Sander boycot Shownieuws na kritische berichtgeving

Quote-baas Sander Schimmelpenninck, sinds vorige week namens WNL een van de hosts van Op1, kan niet tegen kritiek. Hij heeft besloten om Shownieuws te boycotten vanwege een kritische item over zijn vrouwonvriendelijke uitspraken over Yolanthe Cabau. Dat werd gisteren onthuld in de uitzending op SBS 6. Schimmelpenninck mag dan wel de baas zijn van Quote en een actuele talkshow leiden, maar kritische pers beantwoordt hij op Noord-Koreaanse wijze: met een boycot dus.

Shownieuws-deskundige Guido den Aantrekker reageerde niet mals. “Hij is Graaf, hè? Maar ik vind hem nu echt een soort van Lord Wanhoop. Als je dit moet aangrijpen om je podcast een beetje te promoten… Want daar gaat het natuurlijk een beetje om… Ze doen nu natuurlijk een beetje hypocriet dat ze het niet zo bedoeld hebben, maar dat vind ik al helemaal laf. Zeg het dan sowieso niet.”

Het is allemaal om zijn Zelfspodcast onder de aandacht te brengen, aldus Den Aantrekker. “Ze zitten handenwrijvend op de bank, want iedereen – ook wij weer, een van de best bekeken programma’s op de Nederlandse televisie – heeft het erover. Ik denk dat ze het alleen maar heerlijk vinden.”

Over haar veranderde uiterlijk heeft Yolanthe ooit emotioneel bekend een hormoonkuur te hebben gevolgd in het kader van een vruchtbaarheidsbehandeling. “Juist als je dat weet hou je als kerel gewoon je mond erover. Lockerroom talk? Echte kerels praten niet over dit soort dingen.”

Boycot

Ook presentatrice Dyantha Brooks vindt het smakeloos. “De één kan het wel oké vinden en de ander niet, maar ik vind in ieder geval dat je het boetekleed moet aantrekken als er ophef over is en moet zeggen: ‘We zijn te ver gegaan, dat hadden we niet moeten zeggen.’”

Showkenner Mark Labrand: “Dat hebben ze niet gedaan, want wij hebben dit in de vroege uitzending al behandeld en toen heeft Sander naar de redactie geappt: ‘Wat een ontstellend vermoeiende en domme rel hebben jullie gecreëerd op basis van niets. Jullie hoeven Quote en mij nooit meer te bellen.’”

Dyantha: “Nou, dan blijft het lekker stil aan die kant.”

Guido: “Daar houden we ons ook aan.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen