Op1-Sander weigert excuses, podcastmaatje Jaap niet

Waar Sander Schimmelpenninck, een van de hosts van de NPO 1-talkshow Op1, weigert om excuses te maken voor zijn seksistische en grievende uitspraken over Yolanthe Cabau, doet zijn podcastmaatje Jaap Reesema dat wél. Dat is te volgen op Instagram. Reesema, die al sinds het winnen van X Factor 2010 zonder succes probeert door te breken in ons land, vindt het achteraf gezien heel erg vervelend dat ze hebben gezegd dat ze vroeger rukmateriaal was, maar nu een kat met Down lijkt.

Reesema doet wat zijn iets te trotse vriend Schimmelpenninck laat liggen. “Ik vind het vervelend dat we ons in de podcast tot uitspraken hebben laten verleiden waar we anderen pijn mee hebben gedaan. Dat is unfair en zeker niet nodig“, zegt hij.

De zanger, die kennelijk tot de orde is geroepen door zijn vriendin Kim Kötter, zegt: “We mogen onszelf belachelijk maken en ook issues zeker benomen, op de kwajongensachtige manier waar de Zelfspodcast voor bedoeld is, en niet op deze manier. Excuses. Een goed leermoment.”

Schimmelpenninck heeft nadrukkelijk laten weten geen excuses te willen maken. Hij kwam met het beroemde VI-excuuspraatje. “We moeten ook wel een beetje tegen een grapje kunnen. Wij zijn gewoon twee vrienden met kroegpraat.”

Foto: NPO, YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen