Quote-Sander ‘doet huiliehuilie’ in Volkskrant-column

Geplaatst op ma 20 jan 2020 om 11:00

Waar zijn podcastmaatje Jaap Reesema braaf zijn excuses maakte voor hun seksistische gebrabbel over Yolanthe Cabau, blijft Sander Schimmelpenninck hoogst verontwaardigd over de felle kritiek op hun walgelijke praatjes. Sterker nog: hij heeft er zijn hele, wekelijkse Volkskrant-column aan gewijd. Hij kruipt volledig in de slachtofferrol en stelt dat hij puur onder vuur ligt, omdat ‘domrechtse’ mensen elke stok aangrijpen om hem mee te slaan. Eigenlijk álles wat kritiek op hem uit is ‘domrechts’.

Quote-hoofdredacteur en Op1-presentator Schimmelpenninck: “De gretigheid van bepaalde roddelpers en twitteraars bij het uitvergroten van mijn grap over een niet nader te noemen bekende mevrouw, valt onmogelijk los te zien van hun rechtspopulistische achterban, die mijn bloed wel kan drinken.

Hij vindt het een zorgwekkende situatie. “Dat niet langer de context, maar de politieke kleur van de maker bepalend is voor de vraag of een grap kan, lijkt me geen winst.”

Dat niet-FvD-stemmers, die hij ‘domrechts’ noemt, hun seksistische praatjes over Cabau (‘vroeger was ze rukmateriaal, nu lijkt ze op een kat met Down’) óók niet door de beugel vinden kunnen, lijkt er niet in te gaan bij Schimmelpenninck.

Sander vs Guido

Ook zijn criticaster Guido den Aantrekker verweet hij Forum te stemmen. De Story-baas, die in werkelijkheid CDA zegt te stemmen, vindt de column van Schimmelpenninck één ‘huilie-huilie-verhaal’.

Den Aantrekker: “Je eigen column vullen met huiliehuilie over jezelf; word eens een vent, Sander Schimmelpenninck. Je maakte een domme opmerking, kreeg daar tegengas op, iedereen deed zijn plasje erover en klaar nu. Volgende keer graag weer een vlammende column over een boeiend onderwerp. Doe je veel beter.

Schimmelpenninck: “Het is prima dat je je aangesproken voelt, Guido.

Den Aantrekker: “Don’t flatter yourself, amice – nog geen komma. Je bent best ver gekomen met je koddige praatjes, verpruts het niet. Doe eens relaxt en wend je talent aan voor iets verheffenders dan het fysiek beledigen van starlets, en het ageren tegen mensen met een andere mening. Knuffel, G.

Schimmelpenninck: “Onze podcast hoort na drie maanden bij de best beluisterde van het land, jonge mensen snappen het medium en de context gelukkig wél. Mensen onder de 35 kennen mij niet van tv, maar van de podcast. Jouw analoge mening interesseert me dus niet zo gek veel.

Den Aantrekker: “Gefeliciteerd, hoor. Maar dat was volgens mij niet echt de topic. Als je een chihuahua genoeg hondenkoekjes geeft kan ie ook snel kunstjes. Da’s iets anders dan een carrière. Meende dat je ambities verder reikten dan een puberpodcast. Ik ga nog wat kolen op het vuur gooien, ciao!

Context

Dat Schimmelpenninck steeds verwijst naar de context waarin de seksistische uitspraken zijn gedaan, is volgens RTL-journalist Koen de Regt vrij lachwekkend. Hij luisterde op verzoek van Schimmelpenninck de hele podcast en kon daarna maar één conclusie trekken.

De Regt: “Geluisterd. Zoals je zelf al constateert: je bent inderdaad ‘heel erg verschrikkelijk over haar’. Het Telegraaf-artikel klopte, de context dat ze ‘snoepje van de week’ was ontbrak. Maar dat maakt niet zoveel uit. Het zijn denigrerende opmerkingen. Dat mag. Maar wees dan ook een vent en geef het toe als er gezeik over komt. En niet gaan doen alsof iemand liegt als ie letterlijk optikt wat je gezegd hebt.

Lees ook:
Op1-ster Sander zeer vrouwonvriendelijk over Yolanthe (woensdag)
Sander boycot Shownieuws na kritische berichtgeving (woensdag)
Op1-Sander: ‘Guido den Aantrekker is Baudet-stemmer!’ (woensdag)
Quote-Sander en VI-Celine in clinch over Yolanthe (vrijdag)
Op1-Sander weigert excuses, podcastmaatje Jaap niet (vrijdag)
Ruud de Wild: ‘Sander Schimmelpenninck wil aandacht’ (zaterdag)

Foto: NPO, YouTube
50 Reacties op “Quote-Sander ‘doet huiliehuilie’ in Volkskrant-column”


 1. rooie Rinus

  Je kan ook ‘kneiterlinks’ zijn om een hekel te hebben aan deze omhooggevallen dwerg?

 2. Gogo

  Vreemd dat hij dit linkt aan politieke voorkeur. Wat heeft dat er nou weer mee te maken.

 3. Fenna

  Sander Schimmelpenninck is een klein, zielig en waarschijnlijk impotent naar mannetje (het is zeker geen vent).

 4. rooie Rinus

  De Dolf Jansen van de Quote.

 5. Denk-na

  MC bevestigt met dit artikel dat Sander Schimmelpenninck gelijk heeft.
  Overigens, MC heeft nooit een kwestie gemaakt van de uitspraken van Johan Derksen. Misschien omdat die Derksen voornamelijk leeghoofden-café-volk als aanhang heeft? En dat is toevallig de meerderheid in NL: voetbalsupporters, vreugdevuur stokers, Toppers hijgers etc.

 6. NPO kijker1

  Sander

  Je kan beter je mond houden. Zeker op twitter

  Al de RTL, PVV en FvD tokkies/trollen kunnen alleen maar schelden.

 7. Sander

  Laten we niet vergeten dat Sander poeslief bij Baudet op de koffie ging.

  Hypocriet

  https://m.youtube.com/watch?v=MYDHM3rcZVQ – Sander langs bij Baudet

 8. Sjaak

  Snap niet dat linkse mensen critici vaak als dom of domrechts wegzetten. Komt dat door hun kleine ego of omdat ze weten dat ze ongelijk hebben?

 9. Mediamaatje

  Ha ha, ik mag die Aantrekker wel. Hij heeft volkomen gelijk.

 10. Suzy Wang

  Sander for President!

 11. Rt

  Sander is slim en sociaal dom.

 12. Benco Dillink

  Kern van waarheid. Maakt links een “grap” (meestal ten koste van anderen) lacht de hele kliek keihard mee, ook in de “talk” shows wordt het humor gehalte kunstmatig nog wat opgehoogd. Geen BN’r te bekennen met maar een greintje, toefje bagatalisatie!

 13. Sausje

  Dus de grote Pauw( wat een gemis) is vervangen door o.a. deze droeftoeter.
  Het gooien op politieke voorkeur is erg triest, als die donker was gooide die het op racisme.

 14. kijkersnpo

  Hij zit inderdaad op een kussentje bij NPO1. Beter..

 15. Net5 - Lindatv

  Haha…die jongen weet dus niet eens het verschil tussen links en rechts…lol

 16. B

  Sander heeft gelijk .

 17. Prince

  Je kan mensen alleen maar dom vinden als je dat kan meten aan je eigen domheid.

 18. Paul

  Het is geen man. Een vent doet niet zo. En wat moet dat domme woordje domrechts te pas en te onpas in zijn replieken?

 19. K.C.T.

  BNers, als dit soort vervelende linkse genderloze wezentjes, zichzelf de status “intelligenterikken” aanmeten, wordt “rechtse-dommerikken” een geuzennaam, je wilt zeer zeker niet geassosieerd

 20. Paul

  @Sjaak “Snap niet dat linkse mensen critici vaak als dom of domrechts wegzetten. Komt dat door hun kleine ego of omdat ze weten dat ze ongelijk hebben?’
  Ja, dat laatste. Goethe zei al: men kan mijn argumenten niet aanvallen, en dús valt men mijn persoon aan.’ Verder is zo: mensen die schelden, hebben niets te melden.

 21. Thierry Bardot.

  Domrechts valt domrechts aan.

 22. Paul

  Tot slot: Schimmelpenninck is geen democraat. Democraten houden zich aan de regel: ieder mens zijn waardigheid. Dus ook mensen met een tegengestelde politieke mening. Als je scheldt op andersdenkenden (domrechts) dan zit het niet goed met je democratische gezindheid.

 23. K.C.T.

  BNers, als dit soort vervelende linkse genderloze wezentjes, zichzelf de status “intelligenterikken” aanmeten, wordt “rechtse-dommerikken” een geuzennaam!

  Het BNer volkje staat overigens verdacht veel opvallend antisemitisch-links-deugend (pleonasme) te wezen, ook verdacht veel aanwezig in het plas, fist, poep, clysma en pedogebeuren!!! zoals een wijsgeer reeds duidde, “hoe groter de geest, hoe groter het beest” !!!

 24. Ronnie

  Bah, wat een ongelooflijke arrogante gast is dit toch. Hij maakt een denigrerende opmerking over Yolanthe, wat hij op zich zelf moet weten. Maar waarom zou je dit aan rechtste stemmers moeten linken, dat heeft er toch geen reet mee te maken?

  En deze mensen ‘domrechts’ noemen is dus precies waarom er rechtse stemmers zijn. Linkse stemmers denken de waarheid in pacht te hebben en vinden alles wat rechts is voor het gemak ‘dom’.

 25. anoniemmm

  volkskrant

  lenen jullie je voor dit soort journalistiek publiciteit

  schaam je schaam je media schaamte riool journalistiek

  zakken vullers maand loners die geen bedrijf kunnen runnen

  eigenaar belgie gooi ze stuk voor stuk uit UW bedrijf

 26. Frikandel Driedimensionaal

  Beste MC,

  Kunnen jullie in het vervolg een andere foto van Jaap gebruiken?
  Ik voel mij al niet lekker en als ik die foto zie wordt het alleen maar erger.

 27. Daantje

  Links of rechts, die Sander valt ongelooflijk door de mand. Met die oppervlakkige WNL programma’s waarin hij mensen volgde en door de redactie bedachte vragen relatief sympathiek stelde leek het nog wat. Maar Graaf Sander valt nu toch echt door de mand. Op1s is het hem zonder enige nuance en rem in het hoofd geschoten. Okee hij zit elke week naast de mooie Welmoed, maar Welmoed doet nu haar naam eer aan want ze Moet Wel. Hopen dat WNL deze vreemde snuiter er snel uit schopt. Wat een flater om zo’n loser uit naam van Vrolijk Rechts te laten presenteren.

 28. sukkel

  SS heeft gelijk

 29. anoniemmm

  Meneer Sander

  je kwaliteit is te hoog,

  stop om hierover te praten.

  Meneer Sander je bent te slim!!!!!!!!!!!!!!!

  straks krijg je Judas Angela de Jong van AD.

 30. ikweethetbeter

  Ik sta er boven ,hoe dom ben je om hier een woord aan te verspillen !!!!!!

 31. brakieba

  Sander heeft -terecht of niet- een hekel aan Baudet. FvD-stemmers hebben daardoor een hekel aan Sander. Sander maakt een onaardige opmerking over Yolanthe. Het is logisch dat daar meer mensen op reageren die een hekel aan Sander hebben (FvD-stemmers), dan mensen die hem mogen. Het was gewoon een stok om de hond te slaan.
  Niets meer en niets minder.
  Zijn podcast met Jaap is overigens erg leuk.

 32. Dr Peer

  Links of rechts we moeten allemaal poepen

 33. L. Koopmans

  Sorry hoor, maar de column van Schimmelpenninck is echt erg slecht (en ik ben geen FvD-stemmer, integendeel zelfs). Hij noemt zijn podcast in de column ‘cabaret’, maar wanneer je je toevlucht moet nemen tot seksistische grappen dan is het niveau inmiddels bedroevend laag, maar bij Down-grappen ben je grensoverschrijdend kwetsend. Excuses maken en snel stoppen met de podcast.

 34. Grace321

  Weg met hem

 35. Berend

  @Net5 – Lindatv
  Mon 20 Jan 2020 om 11:39

  En jij weet het wel? Ik vraag het hier zo vaak, wat is het verschil tussen rechts en links. En nooit krijg ik antwoord. Ben jij de uitzondering? of verzaak jij ook?

 36. Snake Charmer

  Graafje SS doet er alles aan om zijn media-vriendjes te behagen. In ruil voor een vaste plek bij iedere praatshow. Dan moet je uiteraard beginnen met Trump, die-Wilders, Baudet, brexit, klimaat of stikstof. Alleen dan is succes verzekerd. Want het nieuws “komt van alle kanten”, zoals de DDR. Ook zij weten wat goed was voor het plebs.

 37. Andreas

  Als pubergedrag op een schoolplein.

 38. Peter

  @Sjaak
  Mon 20 Jan 2020 om 11:15
  ‘Snap niet dat linkse mensen critici vaak als dom of domrechts wegzetten. Komt dat door hun kleine ego of omdat ze weten dat ze ongelijk hebben?’

  Sjaak, dat komt omdat ze geen inhoudelijk weerwoord hebben dat hout snijd. Het is dan simpel om de ander als rechts of dom weg te zetten terwijl in deze Sander eigenlijk te dom is en weet dat hij fout zit. Daarbij voelen die linkse figuren zich altijd verheven boven de rest denkende dat ze alles beter weten en altijd gelijk hebben.

  Die linkse kliek dat zijn de echte populisten en zorgen er voor dat de samenleving op de lange duur kapot gaat. Kijk maar naar Zweden en de immigratie/criminaliteit problematiek, dat is ons voorland.

 39. Mark

  Die Sander komt echt over als een narcist

 40. 1-2-tjuh

  Goed man, ga zo door mini-me Sandertje. Het graafje graaft zijn eigen graf.

 41. H. Spaan

  Vuilnisman, mag deze zak ook mee?

 42. Paul

  Ik houd mij aan mijn vader en grootvaders. Dat waren echte mannen. Die zouden zich schamen, zeker vanuit een machtspositie, een vrouw te vernederen zoals Sander deed met Yolanthe. Als dat niet met je mannen-eer botst, dan bestaat je eer uit ego. En da’s iets anders.

 43. Shadow1100

  Het grappige is dat hij bij rechts het woord dom er voor plaatst.
  Dat betekent dus een rechts iemand die toevallig ook nog eens dom is.
  Zou je bij links het woord dom er voor plaatsen dan is dat een pleonasme. Want links IS al dom…….

 44. Sum

  Die Guido den Aantrekker kan heel goed voor zichzelf opkomen. Het zal onze graaf tegenvallen dat hij het inhoudelijk niet kan winnen van een roddelbladmeneer.

 45. toxilogic

  Even voor de duidelijkheid, Sander praat over dom rechts omdat er met die untermenschen niet te discussieren valt, daar zijn ze gewoon te achterlijk voor, gewoon verspilde moeite. Ze denken dat ze denken hahaha. Goed Sander beschouwt zichzelf als slim rechts, hij zou vrienden kunnen zijn met Thierry ware het niet dat die Ezel bedacht dat hij wel in de voetsporen kon treden van flashy Pim Fortuin en wie weet Volkert is weer vrij…

 46. Sookie Stackhouse

  Nou…..Sandertje…..je laat nu wel erg je zielige ware aard zien he? Oprotten van tv en
  weg met je k u t blaadje……Ga maar eens echt werk doen loser!

 47. darius

  Sander komt uit een liberaal nest en is, al ontkent hij het, geboren met een goud lepeltje in zijn bekje. Alles in het leven kado gekregen. Is prima natuurlijk maar Sander is blijven hangen in zijn pubertijd en zet zich af tegen zijn opvoeding. Hij wil er zo graag “bij horen”. Je ziet het wel vaker. Kennen we jonkvrouwe Pauline van Tuyll van Serooskerken nog? De dame die zich afzette tegen haar afkomst en in 2002 Pim Fortuijn een stronttaart in het gezicht smeet en de weg vrijmaakte voor Volkert. Vraag mij af of zij ook nog zo principieel links is.

 48. darius

  Trouwens @Sander wekelijks naar scandinavie vliegen om je vriendin te ontmoeten! dat is stomrechts!
  Behoed je voor de als links vermomde rechtsen en mijd ze als de pest, ze zijn erger dan de rest.

 49. Media Man

  VAN DE BUIS AF. WEG ERMEE. Zet Edsilia bij Op1!! 👌🏻👌🏽👌🏿

 50. Joop55

  Quote , aan Marxistische kapitalisten (cronycapitalism) hebben we méér dan genoeg in dit land. Ik pleit voor Matthijs van Nieuwkerk bij Op1.

  Wat een Harry Nak die Schimmelpenninck.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.