheid links gevonden wordt.. :-)

 87. Samantha

  Suckerpunch, de enige en de echte
  vr 31 jul 2020 om 8:16
  en
  Suckerpunch, de enige en de echte
  vr 31 jul 2020 om 8:17

  Alsjeblieft niet overdrijven. Ik geloof best dat hij bekritiseerd wordt maar de podcast-uitspraken in kwestie zijn geen misdrijven. En uiteindelijk is het ook nog eens bedoeld als compliment en niet als belediging.

 88. Perry

  Vuile viezerik
  Pedofilie moet zwaarder bestraft worden.

 89. boswachter

  @perry: waarom dat schelden?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.