Marlijn besluit iCloud te verwijderen na BN’er-hack

Geplaatst op vr 19 jul 2019 om 9:00

Marlijn Weerdenburg heeft besloten om haar iCloud te verwijderen nadat ze het slachtoffer is geworden van een BN’er-hack. Dat vertelde ze donderdagavond in RTL Boulevard. Er zijn groepen op internet die het leuk vinden om naaktfoto’s uit de iClouds van bekende vrouwen te vissen. Ook Weerdenburg is daar slachtoffer van geworden. “Ik vond het toen helemaal niet leuk, want je schrikt toch even. Ik wist wel dat ik geen heel rare foto’s had, maar je denkt toch: het zijn wel mijn foto’s.”

Hoe is ze precies gehackt? “Ik weet het ook niet helemaal wat er is gebeurd, maar ik kwam er ineens achter door heel veel berichtjes dat mijn iCloud was gehackt en er een paar foto’s waren gelekt. Het bleek uiteindelijk om drie foto’s te gaan, waarvan er eentje met blote borsten was. Ik vond dat natuurlijk niet heel erg leuk.”

Het is een politiezaak geworden. “Ik heb al eerder aangifte gedaan, want mijn iCloud was al eerder gehackt, dus die foto’s warrelden nog ergens rond.”

De naaktfoto’s van Weerdenburg circuleren in besloten groepen op het internet. “Ik heb geprobeerd om het zo snel mogelijk van me af te zetten en eigenlijk te denken: ik loop ook wel eens topless op het strand. Geniet ervan als jij het leuk vindt om mijn borsten te zien, oké dan. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het niet klopt dat iemand in jouw privéspullen zit.”

Het zijn niet de sexy foto’s waar Weerdenburg het meest van baalt. “Wat ik nog erger vond: zo’n sexy foto, oké, maar er zitten ook privéfoto’s van mijn familie of wat minder fijne periodes in mijn leven tussen. Juist die persoonlijke dingen vond ik heel erg. Dat gaat niemand iets aan.”

Wat gebeurt er nu? “Ze zijn ermee bezig. Het is heel goed opgepakt door de politie. Verder probeer ik me er niet te druk om te maken. Het is nu allemaal veilig en in orde. En ik heb geen cloud meer. Ik dacht: fuck de cloud, waarom hebben mensen nog een cloud? Ik vind de cloud te eng. Ik geloof het niet meer, dus de cloud is eraf.”

Lees ook:
RTL Nieuws stuit op database met naaktfoto’s BN’ers (13 december)
Shownieuws zet RTL’s Daniël Verlaan neer als leugenaar (17 december)
Shownieuws gehackt na naaien RTL’s Daniël Verlaan (19 december)
Naaktfoto’s NPO-ster Marlijn Weerdenburg op straat (18 april)
‘Naaktfoto’s Marlijn Weerdenburg verloren hun waarde’ (19 april)

Foto: MAX
27 Reacties op “Marlijn besluit iCloud te verwijderen na BN’er-hack”


 1. José

  Tweestapsverificatie instellen en er is niets aan de hand hoor. Maar dat vinden we allemaal teveel gedoe.

 2. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Oké?
  Je telt pas mee als je gehackt bent…
  Proest. We zijn benieuwd welke wannebe’s en nono’s zich nog melden de komende dagen.

 3. jan

  Waarom geen eigen backup, zo dom alles in de wolken, schijnveiligheid.

 4. Kerstboomprocessierups

  Duizend staps identificatie instellen…… we zijn tenslotte nederland. :)

 5. Pietpiet

  Wat een onzin dat ze het beter zou moeten beveiligen. Typisch NL om het zo te draaien dat het haar eigen schuld is. Ze gaat er geweldig mee om trouwens. En ze moeten dat tuig dat hackt of daarvoor betaalt gewoon keihard straffen. Een daad stellen. Dit niet tolereren. Iemand breekt bij jou in en jij krijgt de schuld omdat je maar twee sloten had ipv drie. We zijn gek aan het worden.

 6. n

  Foto’s horen in een boek. Zaten de foto’s van het trio met Rob Kampheus er ook tussen?

 7. jan

  marlijn1234 was haar wachtwoord

 8. west*

  Waar kan ik die borsten foto vinden?

 9. Footguy

  Nauwelijks voetjesfoto’s van haar. Valt me erg tegen…

 10. Paolo

  Triest. Weg privacy. Werd ons allemaal dood de strot geduwd,en er is NO RETURN. Waarom willen we zo graag, billen, borsten, voeten vooral van BN’ers zien? Erg zielig zeg.

 11. Internet Broke the Television

  Groot gelijk!

 12. Remi

  Helemaal nérgens te vinden, die foto’s.
  Vreemd.

 13. Robert

  Moe van die mokkels, zijn er die grote memmen eruit willen gooien in het vliegtuig, moet allemaal kunnen volgens, maar dit is dan weer zo erg.
  Zijn allemaal zo vreselijk van slag af, maar er wel weer over beginnen, hou die jetsers gewoon maar bedekt, kan je niks gebeuren.

 14. Footguy

  @paolo Niks mis met mooie en goed verzorgde damesvoetjes, dus ook niet van BN’ers! :p

 15. Rick

  @Pietpiet
  Het ís haar eigen schuld. Ik heb geen cloud. Nooit interesse in gehad. Weet je waarom niet? Die zijn te hacken. Dat kan zelfs een totale digibeet als ik bedenken. Gooi je je foto’s toch in een cloud dan moet je niet dom opkijken als iemand die hackt. Punt.

 16. Rick

  @Robert
  Als je niet snapt dat je van slag bent als mensen over de hele wereld bij je intieme foto’s kunnen, dan moet je ze mss zelf ff in een cloud gooien. Lachen. Maar niet naderhand klagen hè.

 17. Pie

  Footguy is waarschijnlijk Henny Huisman. Ook al zo’n smerige tussenteense zand- en zweet-likker.

 18. wapper

  @José
  Fri 19 Jul 2019 om 9:03

  Onzin 2traps auth is leuk voor de persoonlijke account hackers, deze icloud hack is van heel andere aard, denk aan server aanval zelf etc.

 19. tim

  Wie is dat?

 20. Footguy

  En Pie: jij bent kortzichtig. Er is niks mis met een fetish. Een aanzienlijk deel van de mensheid heeft het, jij waarschijnlijk ook

 21. Killer

  Dus je hebt een fetisj, maar weet niet hoe je het schrijft. Wat een lachwekkend triest geval.

 22. Pietpiet

  @ Rick Het is je eigen schuld als je auto wordt gejat. Ik heb geen auto. Weet je waarom niet? Die kan gejat worden. Dat kan zelfs een autohater als ik bedenken. Als je een auto koopt moet je niet verbaasd opkijken als ie gejat wordt. Punt.

 23. Alotta Fagina

  Mooie vrouw die Marlijn

 24. Annoniemus

  De foto’s waar ze zo van in de war is , zijn waarschijnlijk foto’s uit haar lesbische tijdperk en dat is iets om je idd kapot voor te schamen !!

 25. Tor

  Snap niet waarom icloud apps op telefoons staan. Cloud zou verboden moeten worden.

 26. Sjoerd

  iCloud hacken is niet zo makkelijk als de gebruiker niet oliedom doet. Apple heeft dat behoorlijk dichtgetimmerd na een eerder schandaal. Als je iCloud 2x gehackt wordt en de tweede keer heb je er nog steeds blootfoto’s op staan, dan kun je je afvragen of jij wel geschikt bent voor de techniek van vandaag. Volgens mij hebben de meeste BN’ers een adviserend mannetje voor ICT.

 27. Footguy

  En Killer is een 48-jarige maagd whahahahahaha. Triest geval.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.