Glazen bol Henry van Loon hapert, Promenade zakt in

Geplaatst op ma 20 jan 2020 om 10:30

De glazen bol van Henry van Loon hapert. Voor de allereerste keer is zijn kijkcijfervoorspelling van Promenade níet uitgekomen: er keken gisteren aanzienlijk minder mensen naar het satirische NPO 3-programma dan hij had verwacht. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van Loon zette in de uitzending van gisterenavond in op 390.000 kijkers, maar de teller is blijven steken op 298.000. Daarmee zette het programma een marktaandeel van 5,2 procent neer.

In elke aflevering van Promenade doet Van Loon een kijkcijfervoorspelling en tot nu toe zat hij er geen enkele keer naast. Hij voorspelde voor de eerste aflevering rond de 200.000 kijkers (werden er 210.000), voor aflevering twee minder dan 200.000 kijkers (werden er 107.000), voor aflevering drie op dik 200.000 kijkers (werden er 224.000) en voor de vierde aflevering van gisteren meer dan 300.000 kijkers (werden er 313.000).

Nu is zijn voorspelling níet uitgekomen. “We zijn los, zoals men dat noemt, en we denderen voort: rond de 400.000. 390.000“, zei hij. Het werden er dus 298.000, minder dan vorige week.

Van Loon ging in de uitzending nog in op de kwaliteiten die hem zijn toegedicht op het gebied van kijkcijfervoorspellen. “Kijk, wat er gebeurt: ik werd natuurlijk meteen gebombardeerd tot kiikcijferspecialist, meestervoorspeller, profeet, orakel. Als ik dat hoor denk ik ook: jongens, jongens, kom op.”

Voelt hij zich een beetje Paul de Octopus? “Wat Octopus Paul deed toentertijd was natuurlijk wel echt raden en wat ik meer doe is een educated guess, zou je kunnen zeggen.

Lees ook: Henry van Loon blijkt kijkcijferprofeet (vorige week maandag)

Foto: NTR
51 Reacties op “Glazen bol Henry van Loon hapert, Promenade zakt in”


 1. rooie Rinus

  Erg hoog kleinkunst gehalte. Meteen dus peter de vries uitnodigen, dan klimt het onmiddellijk.

 2. Andreas

  Na wat flitsen van dit programma te hebben gezien, mogen ze blij zijn dat er überhaupt iemand kijkt.

 3. Bobby Eden

  Gisteren kakte het niveau van Promenade ook wat in. Vorige afleveringen waren scherper.

 4. Albert Verlinken

  Was Weer Geniaal, fijn dat ik nu weer bijgepraat ben over de Formule 1 op Zandvoort. Echt stukje info welke op de andere zenders ontbreek. #informatief kromgelegen #hondje #pisnicht

 5. pepe

  Ton Kas was wel lekker boos hoor heeeeeeeerlijk

 6. Trumpo

  Bij vlagen brilliant, maar vooral veel herhaling en elke week net wat minder.

 7. sokkenbreier

  Gisteren toevallig ook de minste uitzending mn dat blooperfilmpje was te veel, net niet lekker,jammer want het is een topprogramma.

 8. Max

  Heerlijk dat de aantallen niet stijgen, dan blijft het lekker voor die paar NL-ers die dit soort talkshow wel kunnen waarderen!

 9. Boris

  Dat blooperfilmpje was juist het hoogtepunt van de hele show. Net die ene keer extra waarvan je gehoopt en verwacht had dat het nu wel eens klaar was. Uniek.

 10. dynamische dennis

  De humor in dit programma is voor 99% van de mensen té subtiel en tongue in cheek.

  Dat maakt het voor die 1% mensen die het wél begrijpt des te leuker (zoals mijzelf, al zeg ik het zelf)

 11. pieter baan

  Andreas
  Mon 20 Jan 2020 om 10:33

  subtiele satire begrijpt niet iedereen

 12. Alex

  Gisteren was een geniale uitzending weer.

  Vergelijkbare humor als The Office, heel subtiel en vooral ongemak door de situatie. Mooi hoe het werkelijks dat niveau kan behouden.

  Begrijpelijk dat niet iedereen het kan waarderen, The Office had net zoveel voorstanders als tegenstanders. Je moet gewoon geen verwachtingen hebben in een ‘lach of ik schiet’ show.

 13. critikast

  Heerlijk programma. Humor waarover je soms een beetje moet nadenken en dat is aan de meeste mensen helaas niet besteed ! Hoeft geen kijkcijferkanon te worden, dan blijft het tenminste een beetje exclusief. Laat iedereen maar lekker blijven kijken naar Heel Holland Bakt, The Voice of ijsshows met BN-ers ! Allemaal te treurig voor woorden !

 14. MediaPrak

  Heerlijk toch. Staren naar beeldscherm met zand en racende auto’s. Parijs-Dakar (of is ’t nu Dacca..) kostelijk. De F1 ongelukken met Olaf commentaar, op ’t randje. Tijl Beckand de Leo Blokhuis van het Ned cabaret is toch ontzettend geestig? (Hoe zou mw Beckand gereageerd hebben?) NTR, direct 2e seizoen bestellen!!

 15. Benco Dillink

  Als PrdV tussen de heksenjacht met zoon Dacia door op foute BN’rs die voor veel geld hun hachje voor de rechtbank proberen te redden op komt draven in een tv show, succes gegarandeerd!

 16. Bo

  Het ergste wat zo´n programma kan overkomen is dat het wordt omarmd door veel te veel mensen. Wat de luizenmoeder ook is overkomen waardoor de Angela de Jongs van dit land na twee afleveringen gaan roepen dat de vorige aflevering beter was.

 17. Keta Minek

  @MediaPrak, hij vroeg volgens mij of Tijl Beckand de Leo Blokhuis van de klassieke muziek was en niet van het Nederlands cabaret…

  Ik vond de manier waarop die eng overdreven policor schrijver bij Mondo belachelijk werd gemaakt het sterkste. Eigenlijk was dat fragment op zichzelf al satire, daar hoefde ze bij Promenade eigenlijk niet veel aan toe te voegen.

 18. Remi

  Arnon Grunberg ;) ;) ;)

 19. Sven L.

  Terug gekeken. Hilarisch! Van Loon lekker z’n sneakertjes fatsoeneren tijdens een instart hahahaha. Hij zet de rol van nonchalante hipster erg goed neer :)

 20. Dirkje

  Gelukkig kan ons soort mensen deze geniale humor wel snappen en waarderen , laat het plebs maar kijken naar de roelvinken en de scheetjes op Talpa of waar al die troep word uitgezonden .

 21. Marco Louwerens

  Dit programma is comedy op Champions League niveau

  300 tot 500d kijkers, prima

 22. Ron

  Briljante aflevering gisteren. Dat schaterlachen om YouTube filmpjes wat in andere talkshows wordt gedaan sterk uitvergroot. Spiegelen wordt daar als kunst verheven. Top!
  En Henry van Loon wil niet als kijkcijferexpert worden gezien, gaf hij gisteren ook aan, dus vandaar deze foute voorspelling gisteren…er is over nagedacht ;-).

 23. StefanV

  En toch is het een geweldig programma.

 24. Nezus van Jazareth

  Erg flauw allemaal. Ontstijgt het middelbaar schoolniveau nauwelijks.

 25. Remi

  Eén minuut stilte voor Aart Staartjes … en een hérrie !!

  Ton Kas die op het eind uit de race-simulator strompelt …
  “Nou … die doet het niet meer” … ;)

 26. Sven L.

  @ Remi; haha.. Was bijna Arie Balk-achtig. Alleen het accent ontbrak op dat moment hahaha

 27. M

  Af en toe vind ik het die grappen van Ton Kas wel grappig, maar ik kon er nooit langer dan 5 minuten naar kijken.

  Maar Ton Kas in Promenade vind ik echt uitmuntend en helemaal top. Ben fan!!!

 28. ome H

  Gewoon TOP

 29. Sven L.

  @ M: mee eens. Vond Kas’ zijn optreden in DWDD van paar jaar geleden echt heel grappig. Paar weken terug was er een andere theatervoorstelling van hem op RTL7. Ben toen in slaap gevallen… Ging continu over seks. Op gegeven moment weten we het wel.

 30. Den Draaiert Joost

  Het is totaal niet leuk(was het wel leuk bedoelt eigenlijk).Erger, het tenenkrommend slecht. Je kunt je niet achter satire verschuilen. Echt heel erg slecht

 31. Ron

  @Den Draaiert Joost: je bent het stereotype Twitteraar die niets van Promenade snapt. Wees gerust, je bent 1 van de vele. Lachwekkend.

 32. sukkel

  Loon is goed maar Promenade vind ik niks aan

 33. Richard

  Dit is gewoon echt een heel slecht programma, humor is ver te zoeken. jammer, want ik ben wel fan van Van Loon.

 34. Alex

  De humor zit in de verwijzingen naar hoe dom de media soms is en maakt daar iets absurdistisch of ongemakkelijk van.

 35. Edanemorp

  Werkt op zoveel lagen.
  De gewone doordenkertjes
  Overdreven pastiche op showrubriekjes
  Het introductiefilmpje met heerlijke schurende beelden naast elkaar: Yvonne Jaspers en brand Notre Dame
  De doorlopende verhaallijn van een met jaloezie doordrenkte Diederik die zich ergert aan Henry en Eva
  Screenshots van MediaCourant
  Heerlijk…..
  Ik geniet er van….en lach er intens om

 36. Zomaar

  Van Loon zat er wel weer het dichtste bij.
  Tweede Diederik die er heel tactisch 1000 boven ging zitten.

 37. Ard

  Vorige afleveringen geniaal, gisteren weinig aan. Wat is er veranderd?

 38. Claude Fieaul

  Veronica publiek dat inschakelt en verwacht een Henry van Loon die mensen gaat roasten. Ja die komen bedrogen uit. Die denken ‘huh???!??’

 39. Ban Homban

  @Ard: Week na week goeie grappen uitwerken en nieuwe invalshoeken vinden in een vrij beperkte setting is gewoon aartsmoeilijk. Waarschijnlijk ook nog eens met een klein team. Probeer het zelf maar eens.

 40. NPO kijker1

  Komt door het succes van Heel Holland Bakt, mensen kunnen slechts één kwaliteits-NPO programma tegelijkertijd bekijken.

 41. Beatrice Kiddo

  Jammer. Wel topshow. Gelukkig nog drie te gaan

 42. Ad

  Altijd makkelijk om ‘humorprogramma’ te maken over de rug van andere programma’s. Maar kennelijk vindt een relatief kleine kijkersgroep dat leuk. Het zij zo.

 43. TrüütelTürk

  DWDD is een persiflage op zichzelf dus wat dat betreft niet zo heel moeilijk

 44. 1-2-tjuh

  Promenade, best wel goede satire bij vlagen. En het linkse vingertje moet je er dan maar voor lief bijnemen. Acteurs zijn top, behalve die oersaaie Henry van Loon, die moeten ze er per direct uit flikkeren. Heeft totaal geen toegevoegde waarde. Item betreffende de 1 minuut discussie ook eruit gooien, het is te voorspelbaar en dus biet leuk.

 45. Jamai

  Henry Achmed van Loon

 46. shrink

  Er zijn weinig programma’s die ik twee keer achter elkaar wil bekijken, en dat de tweede keer nog leuker is dan de eerste keer komt al helemaal nauwelijks voor, maar Promenade hoort daar zeker bij! Je ontdekt steeds nieuwe grappen en verwijzingen naar de zieke wereld van Hilversum en Aalsmeer.

 47. Sookie Stackhouse

  Het programma is ook echt 3x ruk…..snap niet dat het uberhaupt nog uitgezonden wordt die bagger

 48. Plofkip

  Wie is die Eva? Ken haar niet maar lijkt een blijvertje.

 49. Plofkip

  @ shrink, ik ontdek de grappen bij de 1ste kijkbeurt al maar gelukkig heb jij aan 2 afleveringen genoeg.

 50. De positivo

  Laatste aflevering was ietsje minder maar nog steeds het beste wat er op NL.tv nu wordt uitgezonden. Ga zo door!!

 51. Dr.zeuz

  Fantastische uitzending weer! Het wordt steeds beter. Ik vind dit leuker dan Zondag met Lubach.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.