Marlijn besluit iCloud te verwijderen na BN’er-hack

Marlijn Weerdenburg heeft besloten om haar iCloud te verwijderen nadat ze het slachtoffer is geworden van een BN’er-hack. Dat vertelde ze donderdagavond in RTL Boulevard. Er zijn groepen op internet die het leuk vinden om naaktfoto’s uit de iClouds van bekende vrouwen te vissen. Ook Weerdenburg is daar slachtoffer van geworden. “Ik vond het toen helemaal niet leuk, want je schrikt toch even. Ik wist wel dat ik geen heel rare foto’s had, maar je denkt toch: het zijn wel mijn foto’s.”

Hoe is ze precies gehackt? “Ik weet het ook niet helemaal wat er is gebeurd, maar ik kwam er ineens achter door heel veel berichtjes dat mijn iCloud was gehackt en er een paar foto’s waren gelekt. Het bleek uiteindelijk om drie foto’s te gaan, waarvan er eentje met blote borsten was. Ik vond dat natuurlijk niet heel erg leuk.”

Het is een politiezaak geworden. “Ik heb al eerder aangifte gedaan, want mijn iCloud was al eerder gehackt, dus die foto’s warrelden nog ergens rond.”

De naaktfoto’s van Weerdenburg circuleren in besloten groepen op het internet. “Ik heb geprobeerd om het zo snel mogelijk van me af te zetten en eigenlijk te denken: ik loop ook wel eens topless op het strand. Geniet ervan als jij het leuk vindt om mijn borsten te zien, oké dan. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het niet klopt dat iemand in jouw privéspullen zit.”

Het zijn niet de sexy foto’s waar Weerdenburg het meest van baalt. “Wat ik nog erger vond: zo’n sexy foto, oké, maar er zitten ook privéfoto’s van mijn familie of wat minder fijne periodes in mijn leven tussen. Juist die persoonlijke dingen vond ik heel erg. Dat gaat niemand iets aan.”

Wat gebeurt er nu? “Ze zijn ermee bezig. Het is heel goed opgepakt door de politie. Verder probeer ik me er niet te druk om te maken. Het is nu allemaal veilig en in orde. En ik heb geen cloud meer. Ik dacht: fuck de cloud, waarom hebben mensen nog een cloud? Ik vind de cloud te eng. Ik geloof het niet meer, dus de cloud is eraf.”

Lees ook:
RTL Nieuws stuit op database met naaktfoto’s BN’ers (13 december)
Shownieuws zet RTL’s Daniël Verlaan neer als leugenaar (17 december)
Shownieuws gehackt na naaien RTL’s Daniël Verlaan (19 december)
Naaktfoto’s NPO-ster Marlijn Weerdenburg op straat (18 april)
‘Naaktfoto’s Marlijn Weerdenburg verloren hun waarde’ (19 april)

Foto: MAX

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen