Quote-Sander en VI-Celine in clinch over Yolanthe

Geplaatst op vr 17 jan 2020 om 13:15

Quote-baas Sander Schimmelpenninck en Veronica Inside-ster Celine Huijsmans zijn op de radio met elkaar in de clinch geraakt over zijn seksistische opmerkingen over Yolanthe Cabau. Dat was te horen op Radio Veronica. Huijsmans begrijpt niet waarom je zó lelijk over iemands uiterlijk zou praten. “Ik vind het gewoon een beetje makkelijk om iemand zo – als ze er niet zelf bij zit – af te rekenen op haar uiterlijk. Ik vind dat gewoon makkelijk“, aldus de 34-jarige presentatrice.

Schimmelpenninck daarop: “Ja, maar natuurlijk is dat makkelijk en dat doen mensen constant. Dat doen mannen bij vrouwen en vrouwen bij mannen. Such is life en dat gebeurt ook over mij.

Huijsmans: “Als Yolanthe naast jullie had gezeten, had je het niet gedaan of wel? Had je haar dan ook in haar gezicht een kat met Down genoemd?

Schimmelpenninck: “Nou, ik zie mezelf daar wel toe in staat. Zeker iemand als Jaap, die toen hij X Factor won over zich heen kreeg dat hij krom stond of een kledinghanger had ingeslikt… We moeten ook wel een beetje tegen een grapje kunnen. Wij zijn gewoon twee vrienden met kroegpraat.

Huijsmans: “Ik vind dat als je iets niet kan zeggen als ze naast je zit, straight in haar verbouwde gezicht, dat je het ook niet samen lekker in een podcast moet zeggen. En anders moet je het een keer doen als ze er gewoon bij zit. Kijken wat ze zelf zegt. Dan vind ik het wel moedig, maar zo vind ik het gewoon laf.”

Schimmelpenninck: “Ja, maar goed, dan zou je dus nooit meer mogen praten over mensen die er niet bij zijn. Kijk, we kunnen hier lang over praten, maar een podcast is een podcast en dat kun je leuk vinden of niet. Wij hebben heel veel mensen die het leuk vinden om naar te luisteren en zij kunnen onze vorm van humor waarderen. Om hier een heel serieus issue van te maken: het is een podcast en geen officieel statement.”

Uit de context

De pittige uitspraken over Cabau zijn gewoon uit hun context gehaald, vindt Schimmelpenninck. “Waar ik me over verbaas is dat mensen dit uit hun context halen. Context is heel belangrijk. Een tafelgesprek bij VI heeft ook een heel andere dynamiek dan als je dat gesprek zou uitschrijven op papier.

De mensen moeten volgens hem luisteren voor ze oordelen. “Als je ons hoort praten, dan merk je: die gasten nemen zichzelf ook niet serieus, want die maken over alles en iedereen grappen. Nu gaat even Yolanthe op de grill. Als je dan één heel klein dingetje eruit gaat pakken en je het op papier gaat schrijven, dan ziet het er vreselijk uit.”

Daar is Wilfred Genee het niet helemaal mee eens. “Als je het hoort ook wel hoor. Je kan wel zeggen dat je het in de context moet zien, maar het is natuurlijk ook een lullige opmerking die je maakt.

Ophef

Al met al leidt de Zelfspodcast van Schimmelpenninck tot behoorlijk wat ophef. “Ik sta vandaag drie keer op Mediacourant zag ik, nou, dan ben je een officiële BN’er. Het rare van deze tijd is dat de kritiek altijd een beetje uit dezelfde hoek komt. Domrechts ja, De Telegraaf, Guido den Aantrekker. Het is allemaal een beetje dezelfde hoek en het zijn ook de enige mensen die zich ermee bezighouden. De andere kant, de mensen met wie ik spreek, zijn er helemaal niet mee bezig.

Mensen moeten zijn podcast niet zo serieus nemen, besluit hij. “De wereld is wel een beetje gek aan het worden hoor. Jaap en ik maken sinds drie maanden een podcast waarin we eigenlijk alleen maar elkaar afzeiken en elkaars levens doornemen met zelfspot. We hebben vaste rubriekjes, nemen de dieptepunten van de week door en hebben het erover wat er mis ging in onze levens en hebben nog wat andere dingetjes. Blijkbaar wordt daar goed naar geluisterd, want elke keer als wij wat zeggen in die podcast, wordt er een soort nieuwsbericht van gemaakt. Dat is fascinerend.”

Tot slot: heeft hij er toch niet een beetje spijt van? “Ik heb er geen spijt van.”

Onsympathiek

Daarmee blijft hij voor veel mensen toch een onsympathiek mediafiguur. Of zoals NPO Radio 2-ster Wouter van der Goes het verwoordt: “Sander Schimmelpennick heeft geen spijt van uitspraken over Yolanthe. En dat is jammer. Want het zal allemaal super hip, stoer en tof zijn. Maar ik vind het gewoon heel onaardig.

Het Radio Veronica-interview met Quote-Sander kunt u hier terugluisteren.

Lees ook:
Op1-ster Sander zeer vrouwonvriendelijk over Yolanthe (woensdag)
Sander boycot Shownieuws na kritische berichtgeving (woensdag)
Op1-Sander: ‘Guido den Aantrekker is Baudet-stemmer!’ (woensdag)

Foto: SBS, NPO
48 Reacties op “Quote-Sander en VI-Celine in clinch over Yolanthe”


 1. Pauline

  Het is gewoon een arrogante lul. Zoals hij gisteren dat gesprek voerde met die bijstandsvrouw over armoede….. zum kotzen

 2. Thierry Bardot.

  Sander Schimmelpenninck zijn FvD oogjes branden in zijn hoofd op die foto.

 3. rollins

  It was wonderful! It was great! Well, it was pretty good. It could have been a lot better. It was bad. It was terrible! Take ’em away! Booooo!

 4. Thierry Bardot.

  Pauline jaa bij FvD en de PVV geen uitkering daar zijn ze vies van, ze gunnen mij geen AOWtje, daar hoor je ze nooit over kost volgelingen.

 5. Jan

  Ik vind Lord Wanhoop aka Jonker Jortkloon een ontzettende paardel*l, en slaat hier de plank best mis, maar Genee kan hier niets over zeggen, want aan zijn tafel bij VI wordt de een na de ander om zijn uiterlijk belachelijk gemaakt.

 6. Suzy Wang

  Nou Huysmans dat is niet zo moeilijk. Jij ben n lelijke vrouw met je uitgroei. Onverzorgd. komt vies over.

 7. sukkel

  Sander heeft helemaal gelijk !!Celine moet zich er niet mee bemoeien

 8. rob

  sander heeft helemaal gelijk, dat gezeik om niets. BN ertjes kunnen totaal niet tegen kritiek. Zielig soort .

 9. rooie Rinus

  In t echt is hij bijkans een dwerg, en dat merk je aan alles. Plus hij ziet zichzelf als de nieuwe matthijs, met dito salaris.

 10. rob

  Celine een ster? ha ha ha ha ha

 11. Commerciële Yoghurt

  Alleen bij VI op tv kunnen dit soort opmerkingen/grappen, want dan is het satire.
  En dan moeten die klagende zogenaamde (meestal linkse) BN lui wel zelf gekeken hebben, wat ze niet doen, want anders snappen ze de context weer niet.

  Gelukkig zijn ze er maandag weer.
  20:30 uur Veronica.

 12. Zomaar een persoon

  Celine heeft makkelijk praten. Dat is nou bij uitstek iemand die maar weinig gezeur over haar uiterlijk zal krijgen (afgezien van een enkeling die het over vieze uitgroei heeft, dan).

 13. Peanut

  En die domme blik in haar ogen.

 14. Marc

  Hup Celine, sloop dat over het paard getilde ventje.

 15. Anne

  Celine snapt het! Pinky Schimmelpenninck is een pedante lul.

 16. Ria Visser

  Wat een storm in een glas water, manmanman.

 17. Erik

  Kom op zeg, veronica inside doet dit zelf wekelijks. Dan hoor je celientje niet. En dan sander van laf beschuldigen en dat genee dit ook vind is wel heel erg triest. Wij van wc eend?

 18. Alex

  Ik vond het wel geinig eigenlijk, wat heeft men toch enorm lange tenen.

  Grappig ook dat MC zich hier een moraliserende toon aanmeet, gezien het gemiddelde niveau van de reacties op deze site 100x heftiger is.

 19. MolTalk

  Oh, wat zou ik graag gehoord/gelezen hebben wat Sander op dat moment over Celine dacht. Denk dat dat smullen was geweest!

 20. geert

  Tja, MC die anderen verwijt onsympathiek of onaardig te zijn… *proest* HAHA! Dat kan je toch niet serieus nemen…

 21. Joker

  Ik denk dat Celine en hij best een nachtje met elkaar zouden willen kloten. Beide goed uitziende mensen.
  Iedereen praat wel over dat die ene makeup vlogger een man blijkt te zijn maar ze ziet er ook niet uit als een echte vrouw. Als Chantal Janzen of deze Celine een man blijkt te zijn zou ik pas verbaasd zijn.

 22. Lola

  Wie heeft er een blauwtje gelopen bij Yolanthe? Een van hun beiden moet wel afgewezen zijn en dat zou deze hele stupide opmerkingen over haar kunnen verklaren.

 23. Lola

  Deze jongens kunnen beter samen gaan vissen met elkaar, rustig ergens aan de kant van het water dobberen met hun hengeltje

 24. .

  En de belangrijkste vraag werd niet gesteld aan die bijstandsmoeder: “waarom ga je niet werken”?

 25. Rodney

  Sander is een bijzonder persoon. Heel eerlijk en hij is best gek op zichzelf! Toch is daar niks mis mee, hij zegt wat hij denkt en laat zich niet in een hoekje duwen. Tegenwoordig als je geen politiek correct antwoord geeft, word je afgemaakt op social media etc. Mensen kunnen echt weinig hebben en janken veel te snel wat mij betreft. Sander… Ik heb respect voor je en ga zo door! Goed bezig!

 26. Knakworstje.

  Sander ik heb …GEEN… respect voor je, voor mij ben je een slappe …L.U.L….

 27. B

  Wie is Celine ????

 28. Kuit

  Celine is 38 of 39. Geen 34.

 29. Audrey

  Sander is zo knap

 30. tonio

  Ik snap niet jongens en meisjes die even in beeld zijn op TV gelijk als ‘;sterren; aangeduid worden……………

 31. PatatmetMayo

  Voor een waardeloos beluisterd middagshowtje krijgen Gennee en kornuiten wel erg veel aandacht.

 32. Yvon

  Van mij mag-ie. Yolanthe staat in het wereldje bekend als lui en arrogant. Ze kan behoorlijk onaardig uit de hoek komen. En haar hoofd is natuurlijk een drama. Wie kaatst kan de bal terug verwachten.

 33. Lies

  @Yvon: ik vind Yolanthe een prachtige vrouw. Zegt meer over jou dat je er last van hebt.

 34. ano@niem.nl

  Klopte er iets niet dan aan de uitspraak van Schimmelpenninx ? Hij zei niets verkeerds.

 35. Wesley S te U

  Die gast heeft een hekel aan Yolanthe dat komt omdat het zelf een arrogante flikker is dat zie je meteen aan die die misselijkmakende kuttenkop van hem

 36. Scandinavisch uitzendsysteem 6 is het lachertje van medialand

  Hét voorbeeld van eencelligheid: Celine Huymans.
  Logisch dat de kijker en ook de luisteraar Talpa links laat liggen.

 37. Scandinavisch uitzendsysteem 6 is het lachertje van medialand

  Hét voorbeeld van eencelligheid: Celine Huymans.
  Logisch dat de kijker en ook de luisteraar Talpa links laat liggen.

 38. toxilogic

  Hoe het ook zei, MC heeft prima reklame gemaakt voor de Schimmelpennink podcast.

 39. GUIDODENAFTREKKER

  Celine is een lekkere wijf en Graaf Sander Schimmelpiemel een narcist.

 40. Lolo

  Ik dacht dat Celine nog maar een jaar of 23 was

 41. Hans

  Celine, je hebt een lief gezicht en sublieme benen,zie ,dansen met sterren

 42. Marloes

  @Lolo
  Fri 17 Jan 2020 om 23:07

  In haar broekje wel
  Ze is nog nooit geneukt

 43. Sjaak

  Wat is Sander Schimmelpenninck toch een vervelende man. Door hem kijk ik niet meer naar OP1.

 44. Ben

  Zeg je een keer waar t op staat is t weer niet goed.

 45. Desi

  Ik vind die Sander een kwal, maar dat hij niet zwicht voor de hypocriete twitter-hordes vind ik dan wel weer bewonderenswaardig.

 46. Arie Schoenlepel

  Graaf Sneu-kees heeft het graag over “dom-rechts”. Hij zit zelf graag in de hoek van “eng-links”?

 47. kl

  beneden alle peil

 48. Wim

  Het zegt alles over de morele integriteit van dat arrogante manneke.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.