Op1-Sander: ‘Guido den Aantrekker is Baudet-stemmer!’

Sander Schimmelpenninck, de baas van Quote en een van de presentatoren van de late NPO 1-talkshow Op1, zet mensen die kritiek hebben op zijn zeer vrouwonvriendelijke uitspraken over tv-ster Yolanthe Cabau weg als ‘domrechts’. Dat is te lezen op Twitter. Schimmelpenninck, die er zijn hobby van heeft gemaakt om iedereen die kritiek op hem uit als ‘domrechts’ te labelen, stelt nu ook dat zijn criticaster Guido den Aantrekker een Forum voor Democratie-stemmer is.

Schimmelpenninck en zijn goede vriend Jaap Reesema maken in hun podcast op gemene manier gehakt van Cabau. Hij vergelijkt haar op een gegeven moment met een ‘kat met Down’. Vroeger was ze nog wel leuk aftrekmateriaal, klonk het.

Triest, vindt Den Aantrekker het. “Hij is Graaf, hè? Maar ik vind hem nu echt een soort van Lord Wanhoop. Als je dit moet aangrijpen om je podcast een beetje te promoten… Want daar gaat het natuurlijk een beetje om…“, zei hij.

Schimmelpenninck heeft geen incasseringsvermogen en besloot direct om Shownieuws te boycotten, ook namens zijn blad Quote. Nu beschuldigt hij Den Aantrekker van het stemmen op Forum voor Democratie.

Hij twittert: “Gezien de merkwaardige populariteit van mejuffrouw Yolanthe bij domrechts zou Tjerrie haar eens moeten polsen als Emancipatieminister in Bruin-1. En Guido den Aantrekker natuurlijk als minister van Informatie, dat spreekt voor zich.

RTL-journalist Koen de Regt daarop: “En wat nou als je niet ‘domrechts’ bent, maar jouw uitlatingen over haar toch idioot denigrerend vindt?

Schimmelpenninck: “Heb je de podcast beluisterd? Of alleen op de bait geclicked?

De Regt verwijzend naar berichtgeving in De Telegraaf: “Ik heb dit artikel gelezen.

Schimmelpenninck: “Je hebt op de bait geclicked, dus.

De Regt: “Zucht. Dus nu moet ik het gaan luisteren, en dan tot de conclusie komen dat je het wel gezegd hebt? En dan jij weer: jaaa maar het was een grapje?

Schimmelpenninck: “Is wel goed voor mn streams, dus doe maar ja. Context is everything, ouwe onderzoeksjournalist.

Het badinerende, hautaine toontje van Schimmelpenninck begint steeds meer mensen tegen de borst te stuiten. Het past echter niet bij een presentator op een massamedium en dat gaat op een gegeven moment botsen, denkt Ladies Night-ster Stella Bergsma.

Bergsma: “Zei paar weken geleden al dat hij te onaardig voor zijn eigen positie werd. Het leek wat, maar Sander Schimmelpenninck is gewoon de zoveelste saaie mini-jort. Ik denk dat als je een beetje invloed krijgt, wat jij nu steeds meer krijgt, je daar chic mee om moet gaan.

Lees ook:
Op1-ster Sander zeer vrouwonvriendelijk over Yolanthe (vandaag)
Sander boycot Shownieuws na kritische berichtgeving (vandaag)

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen