‘Enorme viezerik’ Sander reageert op Alexia-rel

Sander Schimmelpenninck, een van de presentatoren van omroep WNL, wil niet al te veel zeggen over de mediarel die is ontstaan na zijn buitengewoon discutabele uitspraken over prinses Alexia. Dat is te zien op Twitter. De 36-jarige Sander, hoofdredacteur van Quote en een van de Op1-sterren, noemt Alexia in zijn podcast het ‘lekkerste’ prinsesje van de Oranjes. En dat terwijl ze vorige maand haar 15e verjaardag heeft gevierd. Veel mensen vinden Sander daarom een enorme smeerpijp.

Sander krijgt op sociale media enorm veel kritiek. “Vuile viezerik, het prinsesje is 15“, klinkt het bijvoorbeeld. En: “Sorry Sander, neem dit alsjeblieft terug… Dit kan echt niet over een minderjarig meisje!

Columnist Jan Dijkgraaf noemt Sander een ‘efobofiel’. “Voor het geval je dat woord niet kent: een efebofiel is iemand die zich seksueel aangetrokken voelt tot minderjarigen vanaf 15 jaar. Was Alexia een paar jaar jonger, dan was je een pedofiel.

RTL Nieuws-sterjournalist Koen de Regt vindt het walgelijk. “‘De Lekkerste’. My God. Ze is 15. VIJFTIEN.

Dan springt WNL-collega Elif Isitman in de bres voor Sander. “Vrijheid van meningsuiting is ook het recht op bullshit spuien en ‘ongepaste’ grappen maken en geldt voor iedereen“, zegt ze.

Koen de Regt daarop: “Gaat dit over de ‘lekkerste’-uitspraak van Sander? Hij mag het zeggen van mij. Vrijheid van meningsuiting to the max. Maar de consequentie is wel dat ik hem een enorme viezerik vind. En een zak, omdat dit niet alleen goor is ten opzichte van Alexia, maar ook nog eens gemeen richting haar zusjes.”

Forum voor Democratie-lid Eva Vlaardingerbroek, die in dezelfde podcast ook seksistisch wordt benaderd door Sander, zegt: “Het feit dat Alexia 15 jaar oud is, lijkt Graaf Schimmelpenninck niet te deren. Hij noemt haar daarna ook nog even arrogant, omdat het kan. Helemaal onbegrijpelijk wordt het wanneer Reesema vervolgens begint over de ‘harde’ dingen die de prinsessen te horen krijgen. De hypocrisie spat er vanaf.

Sportpresentator Koert Westerman: “Eens kijken wie het voortouw neemt om alle adverteerders rondom Op1 zich terug te laten trekken na de opmerkingen van Sander Schimmelpenninck. Mijn gok: niemand.

Opiniemaker Stella Bergsma: “De kritiek van Eva Vlaardingerbroek snijdt houdt. Nou doet Sander Schimmelpenninck op zich over iedereen badinerend, maar dat hele studenti-seksisme, ik vind het ook sleets en storend.”

Sander reageert

De uitspraken van Sander werden gisteren opgepikt door deze site en haalden daarna onder meer RTL Boulevard en Shownieuws. “Goed moment om deze column nog maar eens te delen“, reageert hij.

Sander verwijst naar de column die hij begin dit jaar schreef na de rel over zijn seksistische uitspraken over Yolanthe Cabau, overigens in dezelfde podcast. “De gretigheid van bepaalde roddelpers en twitteraars bij het uitvergroten van mijn grap (…) valt onmogelijk los te zien van hun rechtspopulistische achterban, die mijn bloed wel kan drinken“, stelde hij daarin.

En: “Dat niet langer de context, maar de politieke kleur van de maker bepalend is voor de vraag of een grap kan, lijkt me geen winst.

Oftewel: Sander vindt mensen die kritiek hebben op zijn Alexia-grap ‘domrechts’. “Na alle gratis reclame van de gehele domrechtse zuil is er vandaag weer een nieuwe aflevering van de podcast“, meldt hij nu op Twitter.

Mensen die kritiek op hem uiten, waaronder bovengenoemde Koert Westerman en Stella Bergsma, worden ook verweten ‘domrechts’ te zijn. “Heb je ook geluisterd? Of klets je je domrechtse tijdlijn na?“, zegt hij tegen hem.

En tegen haar: “Misschien moet jij, net als de gehele domrechtse zuil die je nablaat, gewoon eens luisteren.

Lees ook: Sander Schimmelpenninck: ‘Alexia lekkerste prinsesje’ (gisteren)

Foto: VPRO

89 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
boswachter
augustus 1, 2020 01:28

@perry: waarom dat schelden?

Gast
Perry
augustus 1, 2020 00:29

Vuile viezerik
Pedofilie moet zwaarder bestraft worden.

Gast
Samantha
juli 31, 2020 22:54

Suckerpunch, de enige en de echte
vr 31 jul 2020 om 8:16
en
Suckerpunch, de enige en de echte
vr 31 jul 2020 om 8:17

Alsjeblieft niet overdrijven. Ik geloof best dat hij bekritiseerd wordt maar de podcast-uitspraken in kwestie zijn geen misdrijven. En uiteindelijk is het ook nog eens bedoeld als compliment en niet als belediging.

Gast
anoniem
juli 31, 2020 18:52

Nederland bevindt zich in een politieke identiteitscrisis, wanneer rechtse onwellevendheid links gevonden wordt.. :-)

Gast
Anneke de jong
juli 31, 2020 18:26

Blij van die prinses af oke

Gast
Brabants boerke
juli 31, 2020 17:26

Waar is Arie Boomsma nu? Oo, die zal vast zitten
bellen met adverteerders om de reclame rondom
op1 te staken. Dit wat die Sander doet kan echt
niet, maarja dat kan hij niet weten. Hij is niet
zo’n helder licht. Dat kan je wel opmaken aan zijn
lompe opmerkingen. Snap niet wat ze bij
op1 doen met die Sander. Denkt dat hij heel wat is
ja goed voor de Efteling in het sprookjes bos.
Bij de andere kabouters.

Gast
Pietertje
juli 31, 2020 17:12

Excuus, mijn telefoon heeft waar ik leeftijd bedoelde kennelijk het woord webbedrijf geplaatst… kennelijk…

Gast
Pietertje
juli 31, 2020 17:10

Wat een bekrompen wereld. Vrijwel alle modellen worden al vanaf 15- jarige leeftijd hevig geseksualiseerd afgebeeld teneinde het volgende massa product te verkopen en we vinden het allemaal prima, velen zelfs geweldig. Maar nu het gaat om iemand waarvan we 100% zeker kunnen weten dat ze 15 is, is iemand die haar en lekker ding noemt virtueel meteen pedofiel.

Het leuke is dat 18 een relatief arbitraire webbedrijf is die wij als mensen hebben vastgesteld. Relatief, want voor het aangaan van serieuze relaties mag van een 18- jarige verwacht worden dat die daar redelijkerwijs me om kan gaan, en hormonale 15- jarige is dan wat eenvoudiger te beïnvloeden. Dat we daarom seks met minderjarigen strafbaar maken lijkt me logisch. Maar laten we alsjeblieft niet doen alsof die 18 jaar ook de grens is waarop wij, op een zuiver biologisch niveau, iemand qua uiterlijk aantrekkelijk of onaantrekkelijk kunnen vinden. Zo scherp is die lijn niet, zoals de modellenwereld ook duidelijk laat zien.

Gast
richard
juli 31, 2020 17:03

Een totaal niveauloos, dom, pervers, mens. En dat is dan hoofdredacteur van een opgeblazen blad over rijken, en ook nog presentator van een serieus programma. Als hij beide functies aanhoudt, neem ik niemand in de hele mediawereld nog serieus. Normale mensen zijn namelijk zowel intelligenter, als beter opgeleid en vooral van een veel hoger niveau dan dit over het paard getilde plebs van adel.

Gast
Pistolen Paultje
juli 31, 2020 17:01

Sander heeft helemaalgelijk!!!
Aldie schreuuwer zitten dagelijks op pornpics naar teens te zoeken, Sander zegt het gewoon, en hij heeft GROOT gelijk.
Ze is inderdaad “een lekker ding”, vroeger (jaren 70/80) mocht dat gewoon!!!.
Wat zijn we toch een preuts hypocriet zooitje geworden BAH…..

Gast
anoniem
juli 31, 2020 16:49

Hoewel ik domlinks ben vond ik zijn uitspraak ook niet zo sjiek.. :-)

Gast
anna
juli 31, 2020 16:12

BREAKING NEWS BREAKING NEWS BREAKING NEWS:::

SANDER SCHIMMELPENNIkS VALT OP MINDERJARIGE MEISJES????

Grachtengordel kakker! Bah! Bah! Bah!

Maar echt serieus, Wie is hij eigenlijk dat hij denkt alles maar hardop te kunnen zeggen??

Gast
Wilfred Degens
juli 31, 2020 16:12

Adellijke families hechten zeer veel waarde aan hun bloedspreuk: “Noblesse oblige”. Opvoeding in juist de eigenschappen, gedragingen en uitingen moeten elkaar herkennen in wat wel en niet bij hun bloed past. Daarom is deze oudste telg bedenkelijk ver van zijn boom gevallen oiv de show en burgerlijke glamour. Hij laat zich gaan in alles wat de maatstaven van de neauveau riche drijft. Dit heet; adel in verval. Ben benieuwd of Sander na 10 jaar nog op deze tour vermeld wordt in het rode boek. Zijn taalgebruik is vrij plotseling plebee”ers stijl. Ik vermoed dat dit oiv zijn porsonal couch is. (zijn mannetjesmaker)

Gast
Peter
juli 31, 2020 16:02

Achteraf makkelijk praten dat het een grap zou zijn geweest.
Echter op het moment zelf kwam het er zeer gemeend uit.
Ga U schamen en bied Uw excuses aan namens de gehele bevolking.

Als je het over mijn kleindochter had gezegd weet ik zeker dat mijn zoon maatregelen zou treffen.

Gast
Ton Beek
juli 31, 2020 15:54

Als je als criticaster dom rechts bent, dan alle niet criticasters dus blijkbaar pedofiel, ofwel efebofiel. Ja ik wist ook wel, er is iets mis met linkse mensen

Gast
Rita
juli 31, 2020 15:27

Klein van stuk en klein van geest, dat is Sander. Dag vieze Sander ga maar snel terug naar Twente zak hooi.

Gast
Greving
juli 31, 2020 15:12

Wie zonder zonde is, werpen de eerste steen.

Gast
Jaapww
juli 31, 2020 14:06

Moet ook kunnen maar dan moet je ook kritiek over vorm en inhoud van opmerking kunnen verdragen en niet afdoen met dooddoener dom rechts

Gast
Lonny
juli 31, 2020 14:01

Die grap van Sander is de VI/Derksen-“zwart Piet”-grap van de NPO !

Oftewel: het is een foute grap, maar hij moet wel kunnen.

En anders had Theo Maassen of Hans Teeuwen wel zo’n zelfde grap over het Koningshuis gemaak! En zéker Teeuwen “kent” de Oranjes goed (Industry Of Love, remember?).

Gast
Onze Held Geert
juli 31, 2020 13:24

Schimmelpiel is een arrogante over het paard getilde zak.
Alexia is zeker de mooiste, dat heeft hij goed gezien.
En dat heeft niets met dom rechts te maken.
Trouwens, liever dom rechts dan terroristisch links !!

Gast
Matthijs Zelf.
juli 31, 2020 13:16

Vies ventje die Schimmelpik.

Gast
Alfons
juli 31, 2020 13:02

Wat denk je vsn Welmoed……..

Gast
Alfons
juli 31, 2020 12:59

Op1 ontsla die ……….

Gast
Geirriteerde Boris
juli 31, 2020 12:51

Dit is misschien een mannenbrein die praat, maar af en toe zie ik wel eens een minderjarig meisje lopen (denk 13-16 oid) waarvan ik denk, later word dat een hartenbreker. Ben ik dan ook een pedofiel?

Jullie moeten niet zo overdrijven

Gast
Yuwan
juli 31, 2020 12:50

Je moet kinderen met rust laten, zeker als je al 36 bent. Dat ze zelf Tiktok filmpjes opneemt is geen reden om zo over haar te praten.

Gast
Louise
juli 31, 2020 12:21

Sander Schimmelpenninck, vind ik een klein, te ijdel, opportunistisch en vies mannetje die mensen met een andere mening de maat neemt (ze dan dom, rechts enz.). Zijn uitspraken over Alexia zijn discutabel en geven een inkijkje in het ziekelijk brein van deze dubbele moraalridder.

Gast
Jk
juli 31, 2020 12:18

Ongehoord sexistisch en vrouwonvriendelijk en minderwaardige texten braakt deze man uit. Wat een vrouwbeeld houdt deze man erop na. Dit is geen satire meer. Alleen omdat hij links is wordt dit getolereeerd. Hij is typisch het soort man die past in de doelgroep van Epstein. Uit zijn taalgebruik en woordkeuze blijkt dat hij tot zelfde dingen in staat is als Prins Andrew als hem de mogelijkheden daartoe geboden worden. Hij is sexueel literair recidivist. Mensen die hem vergoeilijken en Vlaardingebroek afvallen zien intelligente knappe jonge vrouwen nog steeds als sexobjecten en zijn pervers.

Gast
Fidan
juli 31, 2020 12:12

De opmerking de lekkerste zegt men niet over een 15 jarige, maar arrogant klopt. Op iedere foto staat zij met een arrogante kop. Het lijkt mij geen leuk meisje😚

Gast
raam
juli 31, 2020 12:10

jammer!
hypocriet ten top

In de krant staan SEX advertentiessssssssssssssss

Als een medewerker van de krant een raambordeel vergunning op zijn naam heeft

er niets mee doet

wordt hij ontslagen door de rechter mevrouw T.

na 35 jaar keihard werken

Sander

niet reageren

een collega bij die KRANT zei in

afrika kon ik krijgen wat ik wil

hypocriet,

Sander mag ik erbij zijn als je in gesprek gaat met deze hypocrieten..

ik weet zeker dat je het niet zo hebt bedoled, kennis/visie heb ik

jammer!!!!!!!!!

Gast
Bennieblind
juli 31, 2020 12:00

Wat een drukte Trump zou hier jaloers van worden van die aandacht. Nog een jaartje wachten en dan is het legaal. Voorlopig denken we het alleen nog maar. Go sander

Gast
Edward Brongersma
juli 31, 2020 11:43

Tijd voor de Edward Brongersma-bokaal!

Gast
J. Bloemheuvel
juli 31, 2020 11:42

Waarom die verwondering over dit, m.i.
minderwaardige minkukeltje?
Bekijk het ding goed en er moet je toch
wel een gevoel VAN mededogen bekruipen
bij het trieste figuur.

Gast
Dirk
juli 31, 2020 11:39

Het is heel dom van die Schimmelpenninck, om nu mensen te veroordelen die zijn opmerkingen over een meisje van 15 en ook nog prinses is, vies en pedofielachtig vinden.

Schimmelpenninck vindt n.l. dat het mensen zijn die hem een linkse ploert vinden en dit vooral gezegd wordt door mensen die rechts zijn.
Als we die kant opgaan gaat het helemaal fout in dit land.
Als je iemand dus wil corrigeren, of je bent het niet met hem/haar eens,krijg je als antwoord dat je links of recht bent en daarom je mening niet telt..

Die Schimmelpenninck is een héle fout gozer.

Tja hij werkt bij de NPO, maar we weten toch allen dat je daar alleen maar aan de bak komt als je een socialist bent. Die hele NPO bestaat uit linkse mensen.

Gast
Stichting Martijn.
juli 31, 2020 11:34

Nee grapje, hij blijft in mijn ogen enorm pervers die Sander!

Gast
Stichting Martijn.
juli 31, 2020 11:30

Wat heeft ie verkeert gezegd? 😜

Gast
Ron
juli 31, 2020 11:28

Walgelijk. Dit krijgt nog wel een staartje.

Gast
Stichting Martijn.
juli 31, 2020 11:28

Wat heeft ie verkeert gezegd?

Gast
Jaap
juli 31, 2020 11:26

Boomsma waar blijf je nu?

Gast
arie
juli 31, 2020 11:25

Het kan alleen in Nederland, dat een soort pedofiel TV programma’s presenteert.

Gast
Jaap
juli 31, 2020 11:24

Sander mag zeggen wat hij wil maar dan moet hij ook kritiek verdragen.
Van Sander mag rechts niets zeggen of vinden. Dom en ijdel ventje.

Gast
joost
juli 31, 2020 11:22

Deze narcist Schimmelpenninck, moet direct van onze Nederlandse TV af.

Middels zijn vieze opmerking over een prinses van oranje, een meisje van 15 jaar, die hij “de lekkerste”vindt, geeft hij blijk van een soort pedofilie waar ik niet van hou. Bovendien is het onbeleefd en stijlloos.
Ook zijn seksistische opmerkingen over mevr. Vlaardingerbroek van de partij de FVD vind ik echt schandalig.
Als presentator vond men hem in opinies de allerslechtste, nu is hij ook nog eens een viezerik.
Weg met die man van onze TV.

Gast
Pieterburen
juli 31, 2020 11:13

Sander, weet dat je altijd welkom bent voor een behandeling in de besloten inrichting bij ons in Pieterburen!

Gast
Rene
juli 31, 2020 11:09

Dit heeft toch niets met rechts of links te maken? Dit heeft iets met de slimheid van de slimste mens te maken. Die is een beetje stuk of zo. Maar wel een steuntje in de rug van de pedofielenvereniging.nl… en volledig respectloos…

Gast
Nina
juli 31, 2020 11:04

Massaal springen we in de bres voor Sander. Hem seksuele voorkeuren naar zijn hoofd slingeren kan niet. Ik ben het daar zeker mee eens, je mag iemand niet zomaar iets noemen met xo’n lading g. Maar dit soort uitspraken moeten wel kunnen, zijn prima oké. Want ja ze is lekker, ze laat een man niet onberoerd. Uitspraken die hier staan.
Dat het hier een kind betreft, want ja 15 is minderjarig, dat lijkt geen issue te zijn. Het feit dat een leeftijdsgrens ineens niet belangrijk is en er geen waarde aan gehecht wordt vind ik zeker storend. We hebben afgesproken om deze groep oa te beschermen. Ze mogen ook niet stemmen ect. En andersom mogen volwassenen wel zo met kinderen omgaan, en ze op deze manier mikpunt te maken in een discussie is schaamtelijk. Mer alle discussies die gaande zijn moeten we toch op zijn minst staan voor het niet maken van onze volwassen grappen/grollen en meningsuitingen over de ruggen van kinderen. Dat getuigt van een complete incompetentie om een kind te gebruiken voor jou doeleinden.

Gast
pieter baan
juli 31, 2020 11:00

wat een niveau hier weer. Als dit een doorsnee van ons land is schaam ik mij diep.

Gast
Arie B
juli 31, 2020 10:55

Van Pauw naar deze man op de late avond. Pijnlijk.

Gast
Russian
juli 31, 2020 10:49

Ik mag dan domrechts zijn. Alleen Stella Bergsma daar ook toerekenen gaat veels te ver, want wij hebben gemiddeld niet meer dan een soa.

Gast
Hipster
juli 31, 2020 10:49

Weer zo’n talentloze kakker die een podium krijgt.

T is nog een smeerlap ook !!

Gast
ed
juli 31, 2020 10:36

@elif:net zoals bij Johan Derksen. Die heeft ook alle begrip gekregen.

Gast
AidemediA
juli 31, 2020 10:35

Het gaat hier over een uitspraak over een jong meisje van 15. Die zichzelf overigens niet kan verdedigen tegen de uitspraak van S. Schimmelpenninck. Zij en haar ouders vallen namelijk onder ministeriële verantwoordelijkheid. Schaamteloze uitspraak van een linkse oproerkraaier. Ga zo door NPO, jullie heffen je zelf op deze manier snel op.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen