Quote-Sander ‘doet huiliehuilie’ in Volkskrant-column

Waar zijn podcastmaatje Jaap Reesema braaf zijn excuses maakte voor hun seksistische gebrabbel over Yolanthe Cabau, blijft Sander Schimmelpenninck hoogst verontwaardigd over de felle kritiek op hun walgelijke praatjes. Sterker nog: hij heeft er zijn hele, wekelijkse Volkskrant-column aan gewijd. Hij kruipt volledig in de slachtofferrol en stelt dat hij puur onder vuur ligt, omdat ‘domrechtse’ mensen elke stok aangrijpen om hem mee te slaan. Eigenlijk álles wat kritiek op hem uit is ‘domrechts’.

Quote-hoofdredacteur en Op1-presentator Schimmelpenninck: “De gretigheid van bepaalde roddelpers en twitteraars bij het uitvergroten van mijn grap over een niet nader te noemen bekende mevrouw, valt onmogelijk los te zien van hun rechtspopulistische achterban, die mijn bloed wel kan drinken.

Hij vindt het een zorgwekkende situatie. “Dat niet langer de context, maar de politieke kleur van de maker bepalend is voor de vraag of een grap kan, lijkt me geen winst.”

Dat niet-FvD-stemmers, die hij ‘domrechts’ noemt, hun seksistische praatjes over Cabau (‘vroeger was ze rukmateriaal, nu lijkt ze op een kat met Down’) óók niet door de beugel vinden kunnen, lijkt er niet in te gaan bij Schimmelpenninck.

Sander vs Guido

Ook zijn criticaster Guido den Aantrekker verweet hij Forum te stemmen. De Story-baas, die in werkelijkheid CDA zegt te stemmen, vindt de column van Schimmelpenninck één ‘huilie-huilie-verhaal’.

Den Aantrekker: “Je eigen column vullen met huiliehuilie over jezelf; word eens een vent, Sander Schimmelpenninck. Je maakte een domme opmerking, kreeg daar tegengas op, iedereen deed zijn plasje erover en klaar nu. Volgende keer graag weer een vlammende column over een boeiend onderwerp. Doe je veel beter.

Schimmelpenninck: “Het is prima dat je je aangesproken voelt, Guido.

Den Aantrekker: “Don’t flatter yourself, amice – nog geen komma. Je bent best ver gekomen met je koddige praatjes, verpruts het niet. Doe eens relaxt en wend je talent aan voor iets verheffenders dan het fysiek beledigen van starlets, en het ageren tegen mensen met een andere mening. Knuffel, G.

Schimmelpenninck: “Onze podcast hoort na drie maanden bij de best beluisterde van het land, jonge mensen snappen het medium en de context gelukkig wél. Mensen onder de 35 kennen mij niet van tv, maar van de podcast. Jouw analoge mening interesseert me dus niet zo gek veel.

Den Aantrekker: “Gefeliciteerd, hoor. Maar dat was volgens mij niet echt de topic. Als je een chihuahua genoeg hondenkoekjes geeft kan ie ook snel kunstjes. Da’s iets anders dan een carrière. Meende dat je ambities verder reikten dan een puberpodcast. Ik ga nog wat kolen op het vuur gooien, ciao!

Context

Dat Schimmelpenninck steeds verwijst naar de context waarin de seksistische uitspraken zijn gedaan, is volgens RTL-journalist Koen de Regt vrij lachwekkend. Hij luisterde op verzoek van Schimmelpenninck de hele podcast en kon daarna maar één conclusie trekken.

De Regt: “Geluisterd. Zoals je zelf al constateert: je bent inderdaad ‘heel erg verschrikkelijk over haar’. Het Telegraaf-artikel klopte, de context dat ze ‘snoepje van de week’ was ontbrak. Maar dat maakt niet zoveel uit. Het zijn denigrerende opmerkingen. Dat mag. Maar wees dan ook een vent en geef het toe als er gezeik over komt. En niet gaan doen alsof iemand liegt als ie letterlijk optikt wat je gezegd hebt.

Lees ook:
Op1-ster Sander zeer vrouwonvriendelijk over Yolanthe (woensdag)
Sander boycot Shownieuws na kritische berichtgeving (woensdag)
Op1-Sander: ‘Guido den Aantrekker is Baudet-stemmer!’ (woensdag)
Quote-Sander en VI-Celine in clinch over Yolanthe (vrijdag)
Op1-Sander weigert excuses, podcastmaatje Jaap niet (vrijdag)
Ruud de Wild: ‘Sander Schimmelpenninck wil aandacht’ (zaterdag)

Foto: NPO, YouTube

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen