Op1-ster Sander zeer vrouwonvriendelijk over Yolanthe

Sander Schimmelpenninck, namens omroep WNL één van de talkshowhosts van Op1, heeft zich behoorlijk seksistisch uitgelaten over Yolanthe Cabau. Dat is te horen in zijn Zelfspodcast, die hij samen met goede vriend Jaap Reesema maakt. Yolanthe wordt erg vrouwonvriendelijk besproken door de heren. “Yolanthe kan ik mij nog herinneren: dat was wel aftrekmateriaal, laten we eerlijk zijn“, begint Jaap. Al snel daarna gaat het over het uiterlijk van de 34-jarige showbizzster.

Jaap: “Ik heb haar dus nog een keer in het echt gezien na alle verbouwingen. Nou, dat is gewoon verminking. Dat vind ik echt heel erg, want het is een mooie vrouw.”

Sander: “Als je haar gezicht ziet dan denk je wel van: ze gaan allemaal lijken op een kat hè? Ze gaan allemaal op elkaar lijken.”

Jaap: “Ze hebben het zelf gewoon niet door.”

Sander: “Een kat met Down.”

Het is ook nog eens een golddigger, aldus Sander. “Een van mijn nichtjes die zat bij haar in de klas en die vertelde altijd al dat Yolanthe superzakelijk in de wedstrijd zat. Die heeft er op superjonge leeftijd al twee ballonnen op laten schroeven. Gewoon met het idee van: ik ga de BV Yolanthe oprichten en ik ga gewoon heel snel naar de cash. Eerst kwam Jantje Smit langs, dat was effe Ajax. En toen kwam de Champions League langs.”

Op haar zestiende op de mavo zei ze: ik wil een rijke vent. Dat is goed gelukt. Ze heeft haar schaapjes op het droge. Ze ziet er wel uit als een kat met Down, maar het is toch een hele leuke meid.”

Om een vrouw lacherig te bespotten met haar uiterlijk is niet erg chic van de heren, temeer omdat Reesema moet weten wat het is om te worden gepest met je uiterlijk.

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen